Wereldreizigers.nl
highway 1 101 westkust amerika 2079 2 | 5 tips Porto | Wereldreizigers.nl

Stedentrip Porto | 5 tips

De havenstad Porto in het Noorden van Portugal is altijd een goede bestemming voor een stedentrip! Naast dat je gemakkelijk vliegtickets Porto boekt voor een kleine prijs, is er ook veel te zien en te doen. In deze blog geef ik je 5 tips voor de mooiste bezienswaardigheden en leukste activiteiten in Porto.

1. Cais da Ribeira

Het meest bekende gezicht van Porto is natuurlijk de Luis I-brug, (locatie hier), maar wist je dat er een ontzettend gezellige en fotogenieke promenade naast ligt, genaamd Cais da Ribeira? Op de promenade (locatie hier) vind je souvenirwinkels, cafés, restaurants en er zijn vaak straatmuzikanten om het nóg aangenamer te maken. De perfecte plek om even neer te strijken op het terras, een hapje en drankje te bestellen en de brug te bewonderen.

Cais da Ribeira | Stedentrip Porto
Cais da Ribeira | Stedentrip Porto

2. Bezoek de bouwwerken

De skyline van Porto wordt gekenmerkt door oude bouwwerken en torens. De meeste daarvan zijn van eeuwenoude kerken en kathedralen. Je kunt ze van buiten bekijken, maar soms zijn ze ook van binnen te zien. Je zult je verwonderen over de gedetailleerde pracht en praal.

Zo heeft de Igreja de São Francisco kerk (locatie hier) uit de 14e eeuw een opmerkelijk interieur met barokke altaarstukken en verguld hout. Ofwel, het is helemaal goud van binnen. Daarnaast is het belangrijke historische monument Palácio da Bolsa (locatie hier), het beurspaleis, te bezoeken. Veel van deze gebouwen in Porto staan niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst.

De skyline | Stedentrip Porto
De skyline | Stedentrip Porto

3. Fietsen

Bijna alle bezienswaardigheden liggen op een prettige fietsafstand van elkaar. Hoewel het in het ongelijke stadscentrum soms even trappen of afstappen zal zijn, is het aan de rand van de stad heerlijk rondrijden.

Volg een route langs de bezienswaardigheden, maar vergeet ook vooral niet de stranden. Als je langs de Zuidkant van de rivier volgt, brengt het je langs oude vissersplaatsjes en lange stranden.

4. Port proeven

Je bent niet in Porto geweest zonder Port te proeven. De port-wijnen zijn veelal gemaakt van frambozen, pruimen en bramen en zijn dus een zoet van smaak. In de Douro-rivier zie je de welbekende boten met daarin de portvaten en in de stad worden veel Port-proeverijen en tours aangeboden. Tijdens een tour bezoek je de vaak eeuwenoude wijnkelders en laten ze je zien hoe de wijn gemaakt wordt.

De wijnkelder van Cockburn´s | Stedentrip Porto
De wijnkelder van Cockburn´s | Stedentrip Porto

Als je wat langer de tijd hebt, bezoek dan de wijngaarden net buiten de stad om nóg meer van de Portuguese sfeer te genieten.

5. Nog meer om te proeven…

De echter fijnproever kan zijn/haar hart op in Porto! Naast je glas port vind je de lekkerste kazen en olijven. Vergeet ook niet om bij de koffie een Pastéis de Nata te bestellen, een Portugese lekkernij van bladerdeeg en room.

Pastéis de Nata | Stedentrip Porto
Pastéis de Nata | Stedentrip Porto

Omdat Porto aan de zee ligt, wordt er dagelijks ook veel vis binnen-gehengeld. Een bezoek aan Porto is dan ook niet compleet zonder het eten van de meest verse vis of zeevruchten. Er zijn tal van chique visrestaurants aanwezig in het centrum, maar het kan ook leuk zijn om hiervoor naar een van de naastgelegen vissersdorpen te gaan aan de Douro.

Verse vis bij een klein restaurant | Stedentrip Porto
Verse vis bij een klein restaurant | Stedentrip Porto
Print Friendly, PDF & Email
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link