Wereldreizigers.nl
Home » Wereldreis » 06 | Voorbereiding » Welke reisverzekering heb je nodig voor een wereldreis?

Welke reisverzekering heb je nodig voor een wereldreis?

Welke reisverzekering moet ik afsluiten voor een verre reis of wereldreis? Om dit iets makkelijker te maken, lees je hier welke soorten reisverzekeringen er zijn en waarom een goede reisverzekering belangrijk is voor je wereldreis.

Een wereldreis maken is voor velen een droom en voor velen gelukkig ook een droom die ooit uitkomt. De mooiste plekken ontdekken, mensen uit alle delen van de wereld ontmoeten én veel mooie feestjes. Dit alles zorgt voor een onvergetelijke ervaring – maar voordat je aan dit grote avontuur begint zorg je natuurlijk wel eerst dat je goed verzekerd bent.

Welke reisverzekeringen zijn er?

Bij het kiezen van een reisverzekering zijn er veel dingen waar je op moet letten zodat je een verzekering kiest die goed op je plannen aansluit. Om te beginnen is het goed om te weten hoe lang je op reis gaat, hoe vaak, waar je naartoe gaat en of je wilt werken ja of nee. Weet je wat je ongeveer zoekt in een reisverzekering? Dan kun je reisverzekeringen online vergelijken om te kijken welke reisverzekering het beste bij je past.

Kortlopende reisverzekering

Voor de meeste wereldreizigers zal deze verzekering geen goede optie zijn. Het woord zegt het eigenlijk al, ‘kort’. Dit betekent dat je deze verzekering af kunt sluiten voor een verblijf in het buitenland van maximaal 21 aaneengesloten dagen. Wanneer je vaker dan één keer per jaar op vakantie gaat, is deze verzekering geen aanrader. Je betaalt namelijk per dag voor je verzekering en de kosten kunnen dan behoorlijk oplopen. Wanneer je 1 keer in het jaar voor een weekje op vakantie gaat, is dit natuurlijk wel voordeliger dan een doorlopende reisverzekering die het hele jaar door geldig is. Voordeel is dat deze kortlopende reisverzekering automatisch afloopt en dus echt alleen geldig is gedurende je verblijf in het buitenland. Hier kun je een kortlopende reisverzekering afsluiten

Doorlopende reisverzekering

Deze reisverzekering is voor veel vakantieliefhebbers een uitkomst. Je bent namelijk het hele jaar verzekerd, ook wanneer je last minute het land verlaat, hoef je je geen zorgen te maken over je verzekering. Het hele jaar door ben je verzekerd en hoe groot je dekkingsgebied is, bepaal je altijd zelf.

Naast de basisdekking kun je deze verzekering nog uitbreiden met aanvullende modules. Wat wel belangrijk is, is dat je met deze verzekering ongeveer 60 dagen aaneengesloten in het buitenland verzekerd bent. Ideaal dus voor als je een wereldreis of een verre reis maakt (zonder daar te werken).

Medische kosten

Wanneer je je Nederlandse zorgverzekeraar wilt en mag behouden, kun je met een reisverzekering aanvullende zorgkosten verzekeren. Met een basispakket van een zorgverzekering ben je namelijk gedekt tegen het Nederlandse tarief. Wanneer de zorgkosten in het buitenland hoger zijn dan dit Nederlandse tarief, wordt dit vergoed door je reisverzekering. In sommige gevallen moet je je Nederlandse zorgverzekering opzeggen. Wanneer je naar het buitenland gaat en betaalde werkzaamheden gaat verrichten, zal je eerst contact op moeten nemen met de sociale verzekeringsbank. Daar wordt bepaald of jij je Nederlandse zorgverzekering kan behouden en deze kan aanvullen met een reisverzekering. Wanneer dit niet het geval is en je je Nederlandse zorgverzekering moet opzeggen, moet je volledig vanuit je globetrotterreisverzekering verzekerd zijn voor ziektekosten.

Waarom een reisverzekering?

  1. Tijdens het reizen heb je vaak weinig om naar om te kijken, eigenlijk ben je samen met je rugzak op avontuur gegaan en dat is dan ook alles wat je hebt. Wanneer je verzekerd bent, is deze belangrijke tas met inhoud verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies.
  2. Vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten die je maakt wanneer je partner in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt.
  3. Vergoeding wanneer je terug naar huis komt door het overlijden van een familielid.
  4. Ga jij werken tijdens je wereldreis? Zorg er dan voor dat je reisverzekering dit dekt. Mocht er iets gebeuren, dan zijn de kosten in ieder geval gedekt.
  5. Wanneer je ziek wordt of een ongeluk krijgt, is goede zorg cruciaal. De kosten van medische hulp kunnen hoog oplopen, een goede verzekering is daarom heel belangrijk.
  6. Vergoeding wanneer je wegens verschillende redenen je reis vroegtijdig afbreekt, hiervoor heb je een annuleringsverzekering nodig en deze kun je kiezen als aanvullende module.

Klaar om een reisverzekering af te sluiten? Dan kun je hier reisverzekeringen online vergelijken. Succes!

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
1 Share
1 Share
Copy link