Wereldreizigers.nl
Screenshot 2022 06 12 10.45.39 | overlanden Noord-Amerika Zuid-Amerika Jeep Wrangler | Wereldreizigers.nl

Overlanden van Noord- tot Zuid Amerika | Maak kennis met Roy en Ellen

Hallo, wij zijn Roy en Ellen. We gaan op avontuur, overlanden van Noord- tot Zuid Amerika. We kochten een Jeep Wrangler, bouwde deze om tot een off-road huisje op all-terrain banden en gaven hem de naam Red en we verscheepten hem naar Halifax (Canada) (daarover in de volgende blog meer). Nu zijn we één van onze dromen aan het waarmaken en inmiddels reizen we door Noord- en Zuid Amerika.

Even voorstellen

Roy

Roy | overlanden Noord-Amerika Zuid-Amerika Jeep Wrangler | Wereldreizigers.nl
Roy | Overlanden van Noord- tot Zuid Amerika

Ik ben Roy en ik werk bij de beste werkgever van Nederland, want na alle mogelijkheden uit te zoeken, kan ik een sabbatical nemen. Wat als een droom begon is langzaamaan werkelijkheid geworden; uit de dagelijkse routine. Elke dag wakker worden met een ander uitzicht en elke dag nieuwe dingen zien. De ultieme vrijheid ervaren, samen genieten, actiever leven, watervallen ontdekken en door de straten slenteren van wereldsteden als New York en Rio de Janeiro. 

We hebben er bewust voor gekozen om deze reis met een 4×4 te maken, omdat we graag off-road routes willen verkennen. Bij mij staan de Dempster Highway in Canada, de route naar de archeologische Maya vindplaats Caracol in Belize, Death Road in Bolivia en de grensovergang Paso Rio Mayer tussen Chili en Argentinië hoog op mijn lijstje. 

Thuis kook ik graag nieuwe gerechten. Ik kijk er daarom ook naar uit om nieuwe smaken te proeven en dingen te eten die je in Nederland nooit zou proberen. Eten in een uniek restaurant of lokale gerechten uitproberen bij een tentje op straat. Het liefst met een bijpassend drankje.

Dat is reizen voor mij!

Lees ook: Veilig streetfood eten tijdens je Wereldreis | 11 Tips

Ellen

Ellen | overlanden Noord-Amerika Zuid-Amerika Jeep Wrangler | Wereldreizigers.nl
Ellen | Overlanden van Noord- tot Zuid Amerika

Ik ben Ellen en het buitenland opzoeken trekt me al sinds ik jong ben. Als klein meisje ging ik met mijn ouders, in een tot camper omgebouwd busje, door Europa. Later ging ik op studiereis naar China en een half jaar naar Macedonië voor mijn afstudeerstage. Dat is wat me deels heeft gevormd tot wie ik nu ben. 

Een paar weken na mijn afstuderen verhuisde ik voor de eerste keer naar Antwerpen.  Antwerpen, de stad die toch een beetje mijn hart heeft gestolen, waar ik ook 5 jaar geleden voor de 2e keer terug verhuisde voor mijn carrière in het productiemanagement in de textiel branche. Nu laat ik die carrière als product manager achter om één van onze dromen waar te maken.  

We hebben vandaag de dag de vrijheid om ons te ontplooien tot wie we willen zijn, maar tegelijkertijd laten we ons beperken tot wat iedereen doet. 

Ik wil graag met mijn eigen ogen zien hoe het leven er aan de andere kant van de wereld uit ziet, de lokale gerechten proeven en door prachtige natuur wandelen. Nieuwe mensen ontmoeten en verhalen uitwisselen. De vrijheid van het buitenleven voelen. Angsten overwinnen. Ik wil avonturen aangaan waarbij ik van te voren niet weet wat de uitkomst zal zijn. Ik wil mijn dromen najagen en dingen doen waar m’n hart sneller van gaat kloppen. 

En last but not least, Red

Red | overlanden Noord-Amerika Zuid-Amerika Jeep Wrangler | Wereldreizigers.nl
Red | Overlanden van Noord- tot Zuid Amerika

Nu is Red wel wat gewend met de staat waarin de wegen in België verkeren. Toch kreeg hij de afgelopen tijd een volledige make-over om hem klaar te maken voor deze ultieme reis waarin we overlanden van noord- tot Zuid-Amerika. De auto is uitgerust met een dakrek en hard-shell daktent, een slurf, een nieuwe bumper met lier en natuurlijk een mooie set all-terrain banden. 

Lees ook: De Wereldreizigers.nl 4×4 camper (3) | Techniek en upgrades aan auto

Beste band voor Wereldreizigers
BFGoodrich Ko2 All-Terrain
5.0
€ 176,99

Wereldreizigers.nl vroeg in één van de grootste Overlander groepen ter wereld via een poll advies... Wat is de beste wereldreis band? De resultaten logen er niet om. Maar liefst 93% van de 700 stemmen koos voor deze band!

Wereldreizigers, vanlifers, overlanders en zelfs legereenheden overal ter wereld zijn het erover eens: de BFGoodrich Ko2 All-Terrain, All-Season is de beste band voor je caravan, camper, 4x4 of camperbus.

De band wordt veel gebruikt door legereenheden overal ter wereld. Ze staan er dan ook om bekend oersterk te zijn, klaar voor elk terrein in elk seizoen.

Pluspunten:
 • #1 keuze voor overlanders wereldwijd
 • Oersterk
 • All-Terrain + All-Season
 • Geweldige sneeuwband
 • Incl. alle winterkeurmerken (sneeuwvlokje, etc.)
Bestel nu
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Binnen hebben we ook een aantal aanpassingen gedaan om plaats te maken voor al onze spullen met lades en boxen. We hebben een watertank met waterfilter geplaatst en een huishoud accu die oplaad als we rijden. Daarnaast hebben we een 55 liter koelkast. 

Lees ook: De Wereldreizigers.nl 4×4 camper (2) | Gadgets & Upgrades

Overlanden: hoe het begon

We zaten op de bank met een glas wijn in ons appartement in Antwerpen, in gesprek over onze voorgaande reizen. Na een extra glas wijn floepte Ellen eruit dat ze graag een lange reis wilde maken en het nu eigenlijk wel een goed moment vond. Hoe lang dan? Nou, gewoon, langer dan 2 á 3 weken zomervakantie. De twijfel op Roy zijn gezicht veranderde snel in: Oké, laten we kijken wat mogelijk is. Voor we het wisten waren we volop de overland reis van ons leven aan het voorbereiden. 

We vonden meerdere verhalen van mensen die hun camper of 4×4 verscheept hadden naar Zuid-Amerika. Dat vonden we wel wat. De vrijheid van je eigen auto bij te hebben, het kamperen onder de sterren en de ongebaande paden op te kunnen.

Lees ook: Overlanden in Amerika en Canada | Je voertuig verzekeren

Eén nieuwe auto en heel wat aanpassingen aan de auto later, boekten we een boot naar Montevideo, Uruguay. Een paar weken voor vertrek begon het toch wel spannend te worden. Een aantal landsgrenzen in Zuid-Amerika zaten door Covid nog dicht. Het werd ons iets te heet onder de voeten. We willen niet vast komen te zitten in een land! We hebben de horror verhalen gelezen van mensen die hun auto hebben moeten achterlaten en naar huis moeten hebben vliegen door Covid. Dus we gooiden alle plannen om en besloten om in Noord-Amerika te beginnen. Na twee weken in thuisquarantaine, uit angst om net voor vertrek nog corona op te lopen, konden we plaats nemen in het vliegtuig. 

En hier zitten we dan in Noord-Amerika!

Hoe nu verder

Vanaf nu kun je met enige regelmaat onze overlanding blogs lezen op Wereldreizigers.nl, maar je kunt ons ook op de voet volgen via onze Facebook pagina en ons YouTube kanaal waar we wekelijks video’s van onze reis posten! Zie alle links in onze handtekening!

Tot de volgende!

Print Friendly, PDF & Email
Avatar foto

Red’s Road Life

Roy & Ellen
Traveling North- and South-Amerika in our Jeep Wrangler Rubicon named Red
Vlogging it all on YouTube

We hebben elkaar ontmoet op Bali en na een paar maanden woonden we samen in hartje Antwerpen. We vierden Kerstmis in Parijs, reisden samen met onze camper door Zweden en Noorwegen, sliepen in een iglo tijdens onze wintersportvakantie in Oostenrijk en vlogen naar Jordanië, waar we sliepen onder de sterren in de Wadi Rum woestijn.

Then COVID hit...

We kregen iets te veel tijd om na te denken over onze dromen en voor we het wisten kochten we een Jeep Wrangler, bouwden deze om tot een huisje op all-terrain wielen en gaven hem de naam Red. We verscheepten hem naar Halifax (Canada) en nu zijn we één van onze dromen aan het waarmaken en reizen we door Noord- en Zuid Amerika.

3 comments

 • Hallo Roy en Ellen,

  Wat een gaaf avontuur om met eigen 4×4 zo’n reis te maken. Wij zijn met ons gezin van 4 een vergelijkbare reis aan het voorbereiden (start februari 2024) en zijn ons aan het oriënteren op de aanschaf van een 4×4 in Chili (met een contactpersoon daar).

  Ik heb een vraag waar jullie mogelijk al een antwoord op hebben gevonden. Hoe doen jullie het met overland reizen en visum aanvragen. Je mag vaak 90 dagen in een land verblijven (Zuid-Amerika iig) en je toont dit aan door bijv. een terugvlucht/doorreis vlucht. Met het reizen met een eigen auto zal dit op een andere manier moeten. Is het voldoende om een bewijs van overnachting of dergelijke te laten zien? Wij gaan reizen vanaf Chili richting Argentinië en vervolgens weer omhoog (reis van 7 maanden).

  Mochten jullie tips hebben.. We horen het graag! Ik ga verder jullie blog lezen 😉

  Groetjes,

  Marielle en Titus

 • English:
  Hello
  How was the pass through Panama?
  Did they have to take a ferry?
  Thanks for the reply

  Spanish:
  Hola
  Como fue el pase por Panama?
  Tuvieron que tomar un ferry?
  Gracias por la respuesta

 • I need to travel from Brazil to Colombia, buy a wold small coupé car, because I have two dogs that I picked up from the streets of Brazil, I need help with the roads and I want to know how much I need because I do not have many economic funds

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link