Wereldreizigers.nl
Home » Noord-Amerika » Verenigde Staten » Barrington & Blythe Island Country park, Georgia | Roadtrip USA (6)

Barrington & Blythe Island Country park, Georgia | Roadtrip USA (6)

We vervolgen onze roadtrip door Amerika verder naar het zuiden. Na enkele heerlijke dagen in en rond Savannah, Georgia was het namelijk hoog tijd om wat kilometers te maken om op schema te blijven. We willen over enkele dagen in Florida zijn, maar willen heb absoluut niet haasten. We rijden daarom slechts enkele uren per dag en genieten onderweg van wat mooie State Parks, waaronder Barrington County Park en Blythe Island County Park waar we ook besluiten te overnachten.


De ultieme rondreis door Noord-Amerika

Dit artikel is onderdeel van een grote rondreis van één jaar door de Verenigde Staten en Canada, met een Nederlandse 4×4 camper die we zelf hebben verscheept… Het is een bucketlist-waardige en een once-in-a-lifetime ervaring geweest om nooit meer te vergeten.

De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl
De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl

We schreven bijna 100 artikelen over deze ultieme rondreis. Bezoek onze Noord-Amerika pagina voor meer info.


Eerst de logistieke zaken regelen

We hebben via de iOverlander app een mooie plek gevonden waar we vandaag naartoe gaan: Barrington County Park. Omdat we al weten dat het een vrij ruige camping is vrijwel zonder voorzieningen, willen we er eerst voor zorgen dat we volledig gevuld daarheen gaan.

Drinkwater en waterfilter

Allereerst moeten we ons afvalwater kwijt en ook moeten we onze vers-watertank weer vullen. Dit doen we nog bij Skidaway Island waar deze voorzieningen gratis te gebruiken zijn. Wat goed is om te weten is dat het drinkwater in Amerika op de meeste plekken veilig te drinken is. Wel moet daar bij gezegd worden dat de smaak vaak afwijkt van wat we gewend zijn in Nederland. Er zit vaak vooral een beetje een chloor smaak aan, wat gewoon echt vies is, vooral als je koffie zet. Gelukkig filtert ons (AquaLogic Inline-C-Ultra waterfilter) waterfilter systeem deze geuren en smaken zo goed als volledig wat ervoor zorgt dat we gewoon overal water kunnen tappen en in onze tank kunnen gooien, gratis en voor niets. Na een kleine maand het waterfilter in gebruik te hebben, kunnen we hem daarom echt aan iedereen aanbevelen. Echt een top-ding voor dat geld!

Altijd schoon drinkwater in de camper
AquaLogic Inline-C-Ultra waterfilter
4.5
€ 99.50

Twijfel je wel eens aan de waterkwaliteit? Het AquaLogic Inline-C-Ultra waterfilter is een waterfilter welke gemakkelijk te plaatsen is in jouw camper of caravan.

De AquaLogic Inline-C-Ultra is een drinkwaterfilter met de eigenschap om smaak, kleur en geurstoffen, waaronder chloor en andere chemicaliën te absorberen. Hierdoor zal de smaak en de kwaliteit van je drinkwater sterk verbeteren.

Pluspunten:
 • Beste getest
 • Betaalbaar
 • Geur en smaakloos water
 • Eenvoudige installatie
Bestel nu
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Accupakket opladen

Daarna is het zaak om de boel weer goed in te stellen zodat ons accupakket (de EcoFlow Delta Max) opgeladen wordt tijdens het rijden én via de zonnepanelen zodat die weer vol zit als we op de camping aankomen. De koelbox gaat tijdens het rijden op standje ‘eco’, de dakventilator gaat uit en alle andere onnodige stroomvreters zoals de elektrische warm-water boiler zetten we tijdelijk even uit. We hadden al gelezen dat er een warme douche beschikbaar is in Barrington County Park, dus warm water in de camper hebben we voorlopig niet persé nodig.

3-in-1 accu, omvormer en laadregelaar
EcoFlow Delta MAX Powerstation
4.5
€2.099,00

De EcoFlow Delta MAX is een draagbare Lithium-ion powerstation met een capaciteit van maarliefst 2016wh. Dit apparaat maakt omvormers en laadregelaars voor zonnepanelen overbodig.

De capaciteit is uitbreidbaar en met 4 x 2400W (4600W piek) AC-uitgangen, talloze 12v en USB aansluitingen is hij geschikt voor vele toepassingen zowel binnenshuis als buitenshuis.

