Wereldreizigers.nl

Engeland

We vergeten af en toe hoe dichtbij Engeland is. Een half uurtje vliegen en je staat al op Heathrow Airport. Slechts de Noordzee scheidt ons van het brutale Engeland, eigenzinnig als altijd. Met nog steeds Queen Elizabeth aan het hoofd gaat Engeland, onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, altijd zijn eigen weg. De Britse normen, waarden en tradities worden nog steeds hardnekkig in stand gehouden. En dat is maar goed ook! Want juist dat maakt Engeland zo typisch Engels. Dat het land onlangs de EU heeft verlaten, vergeten we maar even!

Wereldstad Londen

Londen is natuurlijk het middelpunt van Engeland en van het gehele Verenigd Koninkrijk. Deze wereldstad met Buckingham Palace, Piccadilly Circus, the Big Ben, shops en clubs is voor velen een geliefde stad en wordt dan ook gerekend tot een van de best bezochte steden ter wereld. Maar er is meer! Birmingham, Liverpool, Manchester, Coventry, Bath en nog vele andere kleinere steden in Engeland bieden cultureel, muzikaal en historisch gezien meer dan genoeg. De kleine steden en landelijke dorpjes zijn prachtige schilderijtjes van het echte Engelse leven.

Engelse platteland

Het Engelse platteland is uniek. De typische huisjes en landschappen komen zo uit een Engelse tv-serie. Verspreid door het hele land vind je ontzettend veel historische monumenten en gebouwen. De Kathedraal van Durham is een veel bezochte trekpleister. Castle Howard en Windsor Castle zijn prachtige landhuizen en koninklijke verblijven. Wil je in Engeland meer van de natuur zien? Bij Dover vind je de ruige krijtrotsen. Stonehenge is natuurlijk beroemd om zijn magische stenen terwijl je bij East Angila urenlang kan struinen over de uitgestrekte stranden.

Sant' Angelo Rome

‘Net als in de film’ | Europese filmsets top 10

Of je nu in de bioscoop zit, op de bank ligt met je laptop op schoot of achterover hangt bij je flatscreen: als je in een goede film wordt gezogen, lijk je soms in een andere wereld te zijn beland. Fijne...

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »