Wereldreizigers.nl

Tsjechië

Home » Europa » Tsjechië

Met hoofdstad Praag heeft Tsjechië al gelijk één van de mooiste steden ter wereld in huis. Praag is een van de meest bezochte steden in Europa. Als je er geweest bent en door het prachtige historische centrum hebt gelopen, dan snap je gelijk waarom. Je valt van de ene verbazing in de andere. Majestueuze gebouwen die geschiedenis ademen, sfeervolle pleinen met leuke restaurants, de Karelsbrug en de talloze interessante musea. Toch is Tsjechië ook zonder Praag een fantastisch vakantieland. Het Reuzengebergte Krkonose, Moravië en de Bohemen zijn wonderschone bestemmingen, zowel in de zomer als in de winter.

Wintersporters en zomergasten

Tsjechië is een land met een boeiende geschiedenis. De verhalen hiervan kom je tegen in de steden en kleine dorpen zoals Brno of Trebon. Kastelen, burchten en ruïnes laten fragmenten zien uit de rijke Tsjechische historie. Rivieren zoals de Vltava, de Oder en de Elbe doorkruisen dit groene land dat ooit Tsjechoslowakije heette. De natuur is veelzijdiger en verrassender dan je misschien zou denken. De bergen bij de Poolse grens zijn bijvoorbeeld ideale bestemmingen voor doorgewinterde wintersporters. Een vakantie in Tsjechië aan een van de talloze meren in de Bohemen bieden je juist weer alle verkoeling die je in een warme zomer zo nodig hebt.

Noedels met kool

De grauwheid uit het verleden verdwijnt steeds meer uit het Tsjechische landschap en uit de steden. Langzaam maar zeker verdwijnen in Tsjechië steeds meer woonkazernes en industrie en bouwt men steeds meer moderne huizen en fraaie villa’s. Natuurlijk zie je in Tsjechië nog overal de lokale marktjes waar je het echte Tsjechische eten vindt. Noedels met kool bijvoorbeeld. Stop ook eens in authentieke stadjes als Pilsen en Ostrava en bewonder het echte Tsjechië.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »