Wereldreizigers.nl
Home » Midden-Oosten » Israël » De Dode Zee | 5 x leuke activiteiten

De Dode Zee | 5 x leuke activiteiten

De Dode Zee ligt deels in Israël en deels in Jordanië. In het Hebreeuws staat de Dode Zee bekend als Yam Ha-Melakh (de Zee van Zout). De Dode Zee is tevens het laagste punt op aarde en wordt omringd door het prachtige landschap van de Negev woestijn. De meeste mensen zijn bekend met het feit dat je kan drijven in het water en je jezelf kan insmeren met modder, maar wist je dat er nog veel meer te doen is in het gebied? Hieronder de leukste activiteiten op een rijtje!

1. Een bezoek aan Qumran Nationaal Park

Qumran Nationaal Park (locatie hier), is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Israël. Duizenden toeristen bezoeken het elk jaar om meer te weten te komen over het begin van het christendom en de plek waar de boekrollen werden gevonden – een ontdekking die wordt beschouwd als de belangrijkste archeologische vondst in de twintigste eeuw! Qumran is een buitengewone plaats met een rijke geschiedenis en je hoeft zeker niet religieus te zijn om een bezoek te brengen aan dit nationale park.

Qumran Nationaal Park | De Dode Zee
Qumran Nationaal Park | De Dode Zee

2. Wandelen in het Ein Gedi Natuurreservaat

Het is één van de mooiste natuurreservaten in Israël! Het Ein Gedi Natuurreservaat (locatie hier), bevat enkele van de mooiste plekjes van het land, enkele watervallen, unieke vegetatie, een verscheidenheid aan dieren en is zeker een wandeling waard. Het is een van de meest geliefde plaatsen om te bezoeken, zowel onder Israëliërs als onder buitenlandse toeristen.

Waterval in Ein Gedi Natuurreservaart | De Dode Zee
Waterval in Ein Gedi Natuurreservaart | De Dode Zee

3. Rondtoeren met de elektrische fiets

Bijzondere fietstochten die toeristen langs verschillende bloemen en planten, archeologische vindplaatsen, waterreservoirs en grotten brengen. De fietstochten zijn geschikt voor gezinnen, individuen, koppels en groepen en bestaan uit familiepaden, uitdagende routes langs de berghelling en langere routes tussen de bergen en woestijn. Men kan deelnemen aan een tour, maar de fietsen kunnen ook gehuurd worden om zelfstandig te rijden.

Lees ook: Vegan Reizigers opgelet! | Het beste land voor vegans is Israël

4. Een Boottocht over de Dode Zee

Voor avonturiers die graag natuurlijke schatten ontdekken en de geheimen van de willen Dode Zee ontdekken. De boottocht komt langs de noordelijke oevers van de Dode Zee en onthult de geheimen van de natuur in al haar glorie. Wat is er te zien en te doen tijdens zo een tocht? Zoutparels, zoutdiamanten, zouttapijten, een zoutschoorsteen, modderbaden waar je jezelf kunt insmeren met modder, waterbronnen die rechtstreeks in de Dode Zee uitmonden en een zoutwaterput waar je in kunt baden. Kortom, een hoop.

Boottocht | De Dode Zee
Boottocht | De Dode Zee

5. Ontspannen op Biankini strand

Biankini Beach ligt in het noorden van het Dode Zeegebied, op 25 minuten rijden vanuit Jeruzalem. Het strand biedt een levendige oosterse sfeer, is perfect voor bezoekers die op zoek zijn naar ontspanning en is geschikt voor het hele gezin. Biankini heeft namelijk niet alleen een strand, een restaurant en een slaapgedeelte, maar ook een levendige bar, zwembaden, een spa, een kinderclub en verschillende winkels.

Ons advies voor wereldwijde autohuur:
Sunny Cars | All-inclusive auto huren op vakantie

Sunnycars is in Nederland gevestigd en onze favoriete keuze voor autohuur op reis. Bij Sunnycars kun je namelijk zorgeloos een auto huren zonder je druk te moeten maken over voorwaarden en verzekeringen. Sunnycars biedt uitsluitend all-inclusive autohuur aan. Dat wil zeggen dat alle prijzen die je ziet inclusief alle overige kosten, dekkingen en verzekeringen zijn.

Pluspunten:
  • All-inclusive autohuur
  • Wereldwijd aanbod
  • Zorgeloos een auto huren
Bekijk aanbod
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!
Biankini Beach | De Dode Zee
Biankini Beach | De Dode Zee

Lees ook: Israël | De 5 leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
3 Shares
3 Shares
Copy link