Wereldreizigers.nl
ms romantica ferry noorwegen eemshaven groningen
Home » Reisnieuws » Ferry naar Noorwegen vanaf Groningen (Eemshaven) | April 2022

Ferry naar Noorwegen vanaf Groningen (Eemshaven) | April 2022

REISNIEUWS – 1 november 2021: Groningen krijgt begin volgend jaar, in april om precies te zijn, een directe ferry verbinding met Noorwegen. Het is een initiatief van rederij Holland Norway Lines. De nieuwe ferrylijn zal Eemshaven in Groningen met Kristiansand in het meest zuidelijke deel van Noorwegen verbinden. De eerste afvaart zal plaatsvinden op 7 april 2022. Het is daarmee de eerste directe verbinding met Scandinavië vanuit Nederland.

Lees ook: Rondreis Scandinavië | Een onvergetelijke reis van fjord tot smørrebrød

Marktonderzoek en voldoen aan vraag

Vooraf is zowel in Noorwegen als in Nederland marktonderzoek gedaan. Er is daarbij samengewerkt met het havenbedrijf Groningen Seaports, de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM), de provincie Groningen en de gemeente het Hogeland. De initiatiefnemers van Holland Norway Lines zijn ruim een jaar geleden begonnen met het opzetten van de nieuwe verbinding.

Omdat dit de eerste directe zeeverbinding tussen Nederland en Scandinavië is, is de verwachting dat het een populaire route gaat zijn. Zowel vanuit Nederland als vanuit Noorwegen is er veel interesse voor de route.

Noorderlicht, Aurora Borealis
Jaarlijks bezoeken veel Nederlanders Noorwegen om te jagen op het noorderlicht

Lees ook: Noorderlicht | Hotspots om te jagen op het fascinerende Aurora Borealis

Personen + voertuigen

Holland Norway Lines zal voor de directe ferry verbinding met Noorwegen een ferry gaan inzetten welke geschikt is voor personen en voertuigen. Een moderne cruise ferry zorgt voor een comfortabele overtocht.

Het ferryschip MS Romantika dat op de route Eemshaven- Kristiansand gaat varen, is onlangs uitgerust met moderne technieken om de duurzaamheid te verbeteren. Het schip zal zowel passagiers als voertuigen gaan vervoeren. Er is ruimte voor auto’s, campers, caravans en tevens vrachtwagens. Voor ondernemingen zijn er uitgebreide mogelijkheden om vracht te transporteren naar Noorwegen.

ms romantica ferry noorwegen eemshaven groningen
Bahnfrend, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons

Vertrek en aankomsttijden

Drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) vertrekt de MS Romantika vanuit Eemshaven om 15:00 uur en komt vervolgens na een nacht varen aan om 09:00 uur in Kristiansand. Het is mogelijk om een comfortabele hut te boeken voor de overnachting.

Het schip kan maar liefst 1500 passagiers per overtocht meenemen en beschikt over een gevarieerd aanbod van restaurants, cafés, (taxfree) shops en entertainment.

Of je nu de voorkeur geeft aan een ontspannen nachtje reizen of je vakantie wilt beginnen in één van de diverse bars en nachtclubs op het schip, je hebt zelf de keuze. Hieronder een aantal foto’s van de binnenkant van het schip (klik om te vergroten)

Meer informatie over de MS Romantika en de faciliteiten aan boord kun je hier terugvinden op de website van Hollandnorwaylines.

Tarieven

De minimumprijs voor een retourtje Noorwegen voor ‘voetpassagiers’ (inclusief overnachting) ligt op 225 euro per persoon (2 personen in één hut). Inclusief auto geldt een minimumprijs van ongeveer 250 euro per persoon.

De volledige tarievenlijst is hier in te zien op de website van Hollandnorwaylines.

Lees ook: Spitsbergen | IJzingwekkende schoonheid op de Noordpool

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
114 Shares
114 Shares
Copy link