Wereldreizigers.nl

België

Home » Europa » België

Zo dichtbij en toch nog vaak overgeslagen als reisbestemming, vooral door de jongere vakantiegangers. Misschien is het juist omdat België zo dicht tegen Nederland aanligt, dat veel reizigers onze zuiderburen links laten liggen. Of heeft België nog een stoffig en saai imago? Zonde! Zeker als je bedenkt dat je binnen een paar uur al in Brussel of Antwerpen bent, twee indrukwekkende steden, beide met een prachtige binnenstad. En er is meer! Midden tussen de Belgische Ardennen vind je Luik, gelegen aan de Maas. En Brugge, chocoladehoofdstad van Europa en misschien wel de wereld! Zin in actie? Dan is een weekendje de Ardennen in met vrienden nog steeds een stoere afwisseling.

Survival of the fittest

In België vind je een paar vergeten steden die eigenlijk heel plesant zijn. Charleroi en Namen zijn bijvoorbeeld twee steden waar je waarschijnlijk niet zo snel naartoe zou gaan. Toch maar eens doen dan! Neem Charleroi. De stad ligt tegen de Franse grens bij de rivier de Samber en is omringd door de Ardennen. Huur een mountainbike, maak een toer van een paar uur en je zal zien dat ook België verrassend uit de hoek kan komen. Voor de actieve vakantieganger is in ieder geval ontzettend veel te doen. Wat dacht je van abseilen, bergklimmen, kayakken, grotten inspecteren of survivallen in de Ardennen: wil je actie, dan kan je dat krijgen ook!

Zon, zand en zee

Kies je liever voor zon, zand en zee? Geen probleem! Want in België liggen een paar hele mooie kustplaatsen. Knokke is misschien wel bekendste. Vooral de jet-set van Europa ligt hier regelmatig op het strand te bakken. Maar de stranden bij De Panne, Koksijde of Oostende zijn misschien wel meer de moeite waard.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »