Wereldreizigers.nl
Home » Wereldreis » 01 | Inspiratie » Wereldreis inspiratie | Motiveer jezelf, verander je mindset!

Wereldreis inspiratie | Motiveer jezelf, verander je mindset!

Je bucketlist maken en daadwerkelijk afstrepen. Het klinkt eenvoudig maar schijn bedriegt, het is ontzettend moeilijk om uit je comfort zone te stappen en iets compleet anders te gaan doen. Iedereen gelooft namelijk van zichzelf dat zijn of haar situatie speciaal is. Dat ze geen invloed hebben op bepaalde gebeurtenissen in hun leven en dat ze om reden X, Y of Z niet op reis kunnen. Een positieve mindset en daadkracht is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Jezelf motiveren is moeilijk en vergt de nodige inzet. Hoe motiveer je jezelf om écht op wereldreis te gaan?

Lees ook: Wereldreis plannen in 10 stappen | Volledige handleiding & stappenplan

Mindset en motivatie

En het is niet alleen het reizen waarvoor je inspiratie nodig hebt. Het is een bepaalde mindset die men heeft die hun hele leven beïnvloedt. Van een geestdodende baan en elke ochtend moeite hebben je bed uit te komen, het opzeggen van je sport abonnement omdat je toch bijna nooit gaat tot het wonen in een huis waar je eigenlijk niet wilt wonen. Is dit echt hoe je je kostbare jaren wil doorbrengen?

Trots en voldaan. Het moment waarop ik dacht: ik heb het geflikt. Ik ben op wereldreis met goedkeuring van mijn baas.
Trots en voldaan. Het moment waarop ik dacht: ik heb het geflikt. Ik ben op wereldreis met goedkeuring van mijn baas.

Zeg doei tegen negativiteit

We maken allemaal excuses waarom we niet kunnen doen wat we willen. “De sportschool is te ver weg. Je hebt geen tijd om danslessen te volgen. Je kan niet basketballen omdat je te klein bent“. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar waarom kunnen anderen dit dan wel? Waarom kunnen anderen wel hun doel behalen?

We denken dat we nooit dat geweldige doel zullen bereiken omdat we niet dat geheime ingrediënt hebben om het doel te behalen.
Die gedachte, is een illusie.

Chris | Wereldreizigers.nl

Geld is nooit het probleem

Als het gaat om reizen, denken en zeggen mensen dat wat hen tegenhoudt, geld is. Het niet hebben van duizenden euro’s op de bank, of rijke ouders waar ze kunnen aankloppen. Men heeft een baan met te weinig inkomsten of te hoge maandlasten. Ondertussen scrollen diezelfde personen door Facebook en Instagram met de duurste iPhone’s, lopen ze in merkkleding, rijden ze een mooie auto en gaan ze twee keer per week uit eten.

Niets in hun leven houdt ze tegen om te reizen, behalve hun eigen manier van denken en doen. Miljoenen mensen uit alle lagen van de bevolking, omstandigheden en leeftijdsgroepen vinden een manier om te reizen. Als tieners en bejaarden het kunnen organiseren en bekostigen, waarom kan je het dan niet als volgroeid volwassene?

Geld is belangrijk, maar…

Iedereen begrijpt dat je geld nodig hebt om te reizen. Er is een limiet aan hoe goedkoop het kan zijn en hoeveel korting je kan krijgen. Er zijn altijd omstandigheden zoals gezondheid, visum problemen, schulden of familie die iemand ervan weerhouden om te reizen. Niet iedereen kan (of wil) een wereldreis maken.

Wat de meerderheid van de mensen thuis houdt is niet het gebrek aan geld, het is een negatieve mindset. Het is de valse overtuiging dat hun omstandigheden anders zijn en dat alle anderen die reizen geld of privileges hebben die ze niet hebben. Ze zijn ervan overtuigd dat reizen een luxe is voor mensen met middelen.

Je bent niet te arm. Je maakt bepaalde keuzes in je leven die uiteindelijk jouw reisdromen in de weg staan.

Chris | Wereldreizigers.nl

Als je vandaag wakker wordt en tegen jezelf zegt: “Ik ben te arm om te reizen” of “Ik kan niet vanwege reden X”, zul je nooit zoeken naar manieren om te beginnen met reizen. Je ziet alleen maar beren op de weg. Je ziet alleen de redenen waarom je niet kunt reizen – rekeningen, vluchten, autobetalingen, schulden, familie of meer. Je zegt tegen jezelf: “Ik kan het niet“.

Verander je mindset

Word vandaag wakker en zeg “Ja, ik kan ook reizen” en begin te zoeken naar wat je nu kunt doen om dat te laten gebeuren. Begin klein. Werk aan die positieve mindset. Elke ja bouwt voort op zichzelf en op de ja ervoor. Kijk naar je dagelijkse uitgaven. Start met sparen en begin met plannen.

Het is een kwestie van mindset en mentaliteit. Als je echt wilt reizen, zul je een manier vinden.

Chris | Wereldreizigers.nl

Zie kansen om geld te besparen

Hoeveel kan je besparen als je zou stoppen met roken en stopt met buiten de deur eten? Hoeveel kan je besparen als je meer zelf zou koken en minder drinkt? Wat als je je dikke telefoon abonnement zou opgeven? Wat vaker de fiets zou pakken? Je onnodige spullen op marktplaats verkoopt?

Klein beginnen geeft je kleine overwinningen die je helpen langzaam te beseffen dat je het kunt. Hoe meer overwinningen je hebt, hoe meer je blijft doorgaan.

En je hoeft het wiel echt niet zelf uit te vinden. Wij leggen je in een uitgebreid 10-stappenplan haarfijn uit waar en hoe je moet beginnen met sparen voor een wereldreis. Geen zorgen, we’ve got you’re back!

Blijf jezelf motiveren en stel doelen

Zodra je gelooft dat je zelf de controle hebt om te veranderen, vindt er een mentale verandering plaats. Je gaat van “ik kan het niet omdat X of Y” naar “volgend jaar 1 juni vertrek ik“.

Als je niet gelooft dat je kunt reizen, zul je dat nooit doen. Je hoeft alleen de mentaliteit te veranderen, een positieve mindset forceren. Op zoek te gaan naar manieren, hoe klein ook, om je reisdromen waar te maken.

Ook jij kan veranderen

De verandering zit hem in het durven. Buiten je comfort zone stappen. Brutaal zijn. Jezelf motiveren. Je positieve mindset forceren. Gewoon naar je werkgever durven stappen en de vraag op tafel leggen: “Ik wil er volgend jaar een half jaar of een jaar tussenuit om te reizen, kan ik hier met je over praten”? Je zal merken dat iedereen wel open staat voor zo’n gesprek. Er is altijd wel iets te regelen… maar de eerste stap zetten ligt echt bij jezelf.

Geloof in jezelf

Als je meer wilt reizen, geloof dat dan. Weet dat je het kan. Weet dat het niet duur hoeft te zijn. Geloof in jezelf. Motiveer jezelf. Stop met nee te zeggen en begin alle manieren te vinden om ja te zeggen en maak je reisdromen waar.

Lees ook: 10 redenen waarom een wereldreis goed is voor je carrière en toekomst

Avatar foto

Chris Thomassen

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
2 Shares
2 Shares
Copy link