Wereldreizigers.nl
Home » Azië » Zuid-Korea » Rondreis Zuid-Korea (2) | Miljoenenstad Busan

Rondreis Zuid-Korea (2) | Miljoenenstad Busan

Om het land Zuid-Korea te leren kennen, kun je het beste een grote rondreis maken. Dit is deel 2 van mijn rondreis door Zuid-Korea Ik startte met het eiland Jeju-Do en erna vloog ik naar de miljoenenstad Busan (Wiki hier).

Busan kan het hele jaar door bezocht worden, maar in de zomer zijn de stranden van de stad helemaal vol. Er is veel te doen in Busan! Je kunt je er gemakkelijk een week vermaken. De afstanden zijn erg groot en veel afstanden zul je moeten afleggen met het openbaar vervoer. Hieronder vertel ik je over de verschillende wijken en wat je er kunt zien en doen.

Plan hier je vakantie naar Azië

Nampo-Dong

Één van de bekendste wijken van Busan is Nampo-Dong, die in het zuiden van de stad te vinden is. Hier ligt de grote haven van Busan, tussen de bergen. Verder zijn er prachtige stranden en parken te vinden waar je in de zomer een dag kunt doorbrengen.

1. Jagalchi Fish Market

Jagalchi Fish Market is de grootste van Zuid-Korea
Jagalchi Fish Market is de grootste van Zuid-Korea

Jagalchi Fish Market (locatie hier) is de grootste vismarkt in heel Zuid-Korea, waar zowel levende als gedroogde vis verkocht wordt. Buiten het gebouw zijn al verschillende marktjes waar verse vis verkocht wordt. Eenmaal beneden in het gebouw zijn er vele verschillende soorten vis en zeedieren te vinden die ook te koop zijn. Mocht je vis willen proberen dan wordt deze bereid en kun je deze opeten op de tweede verdieping. Deze markt ligt in de haven van Busan en hierdoor is de vis erg vers.

2. Gamcheon Culture Village

De bekende wijk Gamcheon Culture Village
De bekende wijk Gamcheon Culture Village

Gamcheon Culture Village (locatie hier) is de meest bezochte toeristische attractie van Busan. Het kleurrijke dorpje in de bergen van Busan is hét kenmerk voor de stad, maar heeft een heel ander verleden. Deze huisjes zijn gebouwd voor vluchtelingen van de Koreaanse oorlog. In 2009 heeft de regering besloten om de huizen te verven en het dorpje een meer vriendelijkere uitstraling te geven. Intussen heeft het de bijnaam gekregen “Machu Picchu of Busan” en zijn er verschillende wandelingen uitgezet in het dorpje. Tijdens de wandelingen ontdek je de kleine straatjes en mooie uitzichten, met veel kunst en kleurrijke huisjes.

3. Busan Tower

De Busan Tower in het Yongdusan park
De Busan Tower in het Yongdusan park

Eind 2021 is de Busan Tower (locatie hier) compleet gerenoveerd na de oorspronkelijke bouw in 1973. Boven in de toren op 118 meter hoogte, is er prachtig uitzicht over de haven van Busan, maar ook de bergen rondom de stad. Je ziet hier goed hoe groot deze stad is. De toren staat in het Yongdusan Park, waar je heerlijk kunt rondwandelen en picknicken op een van de grotere bergen van de stad.

Uitzicht vanaf de Busan Tower
Uitzicht vanaf de Busan Tower

Wat nog meer te zien in Nampo-Dong

In de wijk zijn nog veel meer dingen doen zoals het bezoeken van het Busan Museum of Movies maar ook het Busan Modern History Museum is er te vinden. Verder kun je gaan winkelen in Lotte Department Store in Gwangbok of naar de traditionele Koreaanse markt genaamd Gukje Market.

Seomyeon

Seomyeon is het beste te bezoeken ´s avonds
Seomyeon is het beste te bezoeken ´s avonds

Zoals de wijk Gangnam in Seoul is Seomyeon in Busan het hoogtepunt voor entertainment, eten en winkelen. Als je de metro pakt en in Seomyeon uitstapt, kom je meteen terecht in het grote ondergrondse winkelcentrum van Seomyeon. Hier vind je de beste deals van de stad en vanuit hier kun je ondergronds, de Lotte Department Store inlopen. Voor een meer lokale ervaring ga je naar Bujeon Market (locatie hier). Hier wordt veel groente en fruit verkocht, maar ook noten en granen worden hier verhandeld. Ernaast ligt het Bujeon treinstation, waar verschillende lokale treinen en hoge snelheidstreinen vertrekken.

Haeundae

Het bekendste strand van heel Busan ligt in de wijk Haeundae. In de hele wijk zijn altijd vele toeristen te vinden, maar ook voor de lokale bevolking en uitwisselingsstudenten is het de plaats populair.

1. Haeundae Beach

Haeundae beach is het bekendste strand van Busan
Haeundae beach is het bekendste strand van Busan

Haeundae Beach (locatie hier) is 1,5 kilometer lang. De hele dag door is het druk en rond zonsopgang en -ondergang is het nog veel drukker, waardoor het ´s avonds nog lang druk blijft bij het strand. In de Gunam-ro straat (locatie hier) zijn veel restaurantjes te vinden, waar je heerlijk Koreaans kunt eten. Langs de boulevard kun je goed wandelen en je hebt dan een goed uitzicht over de skyline van Busan.

2. Dongbaek Park

Vanuit het Dongbaek park uitzicht over de Gwanganbrug en Nurimaru APEC House
Vanuit het Dongbaek park uitzicht over de Gwanganbrug en Nurimaru APEC House

Aan de westkant van Haeundae Beach ligt het Dongbaek Park (locatie hier), waardoor het bos en het strand dicht bij elkaar liggen en zorgen voor de nodige afkoeling tijdens warme zomerdagen. In en rondom het park zijn genoeg highlights te vinden. Denk hierbij aan prachtige uitzichten over de stad, een vuurtoren op het puntje van het park en mooie rotsformaties die de overgang vormen naar de zee. Langs deze rotsformaties staat ook het Princess Hwangok (zeemeermin) standbeeld dat lijkt op het kleine zeemeermin standbeeld van Kopenhagen. Aan architectuur is in het park ook geen gebrek, want het Nurimaru APEC House zorgt voor prachtige afwisseling tussen natuur en stad.

3. Haeundae Blueline Park 

Haeundae Blueline Park de sky capsule
Haeundae Blueline Park de Sky Capsule

Haeundae Blueline Park is bekend geworden via Instagram en is vaak niet terug te vinden in reisgidsen. Deze must-do ligt aan de oostkant van Haendae Beach. Koop op tijd je kaartjes, want ze zijn vaak al snel uitverkocht. Er zijn 2 verschillende soorten Sky Capsules die je kunt nemen vanaf Mipo Station (locatie hier). Zoals in de foto te zien gaan de Sky Capsules om de berg heen langs de zee naar het Cheongsapo Station dat ongeveer 2 kilometer verderop ligt. De andere mogelijkheid is de Beach Train, deze gaat van Mipo Station naar Songjeong Station dat 5 kilometer verderop ligt. Deze maakt verschillende tussenstops, bij onder andere Cheonsapo Station. Beiden hebben prachtig uitzicht over zee en laten een andere kant van de miljoenenstad Busan zien.

4. Haedong Yonggungsa Temple

Een beetje meer buiten de wijk Haeundae ligt deze bijzondere tempel (locatie hier), langs de kustlijn in plaats van in de bergen waar tempels normaal gesproken liggen. In 1970 werd de tempel uit 1376 helemaal gerenoveerd en sindsdien zijn er al vele bezoekers komen kijken. Vanaf hier is er goed uitzicht op de opkomende zon en op 1 januari is het er altijd druk om nieuwe wensen voor het nieuwe jaar te maken.

Dongnae & Geumjeong-san

Dit deel ligt in het noorden van de stad en laat een heel ander beeld van deze grote stad zien door veel groen en omdat er veel bergen te zien zijn. Deze wijk ligt in het noorden van de stad en vanuit Seomyeon doe je er ongeveer 20 minuten over met de metro vanwaar je nog 20 minuten met de bus de berg omhoog moet.

1. Beomeosa

Beomeo-sa Tempel boven op de berg
Beomeo-sa Tempel boven op de berg

De grootste bezienswaardigheid is de Beomeosa tempel (locatie hier) die te vinden is boven op de berg. Het voelt alsof je niet meer in Busan bent, maar in de natuur met prachtige bergen en uitzichten over de stad die ver onder je ligt. In de weekenden en vakanties kan het hier heel erg druk zijn omdat het een startpunt is van de wandeling door Geumjeong-san.

2. Geumjeon Fortress

Dichtbij de Beomeo-sa tempel ligt het Geumjeong Fortress (locatie hier). Voor wie denkt dat hier om een fort gaat, raakt teleurgesteld, want deze zijn hier namelijk niet te vinden. Het is een 17 kilometer lange stenen muur met 4 ingangen erin, boven op de bergtop. Dit afgesloten park biedt de ideale mogelijkheid om te gaan wandelen. De meeste mensen starten bij de Beomeo-sa tempel of bij de Geumgang Park cable car. Deze brengt je meteen bovenop de berg zodat je vanaf hier de wandeling kunt starten. Ze hebben verschillende wandelingen, waarbij het belangrijk is om genoeg water en eten mee te nemen, want onderweg is iets kopen niet mogelijk.

Overige bezienswaardigheden

Busan is een heel erg grote stad en er is super veel te doen en te zien. Zo zijn er nog verschillende stranden waaronder Songdo, Pebble en Dadaepo beach. Verder zijn er heel veel museums die bezocht kunnen worden, verspreid door de hele stad. Denk ook aan de vele parkjes die bezochten kunnen worden, die veelal naast zee liggen waar je prachtige wandelingen kunt maken.

Plan hier je vakantie naar Azië

Avatar foto

Eline Sieben

Ik heb al aardig wat gereisd in mijn leven. Zo woonde ik in 2021 tijdens mijn studie in Namibië en was ik in 2022 in Oostenrijk, Duitsland, België, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en Namibië onderweg!

In 2023 heb ik de landen Hongarije, Slowakije, Oostenrijk, Turkije, Frankrijk, Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Trinidad en Tobago, Engeland, Polen, Rwanda, Tanzania, Kenia, Burundi en Oeganda bezocht.

Planning 2024: Nog meer reizen en zien van de wereld. Intussen heb ik al 36 landen gezien op deze prachtige wereld die aan onze voeten ligt.

Bekijk mijn Instagram @travel_with_eline voor meer prachtige foto´s en verhalen over mijn reizen.

Quote: "Great times never come from comfortzones!"

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
4 Shares
4 Shares
Copy link