Wereldreizigers.nl
Home » Wereldreis » 07 | Inpakken » Meenemen op reis | Teveel spullen? Wat wel en wat niet?

Meenemen op reis | Teveel spullen? Wat wel en wat niet?

Het is zover. Je hebt de stap gezet en gaat eindelijk je eerste grote backpackreis of wereldreis maken. Maar zodra je een backpack hebt gekocht, schiet het waarschijnlijk meteen door je hoofd: hoé ga ik hier al m’n spullen in vervoeren? Wat ga je meenemen op reis? Je hebt zoveel om mee te nemen na eindeloze lijstjes te hebben gemaakt. Proppen, gooien, oprollen? Ondanks dat oprollen de beste manier is voor kleding om zo min mogelijk te kreukelen, kom je er vaak later achter dat je echt niet zoveel had hoeven meenemen. Hopelijk verlossen we je op voorhand al van een hoop stress met onderstaand lijstje!

1. Lichaamsverzorging

We moeten toegeven: dit thema geldt vooral voor het vrouwelijk geslacht. Mannen zijn vaak blij zat met shampoo en laten het scheren soms helemaal zitten. Make-up is iets waarvan je denkt dat je het ook echt gaat dragen. Waarom ook niet? Je gaat waarschijnlijk s’avonds naar genoeg strandfeestjes en wilt toch wel levend op een foto verschijnen. In werkelijkheid merk je dat je er a) geen moeite voor wilt doen elke ochtend en b) het vaak sowieso te warm is, waardoor die eventuele make-up er na een dag zweten niet meer zo charmant uitziet. Bodylotions zijn vooral het overdenken waard, aangezien de zoete geurtjes je vaak een doelwit maken voor insecten. Wat je vooral niet moet vergeten en wél moet meenemen op reis is (Droog)shampoo, deodorant en zonnebrand. Je wilt natuurlijk niet als stinkende kreeft reizend de wereld overgaan.

2. Kleding

Heel goed als je elk mogelijke situatie qua weersomstandigheden van tevoren uit probeert te denken. Wat je aan kleding meeneemt op reis valt of staat bij het klimaat waar je naartoe gaat en welke activiteiten je wil gaan doen. Soms beslis je tijdens je reis ineens naar het noorden te vertrekken met nieuw gemaakte vrienden, en heb je ineens een winterjas nodig. Maar in werkelijkheid weet je niet of die situaties zich daadwerkelijk gaan voordoen.

Daarnaast zul je merken dat alles overal koop is. Je hoeft echt niet alles mee te nemen op reis. Je eindigt waarschijnlijk in het begin na een aantal dagen al met een tas vol met leuke kleding, terwijl je backpack eigenlijk bij vertrek al aardig vol zat. In je stapel kleding is het een soort strijd, waarin bepaalde setjes altijd zullen winnen. Dat zijn je favorieten, al verdwijnt kleur al snel en verschijnt er ondanks het wassen vaak een bruine gloed over je lichaamsbedekking. Dit betekent natuurlijk niet dat je moet besparen op iets als ondergoed.

Kleding op reis
Kleding op reis

3. Medicijnen

Pleisters, aspirine, maagtabletten, malariapillen, vitamine C bruistabletten: aangezien je je eigen apotheek het meeste vertrouwt vertrek je vaak met een kilo aan ‘wat als’ medicijnen. Uiteindelijk is alles lokaal te koop, en ga je met lichte tot ernstige klachten toch vaak naar een apotheek of dokter. Wat altijd handig is om in je ehbo-tasje te hebben: desinfectie crème. Kleine sneetjes of beten waar je niet vanaf kunt blijven, kunnen uitgroeien tot lelijke infecties. Denk er niet te licht over, aangezien jij geen dokter bent met kennis van alle planten en beestjes. Weet je niet zeker of je een bepaald medicijn of pil wel mag meenemen op reis? Dan doe je er goed aan om het eerst even te checken bij de Douane via hun gloednieuwe App.

Medicijnen meenemen op reis?
Medicijnen meenemen op reis?

4. Boeken

Sommigen zweren bij hun afgekloven, verregende en met notities volgekladderde Lonely Planet. Anderen kopen de reisbijbel braaf voor vertrek maar geven toe er eigenlijk geen moment in te hebben gekeken. Reden? Je ontmoet altijd anderen die je de beste tips kunnen geven als je kijkt naar slaapplaatsen of Jan op de hoek verderop met zijn heerlijke rijsttafel. Daarnaast hebben veel hostels ook een ruil-regeling met boeken. Geef jouw gelezen novel door aan een volgende reiziger en pak een boek waarvan je denkt dat het je door een 11-uur durende busreis kunt trekken.

Desondanks blijft er soms niets fijners dan met een goed boek te genieten van een zonsondergang in je hangmatje. Wil je toch het liefst heel je boekenkast bij de hand hebben? Dan is een eReader de perfecte uitkomst. Licht, klein en net zo compleet als jij dat wilt. Een stuk handiger dan al die zware boeken meenemen op reis.

Boeken meenemen op reis?
Boeken meenemen op reis?

5. Beloftes

Deze moet je vooral met een snufje zout nemen. “Ik ga niet teveel geld uitgeven. Ik ga minimaal 1x per maand met thuis Skypen. Ik wil niet teveel drinken. Ik wil echt van het lokale eten genieten (al is het misschien soms te heet). Ik ben niet een van die mensen die een olifanten-harembroek ga kopen. Ik laat Facebook lekker voor wat het is, het is echt niet zo verslavend.” Beloof jezelf vooral lekker niets, behalve dat je het maximale uit je reis gaat halen. Het enige wat je wil meenemen op reis is een goed humeur en een open mind. Of dat nou met of zonder smartphone is, met of zonder 100 selfies: het gaat erom dat je geniet!

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
1 Share
1 Share
Copy link