Wereldreizigers.nl
Wanaka

Wanaka, Nieuw Zeeland | 6x leuke activiteiten

Ondanks dat Wanaka niet erg groot is, zijn er genoeg leuke activiteiten om te doen. Zo kan je prachtige hikes maken, rondstruinen in het centrum, genieten van het strandje en zelf leren vliegen! Benieuwd wat voor activiteiten in Wanaka je nog meer kan doen? Ik vertel het je in deze blog.

1. Roy’s Peak beklimmen

Één van de meest populaire activiteiten in Wanaka is het beklimmen van Roy’s Peak (locatie hier). Op een paar kilometer van het stadje af ligt het begin van de hike die zo’n 8 kilometer omhoog gaat. Het is dus best aanpoten als je deze wandeling wilt doen. Ik heb zelf totaal geen goede conditie en ik vond het ook erg moeilijk, maar het is mij uiteindelijk wel gelukt om te doen.

Tip: Begin je klim ’s nachts zodat je op de top bent met zonsopgang. Op deze manier krijg je een nog mooier uitzicht van Lake Wanaka. Zorg er wel voor dat je voldoende warme kleding bij je hebt, want eenmaal op de top zal je het nodig hebben.

Activiteiten in Wanaka | Roy's Peak
Activiteiten in Wanaka | Roy’s Peak

2. Leer vliegen in je eigen vliegtuig

Altijd al gedacht dat je je vliegbrevet moest hebben om zelf een vliegtuig te mogen besturen? Niet in Wanaka! Bij Learn to Fly kun je je eigen vliegtuigje besturen. Natuurlijk wel met een ervaren piloot naast je. Gelukkig maar! Je bent tijdens de gehele vlucht in charge van het vliegtuig en doet zelfs het opstijgen en landen helemaal zelf! Een bijzondere activiteit in Wanaka met een prachtig uitzicht over het stadje.

Lees ook: Rondreis Nieuw-Zeeland | Alle pracht van de wereld in één land

3. That Wanaka Tree

Aan de rand van Lake Wanaka staat een boompje wat waarschijnlijk één van de meest gefotografeerde bomen in Nieuw-Zeeland is. Ook wel That Wanaka Tree genoemd. Wat de boom zo bijzonder maakt is dat deze een gedeelte van van het jaar deels onderwater staat. In combinatie met de bergen op de achtergrond zorgt dit voor een mooi plaatje!

Activiteiten in Wanaka | That Wanaka Tree
Activiteiten in Wanaka | That Wanaka Tree

3. Bezoek Puzzling World

Puzzling World (locatie hier) is echt een plek voor jong en oud! Deze plek aan de rand van Wanaka staat bekend om zijn bizarre wereld vol met puzzels en illusies. Voor zo’n 25 NZD (15 EUR) krijg je toegang tot de illusie kamers en het enorme doolhof wat zich buiten bevindt. Een leuke activiteit in Wanaka om je middag door te brengen, maar let op! Laat je niet voor de gek houden op deze bizarre plek!

5. Bezoek de Blue Pools

Wat je ook zeker niet mag missen als je in Wanaka bent, is een bezoekje aan de Blue Pools (locatie hier). Om bij de Blue Pools te komen zal je de auto moeten pakken richting het noorden. De korte Blue Pools-hike staat bekend om zijn, de naam zegt het al, heldere blauwe wateren. Het is een populaire plek voor toeristen om een duik te nemen in het ijskoude water vanaf de Swing Bridge. Zorg er wel voor dat je je goed insmeert met DEET want de plek wemelt van de zandvliegen!

Activiteiten in Wanaka | Blue Pools
Activiteiten in Wanaka | Blue Pools

Lees ook: De 10 Mooiste Nationale Parken in Nieuw-Zeeland | Natuur op haar best

6. Pak de fiets en ga mountainbiken

Zin om eens actief te zijn tijdens je vakantie? Huur dan een mountainbike bij een van de fietsenwinkels in het stadje. Voor een paar NZD kun je al een stevige mountainbike huren. De eigenaar van de winkel zorgt er voor dat je fiets helemaal goed is afgesteld en je krijgt zelfs een kaartje mee van de omgeving met een route die speciaal voor mountainbikers is bedoeld. Een leuke en actieve activiteit voor als je in Wanaka bent. Zo zie je nog eens wat van de omgeving!

Activiteiten in Wanaka | Mountainbiken
Activiteiten in Wanaka | Mountainbiken

Meer Nieuw-Zeeland?

Iris van Dam

Hi! Ik ben Iris, oprichter van theworldisonmylist.nl en zoals velen van ons, heel erg reis verslaafd! Na mijn studie in het toerisme ben ik 5 maanden door Nieuw-Zeeland gaan backpacken en is mijn liefde voor reizen nog groter geworden. Inmiddels maak ik zoveel mogelijk reisjes en deel ik mijn avonturen graag met jullie via mijn blog en social media.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link