Wereldreizigers.nl
Home » Midden-Oosten » Israël » Israël | De 5 leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem

Israël | De 5 leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem

Jeruzalem, de hoofdstad van Israël, nog geen half uur met de trein vanuit Tel Aviv, is een stad die iedereen ooit gezien zou moeten hebben. De 3000 jaar oude stad is niet alleen een stad van traditie, religie en geschiedenis, maar in toenemende mate ook van moderne cultuur en erfgoed. Het is een stad die zoveel te bieden heeft! Je zou er jaren kunnen doorbrengen en toch niet alles kunnen zien. Dus wat zijn nu de leukste plekken?

1. De Oude Stad

Er zijn veel monumenten en inspirerende plekken op een kleine oppervlakte. Dát is kenmerkend voor de Oude Stad van Jeruzalem. Denk bijvoorbeeld aan de Stad van David, de Klaagmuur en de Heilig Grafkerk.

De oude stad | De 5 leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem
De oude stad | De 5 leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem | Noam Chen
De oude stad | De 5 leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem
De oude stad | De 5 leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem | Noam Chen

Een wandeling door de Oude Stad brengt je langs smalle wandelpaden, historische gebouwen en geeft je een inzicht in het verleden. Je ziet en voelt hier de geschiedenis en de cultuur van de stad.

Lees ook: Hoe Jeruzalem de eerste toegankelijke UNESCO-werelderfgoed-stad werd

2. Teddy park

Het park is vernoemd naar Teddy Kollek, die tussen 1965 en 1995 burgemeester van Jeruzalem was. Teddy park is gezellig, mooi en van historisch belang. Het park verbindt het Oude Jeruzalem met het Nieuwe Jeruzalem. Het om omvat o.a. een wensvijver, een origineel beeldhouwwerk van de zonneklok, restauraties van historische eigendommen en een waterfontein. Bezoek vooral de spectaculaire licht- en geluidsshow in de avond!

3. Machane Yehuda markt

De Machane Yehuda markt is een symbool in Jeruzalem en om een zeer goede reden! Inwoners zien het namelijk als een plaats die hen samenbrengt. Een plaats die hen een unieke identiteit geeft in een grotere Israëlische sociale context. Houd je camera paraat bij een bezoek aan deze unieke markt. Hier voelt het namelijk alsof je teruggaat in de tijd.

Lees ook: Waarom je tijdens een wereldreis GEEN foto’s maakt met je smartphone

Machane Yehuda | De 5 leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem
Machane Yehuda | De 5 leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem | Dan Freeman
Machane Yehuda | De 5 leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem
Machane Yehuda | De 5 leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem | Roxanne Desgagnes

Van specerijen en kleurrijke stalletjes van fruit en groenten tot lokale lekkernijen, er is voor ieder wat wils. Op donderdagavond verandert de markt in een bruisende late night scene vol leuke bars, pubs en live muziek.

4. Boerenmarkt

Elke vrijdag is er in de Duitse kolonie, in het hart van de stad, de plaatselijke boerenmarkt. Je vindt er tal van heerlijke producten, een grote verscheidenheid aan lokale lekkernijen en uitstekende koopjes. Het is heerlijk om hier gewoon lekker rond te wandelen, te zien en te proeven.

Lees ook: Top 10 tips voor bucketlist bestemming Petra in Jordanië

5. Israël-museum

Het Israël-museum is de grootste culturele instelling van Israël. Het behoort tot een van de meest toonaangevende kunst- en archeologiemusea in de wereld. Het museum werd opgericht in 1965 en heeft collecties in de afdelingen Archeologie, Schone Kunsten en Joodse Kunst. Het beschikt over de meest uitgebreide collectie van Bijbelse archeologie ter wereld.

Israëlmuseum | De 5 leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem
Israëlmuseum | De 5 leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem

Tip: een stedentrip naar Jeruzalem kan gemakkelijk gecombineerd worden met een bezoek aan Tel Aviv, aangezien de steden niet ver van elkaar liggen. Sterker nog, men kan in de ochtend de bezienswaardigheden in Jeruzalem bezoeken en in de middag uitrusten op het strand in Tel Aviv.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
2 Shares
2 Shares
Copy link