Wereldreizigers.nl
Home » Europa » Spanje » Tenerife | Bijzondere plekken in het noorden

Tenerife | Bijzondere plekken in het noorden

Het noorden van het Spaanse eiland Tenerife staat bekend om zijn groene landschappen met bergen en kustlijnen, maar ook de plaatsen in het noorden zijn bewonderingswaardig. Ze hebben een historische charme, je ziet historische architectuur, je kunt er heerlijke lokale producten proeven en het is de plaats voor culturele evenementen en festivals. Wil je weten waar je precies moet zijn? De volgende plaatsen en bezienswaardigheden mag je zeker niet missen!

Icod de los Vinos

Icod de los Vinos
Icod de los Vinos

Icod de los Vinos is een prachtige bestemming voor liefhebbers van natuur, geschiedenis en culinaire tradities. De schilderachtige stad heeft gezellige pleinen en originele traditionele architectuur, omgeven door prachtige natuur. Vanaf de stad heb je het beste zichten El Teide. Het pronkstuk van de oude stad is de eeuwenoude drakenbloemboom ‘El Drago’.

El Drago
El Drago

De naam van de stad is te danken aan het feit dat de regio bekend staat om zijn wijnen. Typische gerechten die hier worden gegeten zijn onder andere aardappelen met mojosaus, gepekelde vis, gegrild vlees en ambachtelijke kazen. De economie van de stad draait logischerwijs op wijnbouw en visvangst.

Een plein in Icod
Een plein in Icod

La Orotava

La Orotava
La Orotava

Ook La Orotava is een lust voor het oog! Het historische centrum heeft goed bewaarde gebouwen, vaak met typisch Canarische balkons. De stad is gezellig, met smelle straatjes en kleurrijke bloemen en planten die de straten opfleuren.

Gelegen op een hoogte van 390 meter, biedt La Orotava prachtige uitzichten vanaf verschillende plekken, zoals in de buurt van de kerk Iglesia de San Agustin en Plaza de la Constitucíon.

Het gemeentehuis, met het grote plein ervoor, is ook een bezienswaardigheid op zich. Tijdens mijn bezoek was het plein helaas ingenomen door een grote tent waarin een indrukwekkend kunstwerk van zand, een zandtapijt, werd gemaakt ter gelegenheid van de katholieke feestdag genaamd Corpus Christi.

La Orotava
La Orotava
Iglesia de San Agustin in La Orotava
Iglesia de San Agustin in La Orotava

Garachico

Garachico
Garachico

Garachico biedt, net als eerder genoemde plaatsen, een blik op hoe het leven er in het verleden uitzag. Het is een stadje met gezellig pleinen, sfeervolle smalle straatjes, historische architectuur en een rijke geschiedenis.

Wat Garachico extra bijzonder maakt, is het feit dat het hier was waar de eerste haven van Tenerife zich bevond. Deze haven speelde een cruciale rol in het commercieel verkeer tussen Europa en de Spaanse Koloniën in Amerika. De haven is echter in 1706 verwoest door een vulkaanuitbarsting. Langs de kustlijn zijn nog altijd sporen te zien van waar de lavastromen hebben gelopen. Ook in het centrum van de stad is de oude stadspoort nog steeds te bewonderen, wat herinnert aan de glorieperiode van Garachico als een belangrijke handelshaven.

De kust in Garachico
De kust in Garachico
De oude stadsmuur van Garachico
De oude stadsmuur van Garachico

San Cristóbal de La Laguna

San Cristóbal de La Laguna was de eerste vestigingsplaats op Tenerife en is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Er zijn veel kerken, kloosters en koloniale architectuur te bewonderen. Het was de eerste stad met een stratenplan en zonder stadsmuren.

De enige universiteit van Tenerife bevindt zich in La Laguna, wat het een studentenstad maakt en een en modern karakter geeft. Je vindt er tal van bars, cafés, restaurants en straatmuzikanten. Kortom, het is een levendige stad.

San Cristóbal de La Laguna
San Cristóbal de La Laguna
San Cristóbal de La Laguna
San Cristóbal de La Laguna

Masca

Ook een bezoek aan Masca mag niet ontbreken. Het is een ontzettend klein, schilderachtig dorp, gelegen in de bergen. De gebouwen in het dorp werden geplaats waar dat mogelijk was, vaak boven een afgrond van een diep ravijn. Desondanks heeft het dorp een kerk, een museum en een ambachtelijk centrum. Het is goed bewaard gebleven, omdat het lange tijd moeilijk bereikbaar was.

Vanaf Mirador De Cherfe (locatie hier), heb je een prachtig uitzicht op het dorp en de omgeving. Als je Masca wilt bezoeken, is het verstandig om te gaan wanneer het niet te druk is, anders is het moeilijk om te parkeren.

Masca gezien vanaf Mirador De Cherfe
Masca gezien vanaf Mirador De Cherfe

Los Realejos

Ik sluit af met deze plaats, maar dit is zeker niet de minste bestemming. Dit is de ultieme plek als je van cultuur houdt, want ongeacht wanneer je Tenerife bezoekt, in Los Realejos is er iets te doen! Deze stad vier maarliefst 80 feesten per jaar, wat neerkomt op bijna elke vier dagen een feestelijke gelegenheid. Deze festiviteiten gaan gepaard met rijke culturele gebruiken en tradities.

Muziek in Los Realejos
Muziek in Los Realejos

Een van de meest opmerkelijke evenementen is Fiestas de Mayo, die plaatsvinden gedurende de maand mei. Er worden processies gehouden, er is livemuziek, er wordt gedanst en er zijn markten waar lokale producten te koop zijn. Het hoogtepunt valt op 3 mei, wanneer twee straten, El Medio en El Sol, de strijd met elkaar aangaan in een spectaculaire vuurwerkshow. De feestdag is voor veel mensen uit Los Realejos belangrijker dan kerstmis!

El Medio en El Sol
El Medio en El Sol
Vuurwerk El Medio en El Sol
Vuurwerk El Medio en El Sol

Tot slot

Van de historische straten van San Cristóbal de La Laguna tot het pittoreske dorp Masca en de levendige feesten in Los Realejos. Het noorden van Tenerife is rijk aan cultuur, geschiedenis en schoonheid. Ook La Orotava betovert je met smalle straten en koloniale architectuur, terwijl Garachico indruk maakt met een bijzondere geschiedenis. De parels van het noorden maken een bezoek aan Tenerife de moeite waard!

Ons advies voor vakanties naar Tenerife
Vakantie Tenerife

Tenerife heeft veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Van de uitgestrekte vulkanische vlaktes tot groene valleien, dit eiland is ontzettend veelzijdig. Dus kom en laat je verrassen door Tenerife!

Pluspunten:
  • Veelzijdig eiland
  • Prachtige vulkaan en stranden
  • Cultureel veel te ontdekken
  • Zeer betaalbaar
Bekijk aanbod TUI Bekijk aanbod D-Reizen
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!
Avatar foto

Malou Thomassen

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door verre reizen en andere culturen. Ik heb menig land gezien, maar ben zeker niet klaar! Op deze leeftijd (32) denk ik vaak na over hoe mijn leven verder in te richten. Als ik op reis ben, laat ik dat al snel los en kan ik optimaal genieten van het hier en nu!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link