Wereldreizigers.nl
skeleton point
Home » Wereldreis » 01 | Inspiratie » Een perfect moment om te reizen bestaat niet…

Een perfect moment om te reizen bestaat niet…

Elk jaar denken we allemaal na over exotische locaties en geweldige avonturen. We denken na over het beste moment om te reizen. We denken aan de reizen die we zullen maken, de mensen die we zullen ontmoeten en de prachtige plekken die we gaan zien en ervaren.

…en dan verlaten we die dromen net zo snel als we ze bedachten…

Chris – Wereldreizigers.nl

Waarom we niet op reis kunnen gaan

We denken aan alle redenen waarom we niet kunnen gaan. Waarom vandaag niet het beste moment om te reizen is en dat we gewoon te veel dingen te doen hebben. Er komt iets naar boven en onze plannen worden uitgesteld tot morgen terwijl we wachten op ‘het juiste moment’.

Wachten op het juiste moment heeft geen zin. Maak die stap en ontdek de wereld
Wachten op het juiste moment heeft geen zin. Maak die stap en ontdek de wereld

Wanneer we meer geld hebben, meer vrije tijd, wanneer dingen niet zo gek zijn – dan kunnen we reizen. We hebben alleen de sterren nodig om iets meer uit te lijnen voordat we de stap kunnen gaan zetten.

Maar ik zal je een geheim vertellen: het zal nooit het juiste moment zijn om te reizen.

Je kunt altijd een excuus vinden waarom vandaag gewoon niet de juiste dag is.
Je zal altijd een reden hebben om thuis te blijven.

Het idee dat de sterren op één lijn komen en je de perfecte dag vindt om je deur uit te stappen en de wereld te te ontdekken, is een fantasie. Vandaag is misschien niet de perfecte dag, maar morgen ook niet.

Want morgen…

Morgen moeten er nog rekeningen worden betaald.

Morgen is er nog steeds niet genoeg geld.

Morgen zal er nog steeds een verjaardag te vieren zijn.

Morgen is je familielid nog steeds ziek.

Morgen zal er nog steeds iemand een bruiloft plannen.

Morgen weet je nog steeds niet of je de juiste beslissing neemt.

Morgen zal je de voorbereiding alweer een dag uitstellen.

Morgen zal je een ander excuus vinden waarom je niet kunt gaan.

Morgen zullen mensen je weer aan het twijfelen brengen…

Morgen maak je je nog steeds zorgen om alle slechte dingen die je kunnen overkomen.

Morgen komt er iets anders…

Als morgen komt, zeg je tegen jezelf: “Vandaag is niet de juiste dag. Laten we het morgen opnieuw proberen.

Morgen zal nooit perfect zijn…

Chris – Wereldreizigers.nl

Het perfecte moment om te reizen bestaat niet

Die perfecte morgen zal nooit komen. Morgen zal altijd een vage dag in de toekomst zijn. Als je op die perfecte dag wacht, zal je nooit op reis gaan.

Het is namelijk nooit perfect, maar wil je echt reizen dan is het eigenlijk heel eenvoudig: gewoon gaan.

Gewapend met een gasmasker in de krater van de actieve Kawa Ijen vulkaan in Indonesië. Eén verkeerde stap en je lost hier op als een klontje suiker in een kopje thee - en laat dit nu juist de momenten zijn waarop je echt voelt dat je leeft.
Gewapend met een gasmasker in de krater van de actieve Kawa Ijen vulkaan in Indonesië. Eén verkeerde stap en je lost hier op als een klontje suiker in een kopje thee – en laat dit nu juist de momenten zijn waarop je echt voelt dat je leeft.

Soms moet je gewoon de sprong in het diepe wagen en ervoor gaan. Schepen zijn niet bedoeld om in een haven te blijven – en het was niet de bedoeling dat je je afvroeg “wat als?”…

…Omdat je op een dag zult merken dat het misschien al te laat is. Bijvoorbeeld door ziekte, kinderen (ook al hoeft dat geen show-stopper te zijn) of lichamelijke problemen.

Je zal op dat moment gevuld zijn met niets anders dan verdriet en spijt.

Had ik maar…

…dus stop met wachten.

Stop met het maken van excuses.

Vandaag is jouw dag.

Het is nooit het juiste moment om te reizen.

Vergeet morgen.

Ga.

Alles komt goed.

Chris – Wereldreizigers.nl

Je facturen verdwijnen wanneer je de services annuleert die ze genereren. Geld sparen kun je leren. Je maakt vrienden onderweg. Je zal manieren vinden om online geld te verdienen. Je zal het overleven.

De wereld is vol mogelijkheden. Je bent in staat geweldige dingen te doen. Het beste moment om te reizen ligt binnen handbereik, maar alleen als je vandaag begint!

Het was voor de meeste jonge kinderen de eerste keer dat ze een 'muzungu' (blanke) zagen. Toen ik ook nog eens de drone de lucht in liet renden ze in de eerste instantie allemaal in paniek weg. Gelukkig draaide de angst al snel om in nieuwsgierigheid
Oeganda, 2021 | Ik reed op mijn scooter door iets dat leek op de filmset van de film Avatar. Ik stopte voor een grote waterval terwijl deze jonge kinderen de eerste keer dat ze een ‘mzungu’ (blanke) zagen. Toen ik ook nog eens de drone de lucht in liet renden ze in de eerste instantie allemaal in paniek weg. Gelukkig draaide de angst al snel om in nieuwsgierigheid. Dit zijn ervaringen om nooit meer te vergeten. Stop met uitstellen en ga dat avontuur aan.
Must have voor drone-piloten
EU Dronebewijs | Drone Class
5.0
€ 99,00

Sinds 1 januari 2021 is het voor particulieren en bedrijven verplicht om een EU Dronebewijs te halen. Via de online opleidingen met examens van Drone Class realiseer je dit snel en gemakkelijk. Hierdoor ben je in staat om op een verantwoorde manier te vliegen.

Ook buiten de EU wordt het 'EU drone rijbewijs' in de meeste gevallen geaccepteerd, daarom is het raadzaam om deze ten aller tijde bij je te hebben wanneer je met je drone de lucht ingaat, waar ook ter wereld.

Pluspunten:
  • 100% slagingskans
  • voordelige prijs
  • online opleiding
Ga naar website
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Klaar om de stap te maken?

Lees dan onze handleiding: een wereldreis plannen in 10 stappen. Lees hoe je het sparen voor een wereldreis naar een hoger niveau tilt. Lees hoe je snel geld kunt verdienen door het verkopen van je tweedehands spullen.

Leer hoe je een camperbus koopt of ombouwt zodat je daarmee kunt reizen of plan een wereldreis route door de goedkoopste landen ter wereld zodat je zo lang mogelijk kunt genieten met het budget wat je hebt.

Avatar foto

Chris Thomassen

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
3 Shares
3 Shares
Copy link