Wereldreizigers.nl

Finland

Finland zal niet een land zijn waarin je gelijk denkt als het om reizen gaat. Jammer! Juist in dit land ten noorden van Europa is zoveel te zien en te beleven. Dit oude land van de Sami heeft met hoofdstad Helsinki al gelijk een goede binnenkomer. Deze Witte Stad van het Noorden wordt omgeven door water en vormt het kloppende hart van Finland. De binnenlanden van Finland zijn magisch. Het is heerlijk om hier rond te rijden. Dat is dan ook de reden dat veel mensen Finland en Lapland toevoegen aan de reisroute wanneer ze een rondreis door Scandinavië maken. Het koude Lapland en de wildernis van de nationale parken nemen je mee naar een andere wereld. Ben je er in januari of februari? Probeer dan het prachtige noorderlicht op je netvlies te vangen!

De Finse rust van Helsinki

Helsinki is een moderne maar ook groene stad. De parken zijn een verademing en ook de aangename terrasjes aan het water in de haven geven je precies de juiste Finse rust. Het marktplein, de amusante winkels en monumentale gebouwen laten je zien waar Finland voor staat. Tweede stad Turku is de oudste stad van Finland en befaamd om zijn broeierige markt midden in de stad. Andere leuke steden zijn Tampere en Kemi.

Rendierensafari

Finland is net als Zweden een land van meren. Het merenstelsel bij Saimaa is een ideale vakantiebestemming. ’s Zomers zwemmen en waterskiën, ‘s winters ijsvissen, langlaufen en schaatsen. Elk seizoen heeft zo zijn eigen voordelen. Reis door naar Lapland en stort je in nieuwe avonturen. Spring op een hondenslede of ga op rendiersafari, langs watervallen en over berenroutes. Kijk niet raar op als je een wolf tegenkomt! Oh, en even een sauna pakken om flink uit te zweten, dat hoort er zeker bij in Finland!

IMG 3114 | nationale parken in europa | Wereldreizigers.nl

NoFear Reizen in Europa | Overlanden in Lapland

Nadat we een bezoek aan de Noordkaap hadden gebracht vervolgen we onze roadtrip in zuidelijke richting naar Fins Lapland. Omdat we in alle rust reizen besluiten we eerst nog wat verder in oostelijke richting te rijden...

Bungeejump

Bungeejumpen | 10 spots om bij neer te vallen

Met een debiele snelheid naar beneden denderen met alleen maar, in jouw ogen, een superdun koordje. Voor de één is het een lifestyle, de ander kruipt nog liever in een vierkant hokje gevuld met honderden spinnen. Mocht...

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »