Wereldreizigers.nl

Mali

Home » Afrika » Mali

Ten zuiden van de Sahara en gedeeltelijk gelegen in de Sahel ligt Mali. Het land dat wordt omringd door Mauritanië, Algerije, Niger, Burkina Faso, Ivoorkust, Guinee en Senegal, is de laatste jaren vooral veel in het nieuws door de aanhoudende spanningen en politieke onrust. Het is daarom ook de vraag of je momenteel de juiste keuze maakt wanneer je naar dit land wilt afreizen. Burgeroorlogen, terroristische dreiging en militante rebellen maken dit land tot een relatief gevaarlijke bestemming. Toch doet een aantal avontuurlijke rondreizen het land aan. Soms gecombineerd met Senegal of bijvoorbeeld als onderdeel van een langere expeditie door de Sahara. ‘Tanezrouft’ is de naam van de weg door de Sahara waarlangs karavanen trekken.

Steden in Mali

Is de kust relatief veilig en waag je de sprong naar dit land, dan zal je voor veel verrassingen komen te staan. Denk aan de woestijnstad Timboektoe, een naam die zo uit een stripverhaal lijkt te komen. Niets is minder waar, want deze indrukwekkende stad staat vol statige moskeeën terwijl net buiten de stad het woestijnvolk van de Toearegs zijn kampen regelmatig opzet. Hoofdstad is Bamako, een plaats die is gelegen aan de rivier de Niger in het zuiden van het land. Andere steden zijn Djenné, Mopti en Segou.

Bezienswaardigheden in Mali

Natuurlijk zijn er in Mali genoeg wonderschone trekpleisters. Wat te denken van de Klif van Bandiagara, een plateau van 500 m hoog. Of de Tombe van Askia, een graftombe voor de Songhai keizer Askia Mohammed I. Ook Mount Hombori, een berg te midden van rotsformaties, en het gelijknamige natuurgebied is een prachtig affiche voor wat Afrika je te bieden heeft.

Timboektoe

Hoewel René Caillié Timboektoe slechts ‘een kleine, hete en stoffige stad’ noemde, is de plaats bij reizigers van nu wel degelijk in trek. Het wordt ‘de stad van goud’ genoemd. Er zijn mooie moskeeën. In de hoofdstad van Mali, Bamako, kun je een bezoek brengen aan het Nationaal Museum. Ook is er de ‘rode markt’, met veel handwerkprodukten.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »