Wereldreizigers.nl

Turkije

Home » Europa » Turkije

Het beste van twee kanten. Zo zou je Turkije in het kort kunnen omschrijven. Dit grote land ligt namelijk zowel in Europa als in Azië. Turkije is een staat met een indrukwekkend cv. Vele rijken en volkeren leefden op dit grondgebied. Het Ottomaanse Rijk bijvoorbeeld. De geschiedenis van de Turken gaat dan ook eeuwen terug. Het huidige Turkije is economisch gezien flink aan de weg aan het timmeren. Toch blijft het land door zijn ligging tegen de grenzen van Iran, Irak en Syrië ook een plek waar de spanning hoog op kan lopen. Gelukkig heeft Turkije met zijn drukke steden, lange kustlijnen en fijne badplaatsen veel te bieden.

Het intense Istanbul

Ankara is de bruisende hoofdstad waar de moderne architectuur er direct uitspringt. Toch is Ankara niet de grootste stad. Dat is uiteraard Istanbul, de stad die in tweeën wordt gesplitst door de grens tussen Azië en Europa. Istanbul is het ware gezicht van Turkije met zijn levendige marktjes, eigentijdse winkelcentra en volgepropte straatjes. De tapijten hangen aan muren, de kruiden en specerijen vervliegen in de stoffige achterstraatjes. Turkije zit bomvol cultuur en historie, Istanbul is hier het intense bewijs van.

Flaneren op de boulevards

Maar vergeet het Turkse platteland niet. Bergmassieven, de Bosporus, woestijnlandschappen, de Zwarte Zee en de Middellandse Zee, het maanlandschap bij Cappadocie: om het hele land te doorgronden zal je meerdere weken rond moeten reizen. Ook populair zijn badplaatsen zoals Antalya, Kemer en Belek. Flaneren op de boulevards, lekker bakken op de zonovergoten stranden, ook dat is Turkije!

De vijf mooiste fietsroutes van Turkije

Geliefd vanwege het milde klimaat, de prachtige natuur en het bijzondere cultureel erfgoed, verrast Turkije nu ook fietsliefhebbers met prachtige fietsroutes. Dit zijn de 5 meest afwisselende fietsroutes in Turkije die...

istanbul moskee

Stedentrip | Bezoek wereldstad Istanbul deze zomer

Oh Istanbul, wat een geweldige stad die zo veel te bieden heeft. Velen denken dan ook dat Istanbul de hoofdstad is van Turkije, terwijl eigenlijk Ankara de hoofdstad is. Istanbul heeft de toeristen van alles te bieden...

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »