Wereldreizigers.nl

Marokko

Home » Afrika » Marokko

Marokko is het schakelland tussen Europa en Afrika, het middelpunt tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Het land kent nog steeds een koning, Mohammed VI, heerser sinds 1999. Gelegen vlakbij Europa maar toch zo anders, Marokko is een cultureel kadootje dat je graag uitpakt. De hoofdstad is Rabat die ligt aan de rivier Bou Regreg. De bevolking is zeer vriendelijk en helpt je graag op weg met je reis door dit eeuwenoude land. De grootste bevolkingsgroepen zijn de Berbers en de Arabieren.

Sprookje van duizend-en-één-nacht

De steden in Marokko doen het meest denken aan schitterende Middeleeuwse steden. Forten, paleizen en wonderlijke Islamitische bouwwerken brengen je terug in de tijd. De belangrijkste steden zijn Rabat, koningsstad Marrakesh, het grote Casablanca, de witte stad Tanger, de blauwe stad Fez en de havensteden Essaouira en Agadir. In elke stad wentel je je om in een unieke cultuur en ademoze atmosfeer. Marokko zal je hart snel verwarmen en je doen verlangen naar meer!

Marokko en natuur

Het land bestaat uit dorre woestijnen waar je doorheen kan reizen per kameel. Maar er is zoveel meer te zien: de Ouzoud Watervallen bijvoorbeeld, of de fantastische route Fes-Ifrane-Azrou-Midelt-Erg Chebbi die je langs het schitterende Marokkaanse decor voert.

Rifgebergte

Samen met Algerije en Tunesië maakt Marokko deel uit van de Mahgreb-landen. Toch heeft het land een heel eigen identiteit. Dat heeft ook te maken met de ligging van het land. Het ligt ingesloten tussen de Atlantische Oceaan in het westen, de Middellandse Zee in het noorden, en de Sahara in het zuiden en westen. Daarnaast zijn er vier bergketens die de geïsoleerde ligging versterken: het Rifgebergte, de Hoge Atlas, de Midden-Atlas en de Anti-Atlas.

De rol die koning Hassan II inneemt, is ook bijzonder. De regeringsleider is al meer dan dertig jaar aan de macht en hij weet oude tradities met moderne te combineren. Hij is een volgeling van de profeet Mohammed, belijdt de Islam, maar staat open voor invloeden van buitenaf. Marokko is mede daarom een uniek islamitisch land te noemen en absoluut het bezoeken waard!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »