Wereldreizigers.nl
Home » Midden-Oosten » Jordanië » Top 10 tips voor bucketlist bestemming Petra in Jordanië

Top 10 tips voor bucketlist bestemming Petra in Jordanië

Petra is natuurlijk onmisbaar tijdens je reis door Jordanië. Het is werkelijke een adembenemende bucketlist bestemming en hoogstwaarschijnlijk het hoogtepunt van je reis! In dit artikel geef ik je tips voor Petra mee die ervoor zorgen dat je zo voorbereid als mogelijk je petra-avontuur aan kunt gaan.

Lees ook: Bucketlist bestemming: de Wadi Rum woestijn van Jordanië

10 tips voor Petra in Jordanië

1. Koop een Jordan Pass wanneer je Petra wil bezoeken

Wij hebben de Jordan Pass met 2 dagen Petra aangeschaft. Voor deze pas betaal je 75 JD, dat is zo’n € 95,-. Dit lijkt een grote aanschaf, maar dit bedrag heb je er gelukkig zo uit! Voor een visum voor Jordanië betaal je namelijk € 50,- (30 dagen geldig) en voor 2 dagen Petra betaal je € 69,-. De Jordan Pass is dus zeker het aanschaffen waard. Buiten je visum en Petra krijg je met de Jordan Pass toegang tot ongeveer 40 attracties in Jordanië. Bovendien werkt het sneller bij entrees omdat je geen tickets meer hoeft aan te schaffen, het nadeel is dat je altijd je paspoort bij je moet hebben.

Petra, Jordanië
Petra, Jordanië

De Jordan pass is hier te koop op de officiële website van het Ministerie van toerisme in Jordanië.

2. Trek 2 dagen uit voor Petra

Je kunt er ook voor kiezen om Petra 1 of 3 dagen te bezoeken. Naar mijn mening is 1 dag veel te kort en 3 dagen zou ik weer teveel vinden. 2 dagen is perfect! Qua kosten scheelt het namelijk vrij weinig en het is fijn om op het heetste van de dag weer terug te zijn in je hostel. Wij hebben 2 dagen gelopen van 06.00 tot ongeveer 12.00 en hebben de belangrijkste bezienswaardigheden kunnen zien zonder te hoeven haasten.

Petra, Jordanië
Petra, Jordanië

3. Vergeet je paspoort niet

Misschien wel de belangrijkste tip voor Petra. Of je nu met de Jordan Pass naar Petra wil of een los ticket koopt bij de entree. In beide gevallen heb je je paspoort nodig. Zorg er dus voor dat je niet voor niets zo vroeg bent opgestaan!

4. Sta heel vroeg op voor The Treasury

Petra opent om 06.00 uur en het is aan te raden om precies op dat tijdstip bij de entree te gaan staan met je ticket bij de hand. Wanneer je binnen bent, moet je ongeveer nog zo’n 20 minuten lopen voordat je bij ‘The Treasury’ aan komt.

Lees ook: Tamar Valkenier – Fulltime Avonturier | Op zoek naar ultieme vrijheid (boek)

Vroeg op pad gaan loont absoluut in Petra!
Vroeg op pad gaan loont absoluut in Petra!

Het is opmerkelijk om te zien hoe weinig mensen hetzelfde doen en dat is natuurlijk alleen maar goed, want op deze manier kun je dus Petra (bijna) helemaal voor jezelf hebben! De ervaring is ook zoveel specialer. Wij kwamen rond 11.00 uur weer terug bij ‘The Treasury’ en zagen honderden mensen, kamelen, ezeltjes, verkopers door elkaar lopen.

The Treasury, Petra, Jordanië om 06:20u
The Treasury, Petra, Jordanië om 06:20u
The Treasury, Petra, Jordanië om 11:00u
The Treasury, Petra, Jordanië om 11:00u

5. Ga zonder gids

Het is niet nodig om een gids te nemen in Petra. De routes zijn goed aangegeven en wanneer je je aan deze routes houdt is het echt onmogelijk om de weg kwijt te raken.

6. Bekijk vooraf een documentaire

Be your own guide! Bekijk voor je bezoek aan Petra documentaires op YouTube zodat je helemaal voorbereid bent en meer weet over de geschiedenis van dit wereldwonder. Meer dan 2000 jaar geleden leefde hier namelijk een volk genaamd de Nabateeërs. De Nabateeërs hakten massaal huizen, tombes en tempels uit de rotsen en omdat Petra het knooppunt was voor verschillende handelsroutes, was de stad steenrijk. Meer dan stenen en rotsen waren er niet. Dus hoe kwamen de Nabateeërs aan water? Hoe hebben ze de tombes zo hoog kunnen bouwen? Ik heb een aantal documentaires bekeken en deze vond ik het beste! Have fun!

7. Maak geen gebruik van een kameel, paard of ezel

Overal op internet lees je bij tips voor Petra dat je een leuk ritje kan maken op een kameel, paard of ezel. Wanneer je binnenkomt bij Petra proberen ze meteen een ritje te ‘verkopen’ op een paard of ezel. Ze zeggen dat dit gratis is (inbegrepen bij je ticket voor Petra) en dat is absoluut niet waar. Het is enkel een manier om onwetende toeristen in de val te lokken. Wanneer je ze daar de Siq hebben gebracht (1 km) vragen ze een enorme fooi voor het feit dat ze je daarheen hebben gebracht. Doe je dat niet? Dan kom je niet zomaar weg.

Kameel bij Petra, Jordanië
Kameel bij Petra, Jordanië

Echter was het om 06.00 ‘s ochtends heerlijk rustig want dan liggen al deze verkopers nog lekker te slapen.. nog een reden om vroeg op te staan dus! Ook bij en na The Treasury worden veel dierenritjes aangeboden en ik raad je aan om hier geen gebruik van te maken. Ik heb meerdere malen moeten zien dat dieren slecht behandeld (geslagen) werden en wanneer er iets van werd gezegd deden ze daar niets mee.8. Ga meteen door naar de Monastery

De mooiste plekken van Petra zijn: Siq, The Treasury, de Royal Tombs, en de Monastery, Wanneer je de eerste dag Petra bezoekt raad ik je aan om na The Treasury meteen door te gaan naar de Monastery. Je loopt in alle gevallen eerst langs The Treasury en op weg naar de Monastery zie je zoveel moois! Laat je echter niet verleiden maar bekijk alles op je gemakje wanneer je weer terug loopt.

Wij hebben dit gedaan en dat heeft ervoor gezorgt dat wij helemaal alleen waren bij de Monastery. Het is een bijzonder mooie weg die je aflegt en de Monastery is omringt door een prachtige omgeving. Het is misschien zelfs mooier dan The Treasury! Het is ongeveer 1,5 uur lopen en bereid je voor voor een heleboel traptreden. But it’s all worth it!

The Monastery, Petra, Jordanië
The Monastery, Petra, Jordanië

9. Neem eten & drinken mee

Je kunt in principe overal eten en drinken kopen in Petra maar het is natuurlijk een stuk prijziger dan buiten het gebied. Het is dus aan te raden om voldoende water, wat snacks en een lunch mee te nemen.

Bij de houten hutjes (aan de linkerkant op de foto) kun je eten & drinken kopen
Bij de houten hutjes (aan de linkerkant op de foto) kun je eten & drinken kopen

10. Trek goede schoenen aan

Toch een belangrijke in het lijstje tips voor Petra: Bereid je voor op veel lopen. Trek daarom goede schoenen aan! De wandelpaden zijn nogal ‘rocky’ en ik was heel blij dat ik mijn hike schoenen had meegenomen.Meer tips voor Jordanië of het Midden-Oosten?

Lees dan onze reisblogs over het Midden-Oosten en natuurlijk de andere reisblogs over Jordanië.

Avatar foto

Ilse & Nick

ILSE & NICK - OUR TRAVEL LIFE
- Travel addicts from #netherlands
- Chasing adventures & creating memories
- Home, dreaming where to go next
- [email protected]

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
21 Shares
21 Shares
Copy link