Wereldreizigers.nl
Home » Wereldreis » 08 | Onderweg » Vliegreizen | 7 essentiële handbagage items die je altijd bij je moet hebben

Vliegreizen | 7 essentiële handbagage items die je altijd bij je moet hebben

Elke reiziger wil dat zijn of haar vliegreis zonder problemen verloopt. Toch komt het regelmatig voor dat er iets mis gaat. Misschien ben je je medicatie vergeten in te pakken, of heeft de luchtvaartmaatschappij je koffers naar de verkeerde bestemming gestuurd. That’s life. Zorg daarom dat je voorbereid bent op onvoorziene omstandigheden! In dit artikel geven we een aantal handige tips wat je mee moet nemen in je handbagage, of je nu een normale vliegreis of een complete wereldreis maakt – dit zijn de items die je absoluut in je handbagage moet hebben, wat er ook gebeurt.

Lees ook: Deze 6 tips zullen je volgende vlucht comfortabeler maken.
Lees ook: Vijf expert tips om lekker te slapen in het vliegtuig
.

1. Tweede vorm van identiteitsbewijs

De meesten van ons houden houden krampachtig vast aan ons paspoort wanneer we op wereldreis gaan. Dit paspoort voelt als een soort heilig document, omdat dit document in jouw ogen werkelijk alles of niets betekent. Toch kunnen er een aantal dingen met je paspoort gebeuren tijdens het reizen, zoals het per ongeluk kwijtraken op de luchthaven, laten liggen in een hotel, diefstal of gewoon een corrupte politieagent die hem inneemt. Wat de reden voor verlies ook mag zijn – het is altijd goed om een backup bij je te hebben. Een identiteitskaart, een rijbewijs of zelfs een internationaal rijbewijs van de ANWB. Ook is het verstandig om je paspoort en je 2e vorm van identiteit nooit bij elkaar te bewaren – bij verlies ben je alsnog beide kwijt. Bewaar je je paspoort in je handbagage? Dan heb je je extra ID in je broekzak of portemonnee. Niet samen!

Als je internationaal reist heb je uiteraard een paspoort nodig als je belangrijkste identiteitsbewijs. Een handige tip voor wereldreizigers is om een kopie te maken van je paspoort voor het geval je je paspoort kwijtraakt. Ook kun je er een foto van maken en opslaan in de cloud, zodat je er altijd bij kan met een wachtwoord, waar ook ter wereld. Zorg natuurlijk wel voor goede online beveiliging!

Je kunt namelijk gemakkelijker een nieuw paspoort van de plaatselijke ambassade krijgen als je een fotokopie van een identiteitsbewijs kunt tonen. Deze truc van vijf seconden kan je uren of zelfs dagen aan onnodige stress besparen, vooral als er een taalbarrière is.

2. Lege waterfles

Ik net voor de coronacrisis naar Zuid-Afrika en terwijl ik in de rij wachtte op de beveiliging, zag ik een bekend gezicht: reizigers die op het laatste moment een fles drank proberen achterover te gooien omdat ze die moeten achterlaten bij de Douane. Diezelfde mensen kopen dan drie minuten later voor 4 euro flessen water bij dure luchthavenwinkels zodra ze door de poortjes zijn. Duh!

Om het opgeblazen gevoel van een liter drank in de maag en de kosten van die ervaring te vermijden, reis ik met mijn lege hervulbare waterfles (slechts € 9,95,- in onze webshop) die ik met water vul zodra ik door de poortjes ben. Overal op de luchthavens zijn waterfonteinen of kranen om je waterfles te vullen. Dat water is eigenlijk bijna altijd gratis, en het is net zo lekker als de dure flesjes uit de winkel op de luchthaven.

3. Medicatie

Om in een vliegtuig te stappen heb ik persoonlijk niet veel nodig. Maar veel mensen met vliegangst zorgen voor wat passende medicatie voor vertrek. Ben jij die persoon, dan is het goed om altijd wat extra medicatie bij je te hebben voor lange vluchten. Ook krijgen veel mensen last van hoofdpijn door de verandering in luchtdruk en droge lucht. Pijnstillers in je handbagage is dan ook zeker geen slecht idee.

Lees ook: Reizen en Malaria | Alles wat je moet weten over malaria pillen

Heb je andere aandoeningen, zorg dan voor genoeg medicatie voor minimaal een dag of drie. Jeweetwel, voor het geval dat de vlucht vertraging heeft en/of je koffers niet op dezelfde tijd op je bestemming aankomen als jij. Ook zijn druk regulerende reisoordoppen (slechts € 4,95,- in onze webshop) een must voor lange vluchten.

4. Opladers voor apparaten

Vaak reis ik met de trein naar het dichtstbijzijnde vliegveld en mijn batterij is half leeg tegen de tijd dat ik er 90 minuten later ben. Aangezien ik bijna een beroerte krijg als mijn accu onder de 10 procent komt, heb ik altijd mijn laders en een kleine powerbank in mijn handbagage. Tegenwoordig vind je overal op de luchthaventerminals stekkers en USB-uitgangen, in vliegtuigen, treinen en zelfs in taxi’s. Ook heb je in het geval van calamiteiten hoogst waarschijnlijk je telefoon nodig, wel zo fijn als je dan nog wat accucapaciteit over hebt.

5. Tandenborstel

Als je langere tijd niet kunt douchen – misschien zit je op een bijzonder lange vlucht of heb je een paar onverwachte wijzigingen in je reisplannen – een verse tandenborstel en tandpasta zullen je een schoon gevoel geven zodat je weer even door kunt. Ook zijn een paar verfrissende doekjes een uitkomst – je kunt je gezicht of andere delen van je lichaam er in ieder geval een beetje mee wassen, mocht dat nodig zijn.

6. Contant geld

Ik gebruik zelden contant geld omdat ik dol ben op de compactheid en het gemak van mijn bankpassen en creditcards. Toch neem ik altijd contant geld mee, zowel euro’s als dollars. Ik ben meer dan eens op reis geweest waarbij ze om veiligheidsredenen na een enkele pinbeweging ineens de rekening blokkeerden vanwege verdachte activiteiten. Dat betekent over het algemeen dat mijn bankinstellingen me proberen te beschermen tegen fraudesituaties, maar het is echt vervelend als ik ergens voor moet betalen, en ronduit irritant als ik geen toegang heb tot een werkende telefoon om te bellen en de fout meteen op te lossen. Nu reis ik altijd met ongeveer 100 euro in contanten in mijn portemonnee als ik op reis ga, zodat ik op zijn minst essentiële dingen kan betalen, zoals eten of een taxirit naar het hotel.

7. Multifunctionele jack of jas

Weet je waarom de meeste vormen van openbaar vervoer hun auto’s en cabines op koude temperaturen houden? Ik ook niet ? Maar ik reis altijd, maar dan ook altijd, met een licht jasje of hoodie – zelfs als het 35 graden is waar ik vertrek of waar ik heen ga. Als ik het niet hoef te dragen, heb ik nu tenminste iets om mijn hoofd op te leggen als de cocktails beginnen in te kicken.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link