Wereldreizigers.nl

Roemenië

Home » Europa » Roemenië

Roemenië is een typisch Oost-Europees land. De wegen zijn soms meer kuil dan weg, de gebouwen in de grote steden parmantig en groots, en de dorpjes doordrenkt van de Slavische cultuur. Verwacht geen moderne winkelcentra, eerder een stap terug in de tijd. Juist dit verstilde beeld wanneer je rondreist langs de heuvelachtige velden en het Karpatengebergte doet je beseffen dat je in een ander land bent. Roemenië laat je vooral het mooie, oude verweerde gezicht zien van dat andere Europa.

Het klimaat van Roemenië

Roemenië heeft een gematigd landklimaat met zeer warme zomers, koude winters, een kort voorjaar (uitgezonderd in het westen) en een langere, meestal milde herfst. Reizigers van allerlei pluimage kunnen er terecht: je kunt skiën in de Transsylvanische Alpen en luieren aan het strand aan de Zwarte Zee.

Boekarest, hoofdstad van Roemenië

Natuurlijk is Boekarest een onweerstaanbare magneet in dit land dat o.a. grenst aan Bulgarije, Hongarije en Servië. De bijzondere plekken in deze bruisende stad zijn talloos. Het ronde silhouet van de concertzaal Ateneul Român is een plaatje op zich. Het Cismigiupark brengt je van de prettige drukte naar een aangename stilte. Het parlementspaleis Palatul Parlamentuliu toornt als een reus boven alle gebouwen uit terwijl de wijk Lipscani je laat zien hoe de stad moeiteloos haar unieke sfeer behoudt. Er zijn nog andere prachtsteden te bewonderen in Roemenië: Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Galati en Craiova.

De legende van Dracula

Roemenië kent een wereldwijde legende, namelijk Dracula. Transsylvanië, dat is waar je wilt zijn om de legende van Dracula te ervaren. Deze mythische figuur is te zien in vele films en wordt beschreven in diverse verhalen. Het kasteel Poienari staat bekend als zijn thuis. Overnacht in een heus Dracula-hotel en laat je meenemen door verhalen over weerwolven. De Dracula van Bram Stoker komt overigens uit Walachije dat onder Transsylvanië ligt.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »