Wereldreizigers.nl
Home » Noord-Amerika » Verenigde Staten » Overlanden in Amerika en Canada | Je voertuig verzekeren

Overlanden in Amerika en Canada | Je voertuig verzekeren

Wie ons volgt weet dat we onze pijlen voor 2022 hebben gericht op het overlanden in Noord-Amerika (de Verenigde Staten en Canada). We gaan onze 4×4 camper verschepen naar Baltimore, maar het voertuig moet natuurlijk ook nog verzekerd worden. Je Europese verzekering is namelijk niet geldig overzee. Zoals je waarschijnlijk al verwacht valt het overigens niet mee om je eigen voertuig te verzekeren aan de andere kant van de wereld. In dit artikel neem ik jullie mee in de zoektocht naar een geschikte voertuig verzekering voor onze 4×4 camper, ons huisje op wielen waarmee we een jaar gaan reizen in de VS en Canada.

Lees ook: Overlander voertuig, camper of camperbus verschepen | Wat kost dat?
Lees ook: Overlanden in Amerika & Canada | Alles over VISA, ESTA & eTA


De ultieme rondreis door Noord-Amerika

Dit artikel is onderdeel van een grote rondreis van één jaar door de Verenigde Staten en Canada, met een Nederlandse 4×4 camper die we zelf hebben verscheept… Het is een bucketlist-waardige en een once-in-a-lifetime ervaring geweest om nooit meer te vergeten.

De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl
De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl

We schreven bijna 100 artikelen over deze ultieme rondreis. Bezoek onze Noord-Amerika pagina voor meer info.


Noord-Amerika maakt het ons moeilijk

We zijn nog slechts twee maanden verwijderd van onze reis naar de VS en Canada, maar qua planning en voorbereiding is het zeker onze moeilijkste reis tot nu toe. Normaal gesproken doen we het liefst zo veel mogelijk op de bonnefooi maar voor de VS en Canada…? zet dat maar alvast uit je hoofd, dat gaat niet lukken.

Het aanvragen van een visa en gesloten ambassades maken allemaal deel uit van het gedoe, maar verreweg de meest uitdagende missie is het verzekeren van je voertuig op het Amerikaanse continent. Terugdenkend aan de afgelopen weken besef ik me dat ik ook al letterlijk weken bezig ben met het regelen van een verzekering. Bizar.

Ik nam de website van de ervaren overlander ‘tucks truck‘ als basis en zocht en bezocht honderden websites en verstuurde talloze e-mails. Ik verstuurde vele herinneringen en op verzoek stuurde ik vaak nog extra informatie en documentatie over het voertuig. Soms moesten er ook foto’s gemaakt worden de binnen- en buitenkant van onze camper om een offerte te krijgen. En er waren ook nog verzekeraars die vroegen om kopieën van mijn paspoort en rijbewijs…

Uiteindelijk kwam er meestal niets uit. Ze reageren überhaupt niet, of na enkele mails niet meer. Veel energie is verspild, maar gelukkig kwamen er vanuit sommige verzekeraars wel reacties. Ik viel echter wel bijna van mijn stoel af toen ik de eerste offertes in mijn mailbox kreeg… Dat beloofd nog wat.

Het verzekeringsprobleem

Het is problematisch moeilijk om een verzekering te regelen in de Verenigde Staten en/of Canada. Verbijsterend, ik weet het. Het zijn immers westerse landen, één noemt zichzelf zelfs ‘the greatest in the world’. Maar administratief gezien is het een bureaucratische puinhoop – waar jij als reiziger jezelf doorheen moet zien te manoeuvreren.

En het is de laatste jaren niet makkelijker geworden. Integendeel. Om de één of andere reden is het de afgelopen jaren extreem moeilijk geworden voor reizigers met eigen voertuigen van waar ook ter wereld, om een ​​autoverzekering voor Noord-Amerika af te sluiten. Er waren eens reizigers uit Europa, Australië, Timboektoe of waar dan ook die hun campers naar Noord-Amerika verscheepten, verzekeringen afsloten en gewoon lekker gingen rondreizen. Niets aan de hand zou je denken.

overlander voertuig verzekeren amerika en canada
De Wereldreizigers.nl 4×4 camper in Zwitserland

Een voertuig verzekeren is moeilijk geworden

Dat is niet meer. Sinds 2016 is het moeilijk (en zeer duur) om dekking te vinden voor de VS en Canada. Meer recentelijk, sinds 2018, zijn er specifiek voor Canada nog meer beperkingen bijgekomen. Nu zijn de weinige bedrijven die dekking bieden, meestal de dekking voor Canada ook nog eens aan het afbouwen.