Supersnel laden via 230v. Gecombineerd laden via 230v, 12v of zonnepanelen is mogelijk. Zeer populair onder camperaars en vanlife enthousiastelingen.

Wij hebben dit apparaat in onze camper geïnstalleerd en het is werkelijk fantastisch om zoveel power tot je beschikking te hebben. We grillen, koken, koelen vrijwel alles elektrisch nu.

Pluspunten:
 • Grote capaciteit
 • Super snel opladen
 • 100w (!) USB-C aansluitingen
 • 2400W met 4600W piekvermogen
 • Laden via 230v, 12v of zonnepanelen
Minpunten:
 • Prijs
 • Weegt 23 kilo
Bestel nu
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elektriciteit besparen is vandaag extra belangrijk, omdat we weten dat er enkele dagen slecht weer op komst is. De zonnepanelen zullen dan een stuk minder opwekken. Ook is het park waar we naartoe gaan in een bosgebied waar je waarschijnlijk in de schaduw zal staan. Ook dat drukt de opbrengst aanzienlijk.

Het zijn allemaal logistieke zaken waar je als full-time reiziger rekening mee leert houden. Ik vind het stiekem ook wel erg leuk, we leven vrijwel volledig off-grid.

Tot slot moeten we ook nog boodschappen doen, maar we hebben al gezien dat er onderweg een grote Walmart is waar we even kunnen stoppen. Handig!

Barrington County Park – Georgia

Met de kastjes volgepropt met eten en drinken en het water en de accu’s tot de nok toe gevuld, maken we een rit van ongeveer 110 kilometer tot de volgende bestemming. Hieronder de route die we gereden hebben.

4×4 ingeschakeld

Het laatste stuk was nog wel even opletten want de weg veranderde de laatste 10 kilometer in een zandpad – precies zoals de iOverlander app had voorspeld. Sommige stukken waren behoorlijk fijn en los zand en de 4×4 werd voor de zekerheid toch maar even ingeschakeld. We hadden namelijk geen zin om vast komen te zitten! Dit zijn de momenten waarop je begrijpt waarom een 4×4 pickup truck hier de norm is. Met een voorwiel of achterwiel aangedreven auto kom je hier geheid vast te zitten!

Onze campingplek, je kunt hier gewoon gaan staan waar je wil | Barrington County Park - Georgia
Onze campingplek, je kunt hier gewoon gaan staan waar je wil | Barrington County Park – Georgia

Gelukkig ging het met de 4×4 geactiveerd allemaal goed en we arriveerden zonder problemen bij Barrington County Park (locatie hier). Na het rechtzetten van onze camper met behulp van de steunpoten neem ik nog even een kijkje bij de rivier terwijl de zon ondergaat en het begint te regenen.

De Altamaha rivier | Barrington County Park - Georgia
De Altamaha rivier | Barrington County Park – Georgia

Gratis kamperen

Het park is een feite een natuurgebied aan een rivier met een gratis campground die wordt beheerd door de staat Georgia. Je mag hier gratis maximaal 7 dagen aaneengesloten kamperen, wat natuurlijk helemaal geweldig is.

We kennen dat helemaal niet in Nederland, dat gratis kamperen. In de VS is het echter vrij normaal. Er zijn werkelijk honderden, al dan niet duizenden plekken te vinden waar we gratis mag kamperen! Veelal in natuurgebieden beheerd door de nationale overheid of de staat.

It’s a spooky place

De campground ligt zo’n 10 kilometer van de verharde weg af en het dichtstbijzijnde dorp waarschijnlijk nog een stuk verder.. Je bent hier aardig in the middle no nowhere en de bomen waar het mos spookachtig inhangt helpt daar ook niet echt bij.

Fat Cat ligt hier begraven | Barrington County Park - Georgia
Fat Cat ligt hier begraven | Barrington County Park – Georgia

Wat het helemaal leuk maakt is dat Barrington County Park bezaaid is met doods-kruizen. De beheerder genaamd Albie wist mij te vertellen dat hij hier door de jaren heen wat huisdieren hield die stierven van ouderdom. Hij eert de beste dieren op deze manier, midden op de camping. Verspreid over de camping waren er een stuk of 6 van deze kruizen te vinden.

Stel je echter niet teveel van deze camping voor. Net als vele andere gratis campgrounds is deze gelabeld als ‘primitief’ en inderdaad, er is vrijwel niets aan voorzieningen op deze camping te vinden. Er is een klein WC en douchegebouwtje uit het jaar 0 waar de verf van afbladdert en de insecten vrij spel hebben. Het hoort allemaal bij de spooky ervaring die je hier hebt.

Mist en regen

De volgende ochtend was het zoals voorspeld niet zo’n best weer. De zon had grote moeite om door de mist heen te komen en dus was het voor ons de perfecte dag om na het ontbijt aan het werk te gaan.

Een mistige ochtend | Barrington County Park - Georgia
Een mistige ochtend | Barrington County Park – Georgia
Malou voor de camper met het WC- en douchegebouwtje in de achtergrond | Barrington County Park - Georgia
Malou voor de camper met het WC- en douchegebouwtje op de achtergrond | Barrington County Park – Georgia

Na een dag flink knallen en de blog van Savannah online te hebben gezet, sluiten we de dag af met wat NetFlix series en duiken we vroeg het bed in.

Prachtige natuur

De volgende dag hadden we meer geluk en brak de zon een aantal keer goed door. Ineens zag de camping er heel anders uit. Wat een prachtige natuur! Ik verplaats de camper nog even zodat de zonnepanelen wat meer stroom opwekken om de accu’s te laden.

De zon komt door | Barrington County Park - Georgia
De zon komt door | Barrington County Park – Georgia

Het was ondanks het betere weer nog steeds een apart gezicht met de spooky bomen en de doodskruizen overal. Maar met de ondergaande zon was het wel een zeer kleurrijke bedoening in de avond. Het was windstil en de rivier lekker rustig. Ik kon langzaam maar zeker deze plek steeds beter waarderen, zo in the middle of nowhere.

Zonsondergang vanaf de pier bij de rivier | Barrington County Park - Georgia
Zonsondergang vanaf de pier bij de rivier | Barrington County Park – Georgia
In het moerasgebied staat nog een kruis van één van de overleden huisdieren | Barrington County Park - Georgia
In het moerasgebied staat nog een kruis van één van de overleden huisdieren | Barrington County Park – Georgia

Terwijl ik de vele vogels hoor zingen en de krekels hoor kraken terwijl de zon ondergaat, besluiten we om alvast te gaan kijken waar we de volgende dag heengaan. Na twee nachten en drie dagen is het namelijk wel weer tijd voor een nieuwe plek. Ons oog valt op Blythe Island County Park, waar we de volgende dag naartoe zullen gaan.

Achteraf zijn Malou en ik het erover eens dat het ondanks de zeer primitieve voorzieningen en het spookachtige uiterlijk, het wel een heerlijke plek was zo midden in de natuur.

Blythe Island County Park – Georgia

We hadden na twee dagen hard werken aan de website wel weer behoefte aan een activiteit en dus besloten we naar Blythe Island County Park af te reizen, zo’n 1,5 uur rijden vanaf Barrington County Park. Ook nu moesten we weer even langs de Walmart om de nodige boodschappen te doen.

Ons leven is eenvoudig geworden

Alwéér naar de Walmart en bij aankomst op de camping bij Blythe Island County Park moeten we ook alwéér onze vers-watertank bijvullen én het afvalwater lozen. Poeh zeg, wat een zwaar leven. We grappen erover terwijl we ons tijdens het rijden beseffen dat ons leven de laatste tijd eigenlijk bestaat uit slechts drie onderwerpen: wat eten we, waar zijn voorzieningen en waar gaan we vanavond slapen.

Je kunt het jezelf in Nederland gewoon niet voorstellen. In Nederland staat je agenda altijd bomvol met opstaan, werken, sporten, boodschappen en andere afspraken of verplichtingen. We zijn inmiddels een maand onderweg en nu is het precies andersom! We vragen ons af waarom we het onszelf in Nederland zo moeilijk maken. Nergens voor nodig, is de conclusie.

We arriveren bij Blythe Island County Park en maken na het betalen van ongeveer 20 dollar per nacht even een rondje over de camping. Wat ons direct opvalt is dat het allemaal prachtig onderhouden is! Er is zelfs een meer met een strand waar je kunt zwemmen maar helaas is het daarvoor net iets te fris, het waait namelijk flink vandaag.

Blythe Island County Park - Georgia
Blythe Island County Park – Georgia
Het park en de camping zijn prachtig onderhouden | Blythe Island County Park - Georgia
Het park en de camping zijn prachtig onderhouden | Blythe Island County Park – Georgia

Wandelen in Blythe Island Regional Park

Het Blythe Island County Park met bijhorende camping ligt midden in een natuurgebied. Ook hier is veel water (moerasgebied) en er is ook een boothelling. De hele dag rijden locals hier af en aan met hun pickup trucks en aanhangers om boten te water te laten. Vissen is hier razend populair.

Je loopt vanaf de camping rechtstreeks diverse hiking trails in en de volgende ochtend besluiten we dan ook om een flinke wandeling te gaan maken.

De verschillende trails op Blythe Island
De verschillende trails op Blythe Island

Prachtige natuur met veel muggen

Hoewel het natuurgebied werkelijk prachtig is en we volop genieten van de bomen en de rivier worden we belaagd door de vele muggen die deze vroege ochtend actief zijn. We hebben anti-insectenspray bij ons en spuiten dat hevig, maar de muggen trekken zich er weinig van aan.

Prachtige natuur in Blythe Island County Park - Georgia
Prachtige natuur in Blythe Island County Park – Georgia
Flink doorstappen om de muggen te ontwijken | Blythe Island County Park - Georgia
Flink doorstappen om de muggen te ontwijken | Blythe Island County Park – Georgia

Het is zelfs zo erg dat wanneer ik achter Malou aanloop gewoon een kleine zwerm muggen haar zie volgen. Wanneer ik omdraai zie ik bij mijzelf hetzelfde gebeuren. Er zat dus op dat moment niets anders op dan flink door te stappen en niet stil te gaan staan. We besluiten de grote wandeling daarom ook maar iets in te korten en na pakweg 1,5 uur keren we terug op de camping.

Nieuwsgierigheid van Amerikanen

Het reizen door Amerika met een Nederlandse camper op een Nederlands kenteken gaat hier niet onopgemerkt voorbij. Vrijwel dagelijks worden we aangesproken door nieuwsgierige Amerikanen of mensen die op de één of andere manier zijn verbonden met Nederland. Vaak probeert men de naam Wereldreizigers.nl te lezen en begrijpt men er werkelijk niets van.

What does it mean? We are zigers?“. Dat punt NL erachter helpt ook niet echt, het gros van de Amerikanen begrijpt vaak niet eens dat .nl een domein is. Men is hier zo gewend aan .com dat men vaak niet eens weet dat er honderden van dit soort domeinen zijn, per land verschillend.

Hello pagina

En hoewel we de aanspraak overal erg leuk vinden, is het soms lastig om elke keer hetzelfde verhaal te moeten vertellen. We besluiten daarom een ‘Hello pagina‘ in het Engels te schrijven waarin we uitleggen wie we zijn en wat we in Amerika doen. Op de voorpagina hebben we vervolgens een gigantische banner geplaatst. Het is nu het eerste wat je ziet als je op de voorpagina van Wereldreizigers.nl terecht komt. Klik op de afbeelding hieronder om de pagina te bekijken.

Donaties

Op advies van enkele Amerikanen die we eerder spraken hebben we ook een donatieknop aan de pagina toegevoegd. Amerikanen zijn gul en geven graag, wordt ons verteld. Men vindt het tof wat we hier doen en wil daar graag een steentje aan bijdragen.

We besluiten daarin mee te gaan want hey, deze website is reclamevrij en we vragen daarom wel vaker om een donatie. We hadden geen hoge verwachtingen maar tot onze verbazing hebben we sinds het plaatsen van het bericht vorige week inmiddels meerdere donaties ontvangen, zowel van Amerikanen als mensen uit Nederland. Super tof!

Hartelijk dank!

Malou en ik willen daarom iedereen die gedoneerd heeft hartelijk bedanken. Het onderhouden van deze website is een full-time job en we kiezen er nadrukkelijk voor om géén vervelende, flitsende reclame-banners te plaatsen overal. Met jullie hulp, kunnen we dat zou houden.

Tot de volgende blog!


Plan hier je vakantie naar Amerika

 • Camperverhuur i.c.m. een rondreis boek je bij Travelhome.
 • E-Sims met gratis 1 GB regel je bij Airalo.
 • Vliegtickets voor Amerika boek je bij TUI en KLM.
 • Huurauto’s vergelijken doe je bij Sunnycars en Rentcars.
 • Tours en activiteiten in Amerika boek je via GetYourGuide.
 • Campings in Nationale Parken reserveer je op recreation.gov.
 • Hotels en resorts in Amerika reserveer je met korting bij Booking.com.
 • Parkeren bij het vliegveld regel je via Parkos
 • Reisartikelen (koffers, tassen, wereldstekkers, etc. bestel je bij Bol.com.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Avatar foto

Chris Thomassen

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
1 Share
1 Share
Copy link