Wereldreizigers.nl

Denemarken

Home » Europa » Denemarken

Denemarken is een Scandinavisch land in Noord-Europa. Tel Groenland en de Faeröer eilanden erbij op en je hebt het Koninkrijk Denemarken. Het land Denemarken is een klein maar fijn land dat grenst aan het noorden van Duitsland. Ruim 5,5 miljoen Denen wonen en werken hier in charmante steden zoals hoofdstad Kopenhagen, Aarhus, Odense en Aalborg. Denen staan bekend als hip en modern, terwijl ze kunnen terugkijken op een rijke en noemenswaardige geschiedenis. Wat reizen naar Denemarken vooral aantrekkelijk maakt: je bent er met de auto binnen zes uur! Het is tevens een perfecte plek om een rondreis door Scandinavië te starten.

Vissersdorpjes en zandstranden

Denemarken is een vissersland bij uitstek, met vele authentieke vissersdorpjes. De talloze eilandjes – ruim 500 in totaal – maken onderdeel uit van de unieke kustlijn van Denemarken. Er zijn dan ook meer dan genoeg zandstranden waar je heerlijk kan bijkomen. De rust en ruimte die je vindt op de eilanden Møn, Seeland en Lolland-Falster zal je niet snel ergens anders in Europa tegenkomen. Wil je meer zien van de eilanden en je verbazen over de prachtige Vikinghistorie? Dan is eilandhoppen in Denemarken een perfecte uitkomst. Even een eiland bezoeken en hop, weer verder! Vergeet in Roskilde zeker niet de gelijknamige fjord te bezoeken. Compleet met originele vikingschepen!

Kopenhagen

Kopenhagen is natuurlijk het Deense hoogtepunt als het om steden gaat. Een stad met een prettige sfeer, mooie binnenstad en modieuze winkels. Verder biedt Denemarken genoeg leuke uitstapjes. Denk bijvoorbeeld aan de natuurgebieden Trelleborg en Frederiksdal. Natuurlijk is een trip naar Legoland een must-see voor de reizigers die met kinderen op stap zijn!

Kopenhagen | De 7 mooiste bezienswaardigheden

De laatste bestemming van ons avontuur door Scandinavië was Kopenhagen. De hoofdstad van Denemarken bracht de energie in ons weer naar boven, want deze stad heeft veel te bieden. Charmante straten, prachtige beelden...

Ontdek het mooie Denemarken

De wereld is prachtig, maar voor schitterende natuur, stilte en bruisende steden hoef je eigenlijk helemaal niet zo ver van huis. Denemarken bijvoorbeeld biedt een verrassend aanbod voor gezinnen, backpackers en andere...

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »