Wereldreizigers.nl
IMG3 | grensovergang Canada Verenigde Staten | Wereldreizigers.nl

Grensovergang van Canada naar Amerika met de auto | Onze ervaring

We (Roy en Ellen), gaan overlanden van Noord- tot Zuid-Amerika! We hebben onze 4×4 auto een paar dagen geleden opgehaald in de haven van Halifax Canada én al onze spullen uit de koffers in de auto gepakt. We zijn met een paar tussenstops richting de grens met Amerika gereden en hebben een paar kilometer voor de grens overnacht. Vandaag gaan we de grens over, de Verenigde Staten in! 

We vinden het stiekem behoorlijk spannend. Het is onze eerste grensovergang mét de auto. De auto is met enige haast ingepakt en nog niet alles heeft een vaste plek gekregen, dus we zien er aardig bepakt uit. 

Lees ook: Je auto verschepen naar Halifax, Canada | Het echte verhaal

Het Canadese grenskantoor

We stoppen bij het Canadese grenskantoor vlak voor de grensovergang naar de Amerikaanse staat Main. We hebben overal online gelezen dat je hier je TIP formulier moet laten uitschrijven. Terwijl we bij de douane in Halifax helemaal geen TIP hebben gehad. We hebben er zelf ook geen moment aan gedacht, omdat we veel te enthousiast waren om onze auto terug te zien. We lopen naar het loket en vragen de man achter de balie naar de TIP. Hij kijkt ons gek aan. Blijkbaar is dit document sinds kort niet meer van toepassing.

Dus we staan snel weer buiten. Op naar het loket van de verenigde Staten! Hieronder een korte video van hoe het er daar uitziet.

Het grenskantoor van de Verenigde Staten

We rijden door een soort drive-through hokje waar een dame onze paspoorten wil zien. Ze vraagt of we eerder in de VS geweest zijn? Nee. We mogen de auto parkeren en het kantoor binnen komen. 

Op weg naar de grensovergang van de Verenigde Staten!
Op weg naar de grensovergang van de Verenigde Staten!
De drive-through
De drive-through van het grenskantoor
De Douane controle bij de grensovergang
De Douane controle bij de grensovergang

We worden doorverwezen naar een andere douanemedewerkster. Ze stelt ongelofelijk veel vragen. Veel vragen ook dubbel in een andere verwoording, om ons antwoord te controleren. Alle vragen die we al eens ingevuld hebben om onze ESTA te bemachtigen komen ook voorbij. Na meer dan een half uur vraagt ze de sleutels van onze auto om deze te controleren. De controle van de auto is korter dan de ondervraging, want na ongeveer 10 minuten is ze terug. Onze vingerafdrukken worden afgenomen. Alles lijkt in orde. Alleen de betaling nog voor de douane ‘service’ van 6 dollar en we mogen gaan.

Lees ook: Overlanden in Amerika & Canada | Alles over VISA, ESTA, B1/B2 & eTA

De Verenigde Staten

We stappen de auto in en rijden de Verenigde Staten in. Mét onze eigen auto! Wat een heerlijk gevoel. De spanning valt van ons af. De komende 3 maanden blijven we in de VS en Canada en zullen we geen ‘lastige’ vragen meer krijgen omdat alles al in het systeem genoteerd staat. 

De Canadese en Amerikaanse vlag
De Canadese en Amerikaanse vlag

United States, here we come! 

Tot de volgende, 

Roy en Ellen 

Lees ook: Overlanden in Amerika en Canada | De ultieme roadtrip route voorbereiden

Print Friendly, PDF & Email
Avatar foto

Red’s Road Life

Roy & Ellen
Traveling North- and South-Amerika in our Jeep Wrangler Rubicon named Red
Vlogging it all on YouTube

We hebben elkaar ontmoet op Bali en na een paar maanden woonden we samen in hartje Antwerpen. We vierden Kerstmis in Parijs, reisden samen met onze camper door Zweden en Noorwegen, sliepen in een iglo tijdens onze wintersportvakantie in Oostenrijk en vlogen naar Jordanië, waar we sliepen onder de sterren in de Wadi Rum woestijn.

Then COVID hit...

We kregen iets te veel tijd om na te denken over onze dromen en voor we het wisten kochten we een Jeep Wrangler, bouwden deze om tot een huisje op all-terrain wielen en gaven hem de naam Red. We verscheepten hem naar Halifax (Canada) en nu zijn we één van onze dromen aan het waarmaken en reizen we door Noord- en Zuid Amerika.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
28 Shares
28 Shares
Copy link