Wereldreizigers.nl

Spanje

Home » Europa » Spanje

Spanje is een favoriete reisbestemming onder de Nederlanders. En niet voor niks. Vrijwel altijd zon, mooie stranden, voortreffelijke tapas en overrompelende steden als Barcelona, Madrid en Sevilla. Het mediterraanse land met zijn vurige geschiedenis staat bol van het Zuid-Europese temperament. Het hele jaar door kan je op ontdekkingsreis in Spanje. Trekkend door de Spaanse Hoogvlakte of Sierra Nevada zie je al snel dat Spanje meer is dan de overvolle stranden aan de Middellandse Zee. Ook Andalusië is een prachtig maar vaak vergeten gebied. Er zijn grote verschillen tussen de steden en zeker Madrid, Barcelona, Sevilla, Salamanca, San Sebastian, Malaga, Valencia en Granada zijn geweldige steden om te bezoeken met mooie architectuur, lekker eten, drinken en goede musea.

La Rambla!

De badplaatsen in Spanje kennen voor veel reizigers geen geheimen meer. Lloret de Mar, Marbella, Salou en Sitges worden al jarenlang drukbezocht. En wat te denken van de sfeervolle Spaanse steden? Valencia met haar Parque Natural de la Albufera en statige binnenstad, Barcelona met de Sagrada Família en La Rambla, San Sebastian met haar kenmerkende haven of hoofdstad Madrid met Palacio Real.

Vamos a la playa

Het Spaanse landschap is indrukwekkend. De statige Pyreneeën zijn te zien tot in Galicië, het Iberische Randgebergte is het perfecte decor voor bergbeklimmers en sportieve fietsers. Je kan ook je toevlucht nemen tot de stranden van de Spaanse eilanden zoals de Balearen – Ibiza hoort hier ook bij! – en de Canarische Eilanden. Vamos a la playa! Wil je een keer totaal iets anders, bezoek dan eens het tomaten-gooien-festival ‘La Tomatina’ in Buñol. Meer spanning en sensatie in Spanje? Dan is een rondje stierenrennen in Pamplona misschien meer wat voor jou.

Ronda | 7x onmisbare highlights

In de regio Andalusië, ligt voor sommigen de nog onbekende stad Ronda (locatie hier). Deze plek ligt vlakbij de bekende steden Sevilla en Málaga, maar wordt minder vaak bezocht tijdens een reis naar Spanje. De stad ligt...

Verliefd op de Algarve

Najaar in Europa | 4 vakantie tips

Wil je het zonnige zomergevoel verlengen? Ben je nog niet toe aan de koudere dagen en de natte herfst? Dan is het najaar juist de perfecte tijd om een tripje te plannen en je hoeft daarvoor niet eens heel ver weg...

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »