Wereldreizigers.nl
Home » Reistips » Gadgets » Review | Draagbare DeWalt compressor / luchtpomp 12v, 18v accu & 230v

Review | Draagbare DeWalt compressor / luchtpomp 12v, 18v accu & 230v

Ik heb inmiddels meerdere compressors versleten en de DeWalt compressor is de eerste die niet na enkele weken al stuk is gegaan. Hoog tijd dus voor een propere review!

Wie namelijk een camper of voertuig heeft met luchtvering, zal onderweg regelmatig de hardheid van de luchtvering moeten bijstellen. Dan zijn er voor de 4×4 en overlanding liefhebbers, ook nog de momenten waarbij je mogelijk gaat offroaden. Bij offroaden zul je vaak je bandenspanning moeten verlagen voor extra grip of om niet weg te zakken in het zand of de modder. Nadien zal je je banden weer op moeten pompen voor de verharde weg.

Kortom, een goede compressor is een must-have gadget voor wereldreizigers die stad en land verkennen met hun eigen voertuig.

Goedkoop is duurkoop

Na twee ‘goedkope’ 12v compressors van enkele tientjes versleten te hebben (lees: verbrand door overbelasting bij het oppompen van de banden…), ben ik op zoek gegaan naar een degelijk apparaat. Een apparaat die toch klein genoeg is om mee te nemen op reis en ook niet geheel onbelangrijk; betaalbaar is.

Offroaden bij Yellowstone National Park, USA
Offroaden bij Yellowstone National Park, USA

Ik begon te doen waar ik goed ik ben. Google afstruinen, reviews lezen en natuurlijk vroeg ik ook een aantal ‘overlanding experts’ in een grote Facebook groep om advies.

DeWalt compressor / luchtpomp

Na alle voor- en nadelen afgewogen te hebben, kwam ik uit bij deze compacte, draagbare DeWalt luchtpomp. De reden? Het apparaat is om te beginnen niet te duur – hij kost ongeveer 130 euro en is hier te koop.

Daarnaast kun je hem op allerlei verschillende manieren gebruiken. Hij werkt op je 12v aansteker, een standaard 18v DeWalt accu (niet inbegrepen) of via een 230v stekker (ook niet inbegrepen) in het stopcontact. Je kunt niet alleen je luchtvering oppompen, maar ook je autobanden of luchtbedden. Daarnaast is hij zeer draagbaar (als het ware een mini koffertje met handvat), dus je hoeft hem niet ergens onder je motorkap of elders in te bouwen. Dat was voor mij ook wel belangrijk. Kopen, inladen en gaan.

Bandenspanning aflezen of instellen

Wat een handig kenmerk is om mee te beginnen, is dat je op de DeWalt compressor de bandenspanning kunt aflezen. Dit doe je door het apparaat aan te sluiten en aan te zetten. Nog een veel fijner kenmerk is dat je op het apparaat de druk kunt instellen. Dit doe je door aan het draaiwieltje te draaien en af te lezen op het LCD schermpje. Dit is handig voor het exact op spanning zetten van autobanden.

Grote offroad banden oppompen is geen probleem | DeWalt DCC018N luchtpomp / compressor
Grote offroad banden oppompen is geen probleem | DeWalt luchtpomp / compressor

Met de twee voorgaande compressors moest ik dit handmatig doen. Dat is alles behalve prettig, omdat je geen idee hebt hoe hard of zacht de banden zijn, tenzij je constant de druk in de gaten houdt.

De DeWalt compressor schakelt vanzelf uit wanneer de druk bereikt is. Je hoeft er daarom niet constant krampachtig op te letten. Handig. Tussentijds kun je op het linker LCD schermpje precies aflezen hoever hij is met pompen. Zodoende kun je ook inschatten hoe lang het oppompen nog duurt.

De LCD schermpjes en draaiknop voor de luchtdruk / bandenspanning | DeWalt DCC018N luchtpomp / compressor
De LCD schermpjes en draaiknop voor de luchtdruk / bandenspanning | DeWalt luchtpomp / compressor

Tip: Er zit ook een lampje in het apparaat, mocht je hem in het donker willen gebruiken. Met het middelste knopje boven de LCD schermpjes, schakel je tussen de compressor (slangetje links) en de luchtpomp (dikkere slang rechts).

Gebruik op 12v = auto starten

Ik gebruik de DeWalt compressor eigenlijk alleen maar op de 12v plug, de aansteker van de auto. Dat gaat prima, maar wel moet ik de auto eerst starten om de spanning op de 12v plug constant te houden. Het apparaat vraagt logischerwijs namelijk best wat vermogen om onze grote offroad banden op te pompen. Doe ik dit niet dan schakelt het apparaat na een paar seconden uit. Dit komt omdat hij anders niet genoeg vermogen ontvangt van de accu.

6 maanden intensief gebruik

Al met al is dit apparaat na 6 maanden intensief gebruik perfect gebleken om de luchtvering en auto- en fietsbanden mee op te pompen. Ook voor voetballen en natuurlijk voor het opblazen van luchtbedden en speeltjes voor op het strand, in het zwembad en op de camping, is hij veelvuldig gebruikt.

Zelfs wanneer ik alle vier de autobanden achter elkaar weer moet oppompen na een dagje rijden op het strand blijft het apparaat werken zoals het hoort, zonder door te branden.

Lees ook: Amelia Island | 4×4 camper op het strand in Florida | Roadtrip USA

Snelheid en luchtdruk

De maximale luchtdruk van dit apparaat is 11 bar, dat is voor vrijwel alle toepassingen ruim voldoende. Qua snelheid? Het apparaat blaast volgens de officiële cijfers een lege 235/70R17 band op tot 2 bar in ongeveer 6,5 minuut. Met een officieel vermogen van 0,35l/[email protected] bar en 0.6l/min@2 bar kun je ongeveer berekenen hoelang het duurt voor jouw banden. Ik merk wel dat wanneer ik mijn grote banden tot 3 of 4 bar op moet pompen, het wat langer duurt. Eerder 10 tot 15 minuten.

Niet bijzonder snel, wel kwaliteit

Toegegeven, het oppompen van 4 grote offroad banden gaat niet super snel. Maar, de DeWalt compressor pompt als een klein dieseltje alles netjes vol zonder omkijken, omdat je de spanning in kunt stellen én doet dat zonder heet te worden. Dat laatste is bijzonder, aangezien compressors vaak kapot gaan door oververhitting bij intensief gebruik.

In de gebruikshandleiding staat dat je het apparaat moet laten afkoelen na 10-15 minuten intensief gebruik. Dit is meer een garantie-dingetje, denk ik. Ik heb de waarschuwing in Florida met 35 graden meermaals genegeerd en het limiet van het apparaat opgezocht, maar hij ging niet stuk. Zelfs niet na 30 tot 45 minuten constant op volle kracht pompen. Een complimentje waard!

De Wereldreizigers.nl 4x4 camper met lage bandenspanning op het strand in Florida
De Wereldreizigers.nl 4×4 camper met lage bandenspanning op het strand in Florida

Adapters en verloopstukken

Adapters en verloopstukken naar auto- en fietsventielen, ballen, luchtbedden etc. zijn inbegrepen. Ze zitten allemaal slim verwerkt in de zijkanten van het apparaat. Dat hebben ze echt handig gedaan.

De verloopstukken zijn slim in de zijkant van het apparaat verwerkt | DeWalt compressor
De verloopstukken zijn slim in de zijkant van het apparaat verwerkt | DeWalt compressor

Tip: Standaard wordt de DeWalt compressor geleverd met een kabel om hem aan te sluiten op de 12V aansluiting in de auto. Optioneel is een 230V adapter leverbaar (artikel nummer N557515), maar ik vind persoonlijk dat deze onnodig veel geld kost (+/- 50 euro). Deze is tevens moeilijk verkrijgbaar.

Wil of kan je hem niet op de 12v aansluiting gebruiken? Dan ben je waarschijnlijk beter af met een DeWalt 18v accu (hier verkrijgbaar voor +/- 40 euro), die je onderin het apparaat kunt klikken. Dit zijn dezelfde accu’s die gebruikt worden in andere DeWalt apparaten zoals schroefmachines.

Mocht je dus al een ander DeWalt apparaat hebben met een accu, dan hoef je deze niet extra aan te schaffen.

Conclusie DeWalt compressor

Ik heb de DeWalt compressor nu ongeveer 6 maanden intensief gebruikt. Het is een eerlijke review volledig geschreven uit eigen ervaringen.

Dat gezegd hebbende, kan ik mededelen dat ik ontzettend blij ben met de draagbare DeWalt compressor. Dat hij het nog steeds doet is een klein wonder. Ik heb geprobeerd het limiet van het apparaat op te zoeken door 4 offroad banden meermaals aan één stuk door op te pompen bij 35+ graden in Florida, zonder problemen.

Hij is daarnaast echt compact en weegt ongeveer slechts 2 kilo. Hij is dus gemakkelijk mee te nemen in een camper of voertuig waar gewicht en ruimte van groot belang is. Voor 130 euro heb je een kleine maar degelijke 12v luchtpomp / compressor bij je. Waar ook ter wereld.

Ik geef de DeWalt compressor daarom 4,5 van 5 sterren. Mocht je ook overwegen om er één aan te schaffen, dan kan dat via de bestelknop hieronder.

Goede prijs / kwaliteit
DeWalt Draagbare 12v / 18v/ 230v Compressor
4.5
€ 129,95

De DeWalt DCC018 is een bijzondere, compacte en zeer goed werkende 12v / 18v / 230v luchtpomp. Perfect om luchtvering en auto- en fietsbanden mee op te pompen.

Het opblazen van allerhande objecten voor op het strand en op de camping, zoals luchtbedden, is een fluitje van een cent voor dit apparaat.

De 12v stekker, adapters en verloopstukken naar auto en fietsventielen, ballen, luchtbedden en andere groot volume springkussens zijn meegeleverd.

Pluspunten:
  • Werkt op 12v, 18v (accu) én 230v!
  • 12v stekker meegeleverd
  • Klein en krachtig
  • Veelzijdig
  • Veel verloopstukken
Minpunten:
  • 230v stekker niet meegeleverd
  • 18v accu (excl.) kost 40 euro
Bestel nu
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!
Avatar foto

Chris Thomassen

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
3 Shares
3 Shares
Copy link