Wereldreizigers.nl

Slowakije

In Oost-Europa vinden we een van de twee landen die voorheen Tsjechoslowakije vormden: Slowakije. Dit land wordt omringd door buurlanden Polen, Hongarije, Oekraïne, Oostenrijk en natuurlijk Tsjechië. In dit bosrijke land vind je een groot aantal aantrekkelijke uitstapjes. Zo kan je ervoor kiezen de Slowaakse steden te bezoeken of juist de natuur in te duiken. Slowakije is een prettig reisland met locals die je vaak met een grote glimlach verder de weg wijzen. De meningen van bezoekers aan Slowakije liggen vaak wel mijlenver uit elkaar. De een is helemaal weg van de kleine dorpjes zonder noemenswaardige toeristenindustrie, de ander verafschuwt het vanwege de saaiheid. Het antwoord wie er gelijk heeft kan natuurlijk niet worden gegeven, maar wat je wel kunt zeggen is dat het helemaal afhangt door welke bril je naar het land kijkt.

Sprookjesachtig Bratislava

Bratislava is de roemruchtige hoofdstad van Slowakije dat met trots de Bratislava Burcht als symbool uitdraagt. Deze burcht is een oogstrelend kasteel dat is gebouwd op de heuvels aan de Donau. Ook de St. Elizabeth kerk is een absolute aanrader in deze sprookjesachtige stad. Slowakije kent nog een paar steden die de typische Slowaakse sfeer bevatten. Zo zijn er de steden Kosice, Presov, Nitra, Zilina en Trnava.

De Hoge Tatra

Dit nationale park is werkelijk een lust voor het oog en een bijzondere belevenis voor iedere reiziger. Het is dan ook niet voor niets het meest bezochte gebied van Slowakije. Niet alleen vind je hier de hoogste bergen van het land, de Karpaten, ook wordt je adem ontnomen door fraaie vergezichten en ontmoet je een zeer grote diversiteit aan flora en fauna. Bovendien liggen de bergmeren in dit park er werkelijk schitterend bij. In het lage deel van Tatra zijn vele grotten verstopt. Dit ‘Slowaakse Paradijs’ is dus zeer geschikt voor waaghalzen die geen moeite hebben met ravijnen en donkere grotten.

IMG 4846 | Bratislava | Wereldreizigers.nl

Stedentrip Bratislava | De bezienswaardigheden

De hoofdstad van Slowakije, Bratislava, wordt vaak tekort gedaan en is niet zo bekend, ondanks zijn goede ligging. De stad ligt naast de Donau en op een steenworp afstand van de grens van Oostenrijk en Wenen. Ook is...

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »