Wereldreizigers.nl
IMG 20210425 152649 EFFECTS | boot huren | Wereldreizigers.nl

Boot huren deze lente? Dit zijn 4 leuke plekken om te varen

Twijfel je erover om een boot te gaan huren? Of zoek je nog een leuke plek in Nederland of België om een boot te huren? Ik huur meermaals per jaar een boot in alle uithoeken van Nederland en België, gewoon omdat het heerlijk is! De zon op je gezicht, lekker zwemmen, de stilte, de mooie natuur om je heen en een lekker hapje en drankje erbij. Gewoon genieten!

In dit artikel deel ik enkele van de mooiste plekjes in Nederland en België die bij uitstek geschikt zijn om een boot te huren.

Boot huren in Zeeland

Zeeland staat natuurlijk bekend om de delta en Deltawerken. Met een boot de Delta ontdekken is een ervaring op zich! Het leuke aan Zeeland is dat er voor iedereen wat te doen is. Je kunt wanneer je een boot huurt in Zeeland bijvoorbeeld verschillende eilanden bezoeken of willekeurig aanmeren om leuke historische stadjes te ontdekken. Liever zwemmen en naar het strand? Ook dat kan in Zeeland. Maar het leukste op het water is natuurlijk om een mooie tocht te maken, er zijn vaarroutes in overvloed!

Boot huren in Zeeland
Boot huren in Zeeland

Omdat Zeeland meer is dan alleen kanalen en sloten, is het uiterst geschikt om bijvoorbeeld een zeilboot te huren. Of een grote sloep waarmee je rustig over het water tuft. Vergeet natuurlijk ook niet om de prachtige Zeelandbrug met eigen ogen te bewonderen!

Boot huren in Friesland

Ook Friesland heeft veel water en veel dorpen en steden zijn verbonden via talloze kanalen. Iedereen kent wel de Elfstedentocht, waar schaatsers via het ijs 11 steden in Friesland passeren. Dit kun je in de lente of zomer natuurlijk ook varend doen! Je kunt in Friesland een ware stedentrip maken op het water. Het beste doe je dit met een kleine sloep die ook gemakkelijk te maneuvreren is in kleine kanalen en sloten. Ga er lekker voor zitten en geniet van het hoge gras en de zingende vogels om je heen. Onderstaande video hebben we onlangs opgenomen in Giethoorn, maar ook in Friesland kom je veel van dit soort prachtige groene kanalen tegen.Boot huren in (Belgisch) Limburg

Een boot huren in Belgisch Limburg kan op veel plekken. De rivier de maas kronkelt vanuit Maastricht in Nederland richting Luik in België en gaandeweg zijn er talloze mooie plekken om aan te meren. Bevaar één van de vele kanalen of zoek een mooi eiland op om lekker te barbecueën! Ervaar het échte kapiteinsgevoel. Aye Aye Kapitein!

Lees ook: Stedentrip naar Brugge en Gent in België | Een fijn weekendje weg

Boot huren in Friesland
Boot huren in Friesland

Boot huren in Giethoorn

Giethoorn was tot 1973 een zelfstandige gemeente. Het ging toen samen met Wanneperveen, Blokzijl en Vollenhove deel uitmaken van de gemeente Brederwiede. Giethoorn is misschien wel het meest toeristische stukje van Nederland, en wij begrijpen heel goed waarom! Het is een onwerkelijke mooie plek om een boot te huren en rond te varen. Vaar langs de prachtige boerderijen of maak er een dagtocht over de Bovenwijde via de Klossenvaart, Paaslooervaart, Brouwersgaten en Hoosjesgracht.

Boot huren in Giethoorn
Boot huren in Giethoorn


Print Friendly, PDF & Email
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
2 Shares
2 Shares
Copy link