Wereldreizigers.nl

Hongarije

Home » Europa » Hongarije

Hongarije is een prachtig land in Midden-Europa. Houd je van zee, dan zit je hier totaal verkeerd want in Hongarije vind je nergens een kustlijn met zonnige stranden. Het land wordt compleet omringd door andere landen zoals Slowakije, Oostenrijk, Roemenië en Servië. Het gemis aan strand en zee wordt ruimschoots goed gemaakt door ander natuurgeweld zoals de rivier de Donau, het immense Balatonmeer en de rotspartijen van de Karpaten. Hoofdstad Boedapest, gelegen aan de oever van de Donau, is de grootste trekpleister van het land. De stad die bekend staat om zijn badhuizen en monumentale gebouwen is een ideaal beginpunt voor een mooie reis door Hongarije.

Watersporten in de ‘Hongaarse Zee’

Reizend door Hongarije kom je vooral uitgestrekte laagvlaktes tegen met bijzondere namen zoals Transdanubië, de Nagy Alföld en Kis Alföld. Vooral de Nagy Alföld is speciaal door haar oergezonde grond. Ze wordt ook wel de boomgaard van Hongarije genoemd. Wil je toch een frisse duik nemen en van het heerlijke Hongaarse klimaat genieten, dan is het Balatonmeer zeker een aanrader. Het meer is de ideale plek voor watersporten zoals jet-skiën en parasailing. Deze ‘Hongaarse Zee’ is het grootste meer van Midden- en West-Europa. Langs de oevers van het meer liggen kleine dorpjes waar je voor weinig geld een overnachting kan regelen.

Sziget Festival

De grote steden in Hongarije zijn oud en statig maar daardoor niet minder mooi en imposant. Boedapest kan je natuurlijk niet overslaan. De beroemde koffiehuizen, de Grote Markthal, de kerken en kathedralen en maar liefst elf bruggen, ze brengen je allemaal terug in de tijd. Maar ook Debrecen, Pécs en Szeged zijn steden waar je makkelijk een paar dagen kan verblijven. Ben je muziekliefhebber? Probeer dan eens in de zomer het Sziget festival te bezoeken in Boedapest.

Stedentrip Boedapest | De bezienswaardigheden

De hoofdstad van Hongarije die bekend staat door de scheiding van de Donau en de moeite waard is voor een stedentrip. Vanuit Nederland zijn er verschillende mogelijkheden om naar Boedapest te gaan. Hierbij is het...

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »