Wereldreizigers.nl

Macedonië

Home » Europa » Macedonië

Na het uiteenvallen van Joegoslavië werd in 1995 officieel de republiek Macedonië uitgeroepen. Dit leidde tot grote frustratie en ergernis bij hun zuiderburen. De Grieken menen namelijk dat zij een alleenrecht hebben op het voeren van de naam Macedonië en dat het onlosmakelijk verbonden is met de Helleense (Griekse) cultuur. Als patstelling werd door de UN geopperd om Macedonië tijdelijk om te dopen in FYROM (Former Yugoslavian Republic of Macedonia) maar deze naamvoering wordt niet door iedereen geaccepteerd. Deze rel gaat door tot op de dag van vandaag. Door alle ophef hierover gaan we bijna voorbij aan het feit dat Macedonië een prachtig landje is met schitterende gebergtes en vele wonderschone meren waar het heerlijk toeven is. Vooral het Ohrid meer kent een rijke flora en fauna verzameling waar je niet snel uitgekeken zult raken.

Schilderachtige natuur

Nog niet in Macedonië geweest? Shame on you! Want dit land met zijn schilderachtige natuur en eeuwenoude tradities is een pareltje onder de Europese Balkanlanden. De warmte en vrolijkheid die de mensen hier in de Balkan uitstralen is gewoonweg uniek. Loop eens rond in hoofdstad Skopje en je weet meteen wat ik bedoel. Gezellige terrasjes en leuke barretjes in een sfeervolle stad die overloopt van de cultuurschatten (ondanks twee aardbevingen en verwoestende oorlogen). De wereldberoemde Stenen Brug is al een bezienswaardigheid op zich.

Duiken bij Ohrid

Macedonië heeft met de stad Ohrid nog een stralende diamant in huis. De oude stad ligt aan het Meer van Ohrid en staat bekend om haar Byzantijnse monumenten. Geen zin in cultuur? In het meer kan je duiken naar een dorp dat ooit is opgeslokt door het water. Een bijzondere ervaring helemaal kopje onder. Kumanovo, Bitola en Tetovo (met de Beschilderde Moskee) zijn andere fraaie steden waar je zeker een tussenstop moet maken.

Wijngaarden en Golem Korab

Het landschap in Macedonië is om van te smullen. De ruige bergen en meren zijn omgeven door ongelofelijke groene natuur. Het beste is dan ook om met een auto door het land te cruisen. Maak bijvoorbeeld eens een wijnreis door de 30.000 hectare aan wijngaarden. Onderweg kom je middeleeuwse kloosters tegen, drie natuurparken en de berg Golem Korab.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »