Wereldreizigers.nl
fordtress-vandemics

#vanlife tips voor het kopen van een camper | @vandemics

Van Life (#vanlife) in Pandemic Times (@vandemics), dat is wat we doen! Wij, Sandra (32) en Adriaan (31), reizen samen met onze camper Fordtress (16) dwars door Europa, op zoek naar de mooiste plekjes. Een 12 maanden lange sabbatical nemen stond al een tijd op onze bucketlist en corona heeft ons hier niet van weerhouden. Graag nemen we je mee in onze ervaringen, delen we tips en laten we je zien dat corona geen belemmering hoeft te zijn voor het echte #vanlife.

Vandemics, wie zijn wij?

Zoals gezegd zijn wij Sandra & Adriaan uit Amsterdam. Samen met onze Ford Nugget camper genaamd “Fordtress” (16) zijn we sinds begin november 2020 op pad. Fordtress komt oorspronkelijk uit Duitsland en is volledig ingericht door de Duitse camperbouwer Westfalia. In 2010 is zij naar Nederland verhuisd en sinds augustus 2020 in ons trotse bezit.

Van zijderoute naar Europa route

Niet wetende dat Corona zo’n impact zou hebben als wat we nu weten, was ons eerste sabbatical plan om per trein de Zijderoute naar Azië af te leggen. Toen de verhalen kwamen over gestrande reizigers besloten we: de treinvariant buiten Europa moet aangepast worden. Gestart vanuit de gedachte “wat kan wel”, kwamen we al snel uit bij een camper. Want: hiermee kun je gaan en staan waar je wilt en bovenal is het makkelijker om social distancing toe te passen.

Sandra heeft op haar 18e al een poos met een camper door Australië gereisd, maar voor Adriaan is het een nieuw avontuur. Een avontuur dat we beide graag tegemoet gaan en waarbij we Corona niet als een belemmering zien maar juist als een aanleiding om de mooiste plekken in Europa te gaan ontdekken!

Lees ook: Top 10 steden om te bezoeken in Europa | Video + tips

Fordtress, #vanlife
Fordtress, #vanlife

Een camperbus kopen

Fordtress is de eerste camper die we samen hebben gekocht. Voor ons was al snel duidelijk dat – hoe mooi de zelfgebouwde campers ook zijn – we niet de tijd hadden om zelf aan de slag te gaan. Het werd dus een zoektocht naar een “kant-en-klare” camper. Avonden lang hebben we internet afgestruind, op zoek naar de camper van onze dromen. En die hebben we gevonden!

Lees ook: How to: Camperbus kopen of ombouwen

Drie tips om een geschikte #vanlife camper te vinden

  1. Bepaal of je zelf een camper wilt inrichten of dat je een ingerichte camper koopt;
  2. Test verschillende (type) campers! Wij hebben meerdere weekendjes een camper gehuurd (“camptoo” is een air-bnb platform voor campers, ideale manier om dus om de markt te verkennen) om zo te ervaren wat je wel of niet wilt in een toekomstige camper;
  3. Laat een onafhankelijke aankoopkeuring plaatsvinden indien je een tweedehands camper koopt. Wij hebben onze camper via marktplaats gekocht maar door een aankoopkeurder in de hand te nemen, hebben we de kans op een miskoop voor een groot deel afgedekt. De kosten voor een aankoopkeurder wegen ruimschoots op tegen de kosten van een eventuele miskoop.
De Fordtress van @vandemics - Tips voor kopen #vanlife camper
De Fordtress van @vandemics – Tips voor kopen #vanlife camper

Onze reisplannen: met een busje door Europa

Samen met Fordtress reizen we dus door Europa. Op dit moment touren we rond door de zonnige Algarve in Portugal. Want laten we eerlijk wezen: hoe lekker is het om begin december nog in korte broek en t-shirt rond te lopen? Hier blijven we nog eventjes want we verwachten eerdaags een belangrijk postpakketje. Wat dat is, en hoe onze reis er verder uitziet, delen we in de komende update!

Algarve, Portugal
Algarve, Portugal

Dat we voor wereldreizigers.nl de komende tijd mogen bloggen vinden we een enorme eer! We gaan de komende tijd dan ook regelmatig schrijven over onze avonturen op wereldreizigers.nl en onze eigen website. Wil je meer van ons lezen? Kijk dan ook eens op www.vandemics.nl of volg ons op Instagram (@vandemics).

Meer #vanlife blogs op Wereldreizigers.nl

fordtress-vandemics

vandemics

VANDEMICS - Adriaan & Sandra
Van Life in Pandemic Times
We travel Europe with our little camper van named Fordtress!
One year sabbatical
Currently in Spain

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
1 Share
1 Share
Copy link