Speculeer alles wat je wilt over de redenen… Sommigen beweren dat het te wijten is aan Europese privacywetgeving. Maar als dat het geval zou zijn, dan zouden reizigers uit Australië of Zuid-Afrika niet hetzelfde probleem hebben, aangezien die wetten daar niet gelden.

Buitenlandse voertuigen zijn nachtmerries

Maar het feit is dat het een beetje een nachtmerrie geworden is. Voor verzekeraars, en daarom ook voor ons, de afnemers. We begrijpen dat het een buitenlandse voertuig is. Dat de chauffeurs een buitenlands rijbewijs hebben. Dat reizigers geen woonadres in de VS of Canada hebben. Dat neemt verhoogde risico’s met zich mee, dat is logisch. Toch is het niet helemaal duidelijk WAAROM steeds meer verzekeraars stoppen met het verzekeren van overlanders oftewel buitenlanders.

Dat gezegd hebbende laat ik het hoe en waarom maar even in het midden. Speculeren daarover mag in de reacties. Laten we voor nu verder gaan door de verschillende opties en mogelijkheden die er zijn om je voertuig te verzekeren in de VS en Canada, op een rijtje te zetten.

Voertuig verzekeraars in de VS en Canada

Verzekeraars die geen dekking bieden

Ik heb talloze verzekeraars zelf benaderd in de hoop een verzekering af te sluiten. Ook heb ik andere overlanders geraadpleegd en om hulp gevraagd. Samen zijn we tot een lijst met verzekeraars gekomen die wel reageerden op e-mails, maar geen dekking konden bieden aan overlanders van een ander continent.

Dit zijn de verzekeraars die géén dekking bieden – ze reageerden allemaal op onze vragen maar weigerden dekking.

Verzekeraars die niet eens reageren

Deze verzekeraars reageerden allemaal niet. Ondanks meerdere, beleefde herinneringsmails. Ik zeg niet dat dit altijd zo is, probeer het zelf natuurlijk gerust. Elke situatie en voertuig is namelijk uniek, maar ik ving in ieder geval bot hier…

De verzekeraars waar we terecht kunnen

Bij slechts drie (!) bedrijven heb ik daadwerkelijk vooruitgang kunnen boeken. Dit zijn Thum, Seguro Gringo en Progressive. Deze verzekeraars reageerden snel op e-mails of vragen via socials en van alle drie heb ik inmiddels offertes ontvangen. Wel is tussen deze drie nog een duidelijk onderscheid te maken.

Deze verzekeraars maakt het niet uit waar je woont of waar je vandaan komt. Ze reageren enorm snel op vragen via e-mail.

Bij Progressive is het een stuk lastiger. Ze staan in principe open voor buitenlanders om hier te verzekeren, ook met een voertuig vanuit Europa of een ander continent. Echter kun je op de website niet verder als je geen Amerikaans postadres hebt. Toen ik via de facebook chat vroeg of we zonder een Amerikaans postadres bij hen konden verzekeren, kreeg ik een ‘nee’ als antwoord. Wel gaven ze aan dat dit in principe de enige belemmering is, dus als je een postadres kunt regelen in de VS dan kun je waarschijnlijk ook bij Progressive terecht.

Progressive is voor ons uitermate interessant omdat deze (volgens horen zeggen) een stuk voordeliger is dan Thum insurance. Het probleem is alleen dat we geen Amerikaans postadres hebben.

Help ons: mocht je dit lezen en iemand kennen in de VS, of woon je zelf in de VS en wil je ons uit de brand helpen met een postadres? We zijn je eeuwig dankbaar en nemen een doos stroopwafels en drop voor je mee ?. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Nu je weet wat de eventuele mogelijkheden zijn, ga ik dieper in op de drie verschillende verzekeraars.

Thum Insurance

Zelf offertes aanvragen bij Thum Insurance? Raadpleeg dan hier hun website.

Thum is al geruime tijd (enkele decennia), één van de favoriete verzekeraars voor Europese overlanders in Noord-Amerika. Hun reacties op e-mails zijn altijd snel, efficiënt en beleefd. Ze kunnen het zich ongetwijfeld veroorloven om personeel van hoge kwaliteit te behouden als je weet wat een verzekering bij hen kost – reken zomaar op 3.500 tot 10.000 euro per jaar, afhankelijk van je voertuig en de waarde daarvan.

Wat belangrijk is om te weten is dat ook Thum Insurance niet zomaar elke voertuig meer verzekert. Er zijn beperkingen voor offroad voertuigen, voertuigen ouder dan 30 jaar en zelfbouw campers, met name voor Canada.

Offertes WA voertuigverzekering

Omdat ik altijd probeer zo transparant mogelijk te zijn op deze website zal ik ook nog de originele offertes met jullie delen. En om je echt een volledig beeld te geven van de mogelijke kosten die je kunt verwachten heb ik tevens hulp ingeschakeld van andere overlanders.

Ik heb daarom vier recente offertes van Thum insurance voor drie totaal verschillende voertuigen hieronder toegevoegd. Twee van onze 4×4 pickup camper met afzetunit, één van een grote truck/vrachtwagen camper (die van @familyeverywhere) en één van een zelfbouw buscamper (van Fons en Marja).

De 4x4 pickup van Wereldreizigers.nl (links) en de expeditie truck van @familyeverywhere (rechts)
De 4×4 pickup van Wereldreizigers.nl (links) en de expeditie truck van @familyeverywhere (rechts)

1. WA offerte: Mitsubishi 4×4 pickup

Dit is de offerte van onze eigen 4×4 camper. Bij het aanvragen van de voertuigverzekering vroeg ik direct om zowel een offerte voor WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) en All-Risk.

Let op: de waarde van ons voertuig is voor de WA verzekering iets teruggeschroefd omdat dit qua dekking niets uitmaakte maar het wel voor een goedkopere premie zou zorgen. Je ziet daarom verschil in dagwaarde bij de WA en allriskverzekering. Hier kwam Kyle van Thum Insurance overigens zelf mee.

offerte overlander of expeditie voertuig verzekeren in de Verenigde Staten en Canada

2. WA offerte: Mercedes Sprinter camperbus

Mercedes sprinter camperbus
De Mercedes sprinter camperbus van Fons en Marja

Fons en Marja hebben een Mercedes Sprinter camperbus uit 2019 en waren zo aardig om hun offerte te delen voor dit artikel. Namens mij en onze lezers: bedankt Fons en Marja!

offerte overlander of expeditie voertuig verzekeren in de Verenigde Staten en Canada

Offertes All-risk voertuigverzekering

Ik heb hieronder twee voorbeelden van all-risk offertes van Thum. Wat hier met name belangrijk is om te weten, is dat Thum insurance twee verschillende all-risk opties aanbiedt. Tegen een meerprijs natuurlijk.

Optie 1 van de all-risk voertuigverzekering dekt brand, blikseminslag, explosies, vandalisme, ongevallen en ook het omvallen van je voertuig.

Optie 2 van de all-risk voertuigverzekering dekt alles van optie 1 + windschade, diefstal, hagel, waterschade door vloed en aardbevingen.

Vanzelfsprekend dekken beide opties ook het WA gedeelte, dus schade die je aan andere toebrengt.

1. All-risk offerte: Mitsubishi 4×4 pickup

De 4x4 pickup camper van Wereldreizigers.nl waarvoor we een voertuigverzekering nodig hebben
De 4×4 pickup camper van Wereldreizigers.nl waarvoor we een voertuigverzekering nodig hebben
offerte overlander of expeditie voertuig verzekeren in de Verenigde Staten en Canada

2. All-risk offerte: Mercedes 1017 truck

offerte overlander of expeditie voertuig verzekeren in de Verenigde Staten en Canada

Bij optie 1 komt de Mercedes 1017 expeditie truck van @familyeverywhere uit op $6822 per jaar met een eigen risico van $5000. Wel moet erbij gezegd worden dat diefstal dus niet inbegrepen is bij optie 1.

Voor optie 2 met aanvullende dekking zoals windschade, diefstal, hagel, vloed en aardbevingen komt de offerte uit op een slordige $8911 per jaar met een eigen risico van $5000.

Auw. Dat zijn echt pijnlijke bedragen. Zeker als je je bedenkt dat deze verzekering niet geldig is in Canada en Alaska. Daarvoor zul je dan nog aparte verzekeringen moeten regelen.

Geen dekking meer in Canada, tenzij…

Is het je opgevallen dat er vaak bij staat dat er géén dekking is voor voor Canada en Mexico? Ter verduidelijking vroeg ik Thum Insurance waarom ze ons geen voertuigverzekering voor Canada konden aanbieden. Het antwoord lees je hieronder. Klik om uit te vergroten.

Ze verzekeren dus geen 4×4, expeditie of off-road voertuigen meer in Canada. Het lijkt erop dat een voertuig verzekering via Thum in Canada alleen echt haalbaar is voor standaard, op de weg rijdende, professioneel gebouwde campers die van voldoende lage waarde zijn om de premie op een levensvatbaar niveau te houden. Ter verduidelijking vroeg ik ook nog of een zelfgebouwde buscamper door hen in Canada verzekerd kon worden, het antwoord was ‘nee’. Het is echt alleen bedoeld voor standaard fabriekscampers.

Wat ook niet vermeld is, maar wel in de kleine lettertjes staat, is dat Thum Insurance geen standaard dekking biedt in Alaska. Je kan bij Thum Insurance wel dekking krijgen in deze staat, maar ook daar zal je weer een aparte offerte voor moeten opvragen. Dit loopt dus aardig in de papieren…

Seguro Gringo Insurance

Zelf offertes aanvragen bij Seguro Gringo Insurance? Raadpleeg dan hier hun website.

Seguro Watte? Juist ja, Gringo… Oftewel het woord wat men in Latijns Amerika gebruikt om westerlingen en/of blanken na te roepen. Een vraagde naam als je het mij vraagt maar ze beiden wel mogelijkheden.

Seguro Gringo is een Mexicaans bedrijf dat dekking biedt voor vele soorten voertuigen vanuit elke uithoek van de wereld. Het mooiste van alles: ze bieden voertuigverzekeringen aan voor zowel de Verenigde Staten als Canada en Mexico, op één polis indien gewenst. Dit maakt e.e.a. een stuk eenvoudiger als je bijvoorbeeld de Verenigde Staten en/of Canada en Mexico wilt combineren in één reis zoals wij.

Zelf een offerte aanvragen is eenvoudig

Op hun website kun je kiezen ‘CamperVan with plates other countries‘ en ‘MotorHome with plates other countries‘. Dat wil zeggen: voor andere voertuigen dan de VS, Canadees of Mexicaans.

Omdat wij geen reguliere camper, maar ook geen campervan hebben, vroeg ik welke ik moest kiezen (met een meegestuurde foto van onze wagen). Onze 4×4 camper valt voor Seguro Gringo in de categorie campervans, mocht je een soortgelijke wagen hebben.

Het online formulier is gemakkelijk te gebruiken en binnen enkele minuten heb je een offerte voor je neus. Via de mail had ik binnen enkele uren ook al een offerte.

Voor- en nadelen Seguro Gringo

Seguro Gringo staat er eigenlijk om bekend dat ze alles op 4 wielen wel accepteren en verzekeren. Maar het heeft ook absoluut zijn beperkingen. Zo bieden ze geen all-risk verzekering aan en is de WA-dekking qua bedragen toch behoorlijk beperkt, zeker als je je bedenkt hoe snel bedragen in de VS kunnen oplopen als iemand bijvoorbeeld in het ziekenhuis beland.

Voordelen Seguro Gringo:

  • Geen Noord-Amerikaans adres nodig
  • Buitenlandse rijbewijzen worden geaccepteerd
  • Verzekeren bijna alles
  • Goedkoop
  • Af te sluiten per 30-90-180-360 dagen

Nadelen Seguro Gringo:

  • Alleen WA voertuigverzekering mogelijk
  • Gevestigd in Mexico, dus valt onder het Mexicaanse rechtssysteem
  • Beperkte dekkingsniveaus

WA Offerte Mitsubishi 4×4 pickup

offerte overlander of expeditie voertuig verzekeren in de Verenigde Staten en Canada

Hoewel de premie voor een WA voertuigverzekering hier ‘slechts’ $2.000 dollar per jaar kost tegenover de $2.700 dollar van Thum, is de dekking wel ongeveer 5x zo laag als je naar de verzekerde bedragen kijkt.

Twijfelachtige dekking

Dat is een enorm verschil voor een bijna vergelijkbare premie. Ik heb geen ervaring met de Amerikaanse verzekeringsmarkt en kan alleen maar aannemen dat de dekking van Seguro Gringo is ontworpen om je simpelweg wettelijk gezien legaal op de weg te houden. De genoemde bedragen lijken mij geen realistische dekking te bieden voor mogelijke kosten en aansprakelijkheden in deze landen.

Bijvoorbeeld: het is meer dan twijfelachtig of $2.000 aan ‘medical expenses to occupant’ ziekenhuisrekeningen in de VS of Canada zou dekken in het geval van een ernstig ongeval.

Ik denk zelfs dat het saldo van de aansprakelijkheid (slechts $100.000 dollar) een kwestie zou kunnen worden voor het Amerikaanse gerechtshof, mocht je bijvoorbeeld tegen een dure auto of camper van iemand anders aanrijden. Met 500.000 dollar bij Thum voelt dat toch iets minder zorgwekkend – alhoewel je het nog absoluut kunt vergelijken bij de bedragen die je in Nederland doorgaans verzekerd krijgt – daar gaat het al snel in de miljoenen.

Progressive Insurance

Save the best for last, zal ik maar zeggen. Progressive Insurance is een bekende verzekeraar in de VS. Auto’s, boten, campers, trucks en trailers, eigenlijk alles kun je er verzekeren. Mits je in Amerika woont, want voor een buitenlander is het in principe wel mogelijk om gebruik te maken van hun service maar je zal echter wel wat obstakels moeten overwinnen om iets voor elkaar te krijgen op deze website. Dat is dan ook de voornaamste reden dat deze onderin de blog staat – lang niet iedereen zal in staat zijn om al deze obstakels te overwinnen.

Amerikaanse postcode nodig

Ik kreeg het bij Progressive bijvoorbeeld al niet voor elkaar om een offerte via de website aan te vragen omdat je direct een postcode moet invullen. Dit kun je natuurlijk wel omzeilen door even een nepadres met postcode te Googlen en dat in te vullen… Zo gezegd zo gedaan – dan kom je weer één scherm verder. Als je zelf even wil testen, gebruik dan de postcode 21224.

De Mercedes 1017 expeditie truck van @familyeverywhere

Een fysiek postadres in de Verenigde Staten

Maar even een willekeurige postcode invullen, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ze willen namelijk gewoon controleren of je woonachtig bent in de VS. Bij navraag bleek dat een postadres ook genoeg is, dus kun je ervoor kiezen om online een fysiek ‘postoffice adres’ in de VS te kopen.

Dit zijn simpelweg fysieke postbussen ergens in de VS waar je post naar verstuurd kan worden. Handig. Deze postbussen werken vaak met abonnementen en variëren ongeveer tussen de 7 en 25 dollar per maand, afhankelijk van de locatie en gekozen service.

Sommige postbussen bieden bijvoorbeeld aan dat ze alle post openmaken en deze fotograferen of scannen en doorsturen via e-mail. Super handig, maar wel tegen een meerprijs natuurlijk. Enkele aanbieders van fysieke postadressen in de Verenigde Staten van Amerika:

Natuurlijk kun je ook het adres van familie of vrienden in de VS gebruiken. Als ik die zou hebben, zou ik daar absoluut gebruik van maken.

Een Amerikaans IP adres

Goed, je hebt een adres in de VS, je bent bij Progressive over de eerste drempel heen. Maar dan loop je één of twee schermen verder weer tegen het volgende probleem aan: de website werkt niet meer zodra de offertemachine gaat draaien – met een wit scherm tot gevolg. Als je verbinding niet vanaf een Amerikaans IP adres komt, krijg je geen resultaten op je scherm.

Ook dat kun je weer omzeilen met behulp van een VPN. Enfin, mocht je ook deze drempel overwonnen hebben dan kun je via de website een offerte aanvragen en zelfs de verzekering afsluiten. Hoppa!

Wees eerlijk over de informatie die je verstrekt

Maar let wel op… Bovenstaand is voor velen inderdaad een gedoe – maar er is meer dan dat. In principe lieg je direct al over de aanvraag van je verzekering, je bevindt je helemaal niet in de VS terwijl je dat wel doet voorkomen.

Ik wachtte dus even met het daadwerkelijk afsluiten van de verzekering omdat ik achteraf geen gezeur wil over de gegeven informatie ten tijde van het aanvragen of afsluiten.

Je weet hoe verzekeraars kunnen zijn… Al is er de kleinste reden om een claim te weigeren, dan zullen ze dat doen. En mocht er daadwerkelijk iets gebeuren onderweg, dan wil ik er zeker van zijn dat ik het juiste heb gedaan.

Just another day at the office

Contact opnemen met Progressive Insurance

Daarom heb ik eerst geprobeerd om via e-mail contact met ze op te nemen. Puur om mezelf in te dekken. Na een zoektocht online en op hun website, lijkt het erop dat er geen e-mail adres bestaat voor vragen.

Ik kwam terecht op hun officiële contact pagina. Ze hebben wel een online e-mail formulier, maar ook die werkt zonder VPN niet.

Contact via Facebook chat

Daarom besloot ik ze te contacteren via Facebook. Ik gaf uitleg over mijn situatie via de chat. Dat ik ging reizen in de VS, niet woonachtig ben in de VS en dat de website niet werkt als ik een offerte opvraag, omdat ik momenteel in Nederland ben. En dat ik geen e-mail adres kon vinden.

Binnen twee uur kreeg ik een hele nette reactie. Greg de customer service medewerker gaf aan dat de website inderdaad buiten de VS geblokkeerd is. Maar tegelijkertijd gaf hij zelf de tip om maar een andere VPN te gebruiken, om toch offertes op te kunnen vragen. Ik gaf namelijk aan dat het zelfs met een VPN niet was gelukt.

Ik volg de tip van Greg en probeerde een andere VPN (Avast), daarmee lukte het wel om offertes op te vragen.

Op de vraag waarom we per se een adres nodig hebben, kreeg ik het volgende antwoord: het zou worden gebruikt voor alle noodzakelijke postcorrespondentie, maar dit is meer een formaliteit want je krijgt tegenwoordig ook de polis e.d. via e-mail.

Offertes Progressive Insurance

Nu ik overal groen licht had kon ik dus daadwerkelijk aan de slag met het opvragen van offertes bij progressive. En waar ik eerst bij Thum van de stoel viel van de hoogte van de prijs, viel ik bij Progressive nogmaals van de stoel omdat ik zo verbaasd was, maar dit keer juist over de lage prijs. Wauw!

En let wel: de onderstaande offertes zijn voor een soort all-risk verzekering. Ik heb voor de volledigheid de originele offertes hieronder toegevoegd.

1. Offerte Mitsubishi 4×4 pickup

Om jullie een goed beeld te geven van de dekking van Progressive heb ik hieronder in twee delen de gedetailleerde polis pagina’s toegevoegd.

Let op: ik heb waar mogelijk overal de maximale dekking geselecteerd. Ik heb bijvoorbeeld ook de persoonlijke spullen van 1000 naar 12000 dollar gezet. Dit scheelde echt maar enkele tientjes per jaar, dus why not?

offerte overlander of expeditie voertuig verzekeren in de Verenigde Staten en Canada
offerte overlander of expeditie voertuig verzekeren in de Verenigde Staten en Canada

En ja, je leest het goed. Ik kom met alle dekkingen op maximaal, uit op 1201 dollar per jaar. Dit is een slordige 2446 dollar per goedkoper dan Thum Insurance. Het heeft aardig wat tijd en moeite gekost maar ik bespaar hier gewoon in één klap bijna 2500 dollar mee. Daar kun je heel wat leuke dingen mee doen!

2. Offerte Mercedes 1017 truck

Omdat ik nu in het systeem kon, besloot ik ook meteen maar even offertes op te vragen voor de truck van @familyeverywhere. Een paar pagina’s informatie invullen later kwam de volgende offerte eruit rollen. Ook dit keer zette ik zo veel mogelijk dekkingen op maximaal!

offerte overlander of expeditie voertuig verzekeren in de Verenigde Staten en Canada
offerte overlander of expeditie voertuig verzekeren in de Verenigde Staten en Canada

Ik heb een beschaafde website maar HOLY !@#$% SHIT. Wat een bizar verschil! Voor de meest volledige dekking die Progressive kan bieden betaald je voor een expeditie truck met een waarde van 100.000 dollar slechts 3599 dollar per jaar.

Ik weet niet of je in je hoofd had wat Thum Insurance vroeg voor dezelfde truck? Die vroeg 8911 dollar per jaar voor min of meer dezelfde dekking – en dan ook nog zonder dekking in canada en Alaska. Het scheelt een slordige 5312 dollar per jaar!

Ik weet niet hoe het bij jullie zit in de portemonnee, maar dit is een verschil waar niemand omheen kan.

Conclusie

Na een zoektocht van enkele maanden en het nalopen van alle mogelijke lijntjes voor voertuigverzekeringen in de Verenigde Staten en Canada, kan ik met een gerust hart zeggen dat je drie opties hebt. Dit zijn Thum Insurance (VS), Seguro Gringo (Mexico) en Progressive (VS). In Canada zelf zijn er naar mijn weten geen verzekeraars meer waar je terecht kunt.

Thum Insurance wordt door vele shipping bedrijven aangeraden als de go-to voertuigverzekeraars voor de VS en Canada. Ze zijn snel en helder in de communicatie, verzekeren veel type voertuigen maar de prijs is er ook absoluut naar. Reken zomaar op 3.500 tot 10.000 dollar per jaar. En tenzij je een standaard fabriekscamper hebt, heb je in de meeste gevallen bij Thum Insurance géén dekking in Canada en Alaska, dus mogelijk moet je daarvoor nog extra verzekeringen afsluiten wat de prijs alleen maar verder doet oplopen.

Seguro Gringo is van de drie verzekeraars in ieder geval het makkelijkst. Ze verzekeren werkelijk alles en stellen nauwelijks vragen. Qua prijs vallen ze met ongeveer 2.000 dollar per jaar tussen Thum Insurance en Progressive Insurance in. Het gemak is natuurlijk wel wat waard, maar qua dekking maak ik me ernstig zorgen. De verzekerde bedragen zijn zo laag dat het meer lijkt op een ‘legaal op de weg houden’ van je voertuig, en that’s it. De verzekerde bedragen zijn simpelweg niet realistisch, mocht er echt iets gebeuren. Ook opereren ze vanuit Mexico, dus krijg je bij een mogelijk conflict te maken met het Mexicaanse recht.

Progressive Insurance is wat mij betreft de absolute winnaar. Tenminste, als je alle drempels van Progressieve weet te overwinnen. Je moet namelijk een postadres hebben in de Verenigde Staten en je kunt de website zonder VPN niet gebruiken. Voor extra zekerheid raad ik ook aan om via Facebook Chat de customer service nogmaals om bevestiging te vragen. Vraag of dat wat je doet OK is. Je bent namelijk geen inwoner van de VS en met een geleend of gehuurd postadres + VPN verbinding omzeil je de beperkingen die de verzekeraar op hun website hanteert. Maak screenshots van de bevestiging die je krijgt.

Wie bereid is om drempels van Progressive Insurance te overwinnen, bespaart zomaar 2500 tot 5500 dollar per jaar. En dat alléén op het verzekeren van je voertuig! Het heeft mij de afgelopen weken veel tijd gekost om dit allemaal uit te zoeken, maar als ik alleen al kijk naar onze eigen offerte en die van @familyeverywhere, hebben we hier al samen al een slordige 7500 euro mee bespaard.

Voertuigverzekering in de VS en Canada regelen
Dankjewel en tot ziens!

Dat zijn resultaten waar ik persoonlijk echt heel erg blij van word, en ik hoop jullie ook. Heel veel succes, en tot de volgende blog!

Lees ook: Overlander voertuig, camper of camperbus verschepen | Wat kost dat?
Lees ook: Overlanden in Amerika & Canada | Alles over VISA, ESTA & eTA

Avatar foto

Chris Thomassen

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
35 Shares
35 Shares
Copy link