Wereldreizigers.nl

Bulgarije

In het oostelijke deel van de Balkan ligt Bulgarije. Het land wordt omringd door Roemenië, Servië, Macedonië, Griekenland, Turkije en de Zwarte Zee. Bulgarije is bezig met een razendsnelle spurt tot favoriet vakantieland in Oost-Europa. De aangename golven van de Zwarte Zee, de historische hoofdstad Sofia en de blakende natuur in het binnenland zijn steeds vaker redenen voor reizigers om af te reizen naar Bulgarije. Het culturele erfgoed is overal aanwezig in dit prettige land met zijn vriendelijke inwoners.

Steden in Bulgarije

Hoofdstad Sofia is uiteraard stad nummer één om te bezoeken. Gezellige oude straatjes, kleine winkeltjes, maar ook moderne winkelcentra en hippe barretjes. Toch is er meer dan dat. Reis door naar steden als het Byzantijnse Plovdiv, kustplaats Varna, het middeleeuwse Veliko Tûrnovo of Ruse dat aan de Donau ligt. Elke stad laat zien verschillende versies van Bulgarije zien zonder zijn Bulgaarse historische afkomst te verloochenen.

Zwarte Zee

Bulgarije is voor veel westerlingen een totaal onbekend gebied. Echt vreemd is dat niet, want het land is decennia lang in handen geweest van de communisten die nauwelijks contact zochten met het westen. Zelfs na de val van de Muur heeft Bulgarije zich maar mondjesmaat opengesteld.

Het toerisme is bezig met een sterke opmars en met behulp van Zweedse, Finse en Oostenrijkse ondernemingen zijn vanaf het begin van de jaren negentig grote investeringen gedaan om meer toeristen naar met name de stranden van de Zwarte Zee te lokken. Dat lijkt aardig te lukken want naar het zonnestrand, veertig kilometer ten noorden van de havenstad Burgas, trekken jaarlijks al meer dan een half miljoen mensen.

Bulgaarse natuur

De bergketens van het Balkangebergte en hun diepe ravijnen zijn toplocaties voor pittige hikes en urenlange wandelingen. Ook de laagvlakte bij de Donau is een bloedmooie omgeving om rond te reizen, hier kan je ongestoord het platteland van Bulgarije te bewonderen.

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »