Wereldreizigers.nl
Home » Wereldreis » 02 | Sparen » Tweedehands spullen verkopen voor wereldreis en je huis voorbereiden

Tweedehands spullen verkopen voor wereldreis en je huis voorbereiden

Velen van ons dromen ervan om uit de dagelijkse sleur te ontsnappen en de wereld rond te reizen. Maar heel weinig mensen hebben echt de wil en doorzettingsvermogen om het te laten gebeuren. Een van de meest voorkomende redenen om gewoon ‘niets te doen’, is niet genoeg geld hebben om te reizen. Althans, dat denken ze. In werkelijkheid is het gewoon een mindset die je moet veranderen. Wil je écht een wereldreis maken? Dan is er altijd een manier. Vergeet bijvoorbeeld niet dat je door het verkopen van je spullen voor een wereldreis, snel een flink bedrag kunt sparen. Verkoop gewoon alles wat je bezit! Je hebt het de komende 1 of 2 jaar toch niet nodig… Ook zal het je enorm helpen om rust te creëren omdat je door het verkopen van je spullen weer overzicht krijgt in je huis. Dat laatste is ook meteen handig voor als je besluit je huis te gaan verhuren tijdens je reis!

Wil je écht serieus aan de gang en gaan sparen voor je wereldreis? Lees dan ons volledige stappenplan – sparen voor een wereldreis.

Wereldreizigers.nl

Kom in de juiste mindset

Het verkopen van alles wat je bezit kan ronduit angstaanjagend zijn. En daar komt ook het compleet onbekende, een wereldreis maken vol onzekerheden, nog bij. Een goede mindset is daarom belangrijk.

Spullen verkopen, ook je geliefde platen
Spullen verkopen, ook je geliefde platen

Als je echt klaar bent om aan dit avontuur te beginnen, moet je de mentaliteit krijgen om ervaringen te waarderen boven fysieke bezittingen. Vind een manier om jezelf eraan te herinneren waarom je dit precies doet. Verkoop je een auto waarvoor je zo lang hebt gespaard? Dat zijn in potentie zes maanden aan rondreis kosten over de wereld. Oud speelgoed, enkele ongebruikte spullen en verzamelobjecten op je zolder verkopen? Dat is zomaar weer enkele weken eten en drinken + hotels.

Je kunt een miljoen redenen vinden om dingen opzij te zetten die je niet wilt verkopen, maar als je eenmaal de juiste mindset hebt is het moeilijk om te stoppen. Je mentaal losmaken van je bezittingen kan moeilijk zijn, maar als het eenmaal klaar is, voel je je vrij van al die materiële bagage en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk.

Lees ook: Wereldreis inspiratie | Motiveer jezelf, verander je mindset!

Door je te concentreren op de positieve kanten van het verkopen van je bezittingen, kun je de ervaring in je hoofd opnieuw formuleren tot een ervaring die plezierig is. Bekijk je foto’s van eerdere reizen of lees elke dag een inspirerende reisblog. Wat het ook is, zoek een manier om die opwinding te behouden!

Organiseer jezelf en je spullen

Sorteer alle spullen die je gaat verkopen en categoriseer het in afzonderlijke stapels of dozen. Maak een lijst van alles wat je hebt, in een notitieblok of in een spreadsheet, zodat je het gemakkelijk kunt zoeken en bewerken. Dit is ook handig om bij te houden wat er is verkocht en voor hoeveel.

Spullen verkopen voor je wereldreis
Spullen verkopen voor je wereldreis

Zodra alles op de lijst staat geef je elk item een prijs. Weet je niet wat je moet vragen? Kijk dan eerst op websites zoals Marktplaats of Facebook Marketplace om te zien wat anderen voor soortgelijke items vragen. Dit zal tijd kosten maar het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat je de marktwaarde krijgt of veel te veel verwacht en het niet verkocht krijgt.

Prik een datum

Zodra je artikelen geprijsd zijn het belangrijk om te stoppen met uitstellen en gewoon te beginnen met verkopen. Hoe langer je wacht om te beginnen, hoe gemakkelijker het is om te blijven uitstellen en hoe moeilijker het zal zijn om alles echt los te laten. Prik een datum waarop je klaar wil zijn met verkopen en het geld in je zak wil hebben.

Wees realistisch, houd rekening met het feit dat het even kan duren voordat je spullen daadwerkelijk worden verkocht. Niet alles wordt meteen opgepikt en het kan lang duren voordat sommige waardevolle items zijn verkocht voor een goede prijs. Gun jezelf minimaal een paar weken of enkele maanden om alles verkocht te krijgen.

Je kunt ook een doel instellen voor hoeveel je wilt verdienen door alles te verkopen en dit opsplitsen in een wekelijks doel. Op deze manier kun je er stapsgewijs naartoe werken en je focus behouden door elke dag een klein beetje te doen.

Gebruik de juiste platformen om spullen te verkopen

Om het maximale eruit te halen is het belangrijk om het juiste platform te kiezen om je spullen op te verkopen. Dit zorgt ervoor dat je de beste waarde voor uw spullen ontvangt.

Marktplaats en eBay

Deze websites zijn geweldig voor verzamelobjecten of andere kleine items die een behoorlijke waarde hebben. Voor deze items kun je het beste de veilingfunctie en/of biedingen functie gebruiken in de hoop dat je meerdere mensen krijgt die tegen elkaar gaan opbieden wat de prijs verder omhoog duwt.

Laat je niet verleiden om slechte foto’s te uploaden en een beschrijving van twee regels toe te voegen aan het item voor verkoop. Hoe meer moeite je doet, hoe aantrekkelijker je dingen kunt laten lijken. Besteed wat tijd aan het schrijven van merknamen, bijschriften en het maken van foto’s die items op hun best laten zien. Je zal zien dat goed aangeboden spullen beter verkopen!

NextDoor app

Dingen die flinke verzendkosten met zich meebrengen, zijn geschikter voor lokale verkoop. Daarom is bijvoorbeeld de NextDoor app een geweldige optie. Denk aan meubels en grote voorwerpen zoals tv’s, lampen en witgoed.

Wanneer kopers komen ophalen, maak daar dan gebruik van. Laat ze andere spullen zien en vraag of ze nog iets kunnen gebruiken. Het zal je verbazen hoeveel extra verkopen je op deze manier doet.

Wereldreizigers.nl

Verkoop spullen in tuin of garage sale

Onthoud dat de rommel van de één de schat van een ander is. Hierdoor kunnen zelfs de gekste items waarvan je dacht ze nooit te verkopen, je toch een paar euro of meer opleveren. Tuin- en garagesales zijn geweldig voor dit soort items, omdat ze naar mijn ervaring vaak worden bezocht door mensen die op zoek zijn naar verzamelobjecten of gewoon graag iets kopen, zolang het maar goedkoop is.

Garage Sale | Sparen voor je wereldreis
Garage Sale | Sparen voor je wereldreis

Facebook Marketplace

Facebook Marketplace kan een geweldig hulpmiddel zijn voor het verkopen van artikelen aan mensen die in de buurt wonen. Je moet een Facebook-account hebben om dit deel van het platform te gebruiken en je kunt foto’s, de prijs waarvoor je het item aanbiedt en eventuele aanvullende details toevoegen. Eventuele kopers van je spullen kunnen rechtstreeks contact met je opnemen om te informeren of het artikel nog beschikbaar is, of om vragen te stellen. Je hoeft geen Facebook-vrienden te zijn om in contact te komen met potentiële kopers.

Facebook marketplace is ontzettend populair en ik denk dat het anno 2021 zelfs makkelijker is om via Facebook iets te verkopen dan bijvoorbeeld via Marktplaats. Maak er daarom gebruik van!

Lees ook: Meenemen op reis | Teveel spullen? Wat wel en wat niet?

Oude spullen weg, huis schoon?

Eén van de dingen die mensen ervaren voor een grote reis is stress. Je moet al zoveel regelen en met veel dingen rekening houden, zeker nu met alle extra corona-perikelen. Het helpt absoluut om spullen te verkopen want nu heb je een beter beeld van wat je hebt en wat weg kan.

Het verkopen van deze spullen geeft rust. je hebt minder rommel in je huis en er komt weer overzicht. Je hebt zelfs ruimte over! Dit is het ook het perfecte moment om even een grote schoonmaak te houden. Je kunt het natuurlijk zelf doen maar je kan er ook voor kiezen om het dit keer even uit handen te geven, zodat je die tijd kunt besteden aan andere zaken voor de reis.

Je kan bijvoorbeeld een schoonmaakster je huis laten schoonmaken voordat je op reis gaat of wanneer je je huis gaat verhuren tijdens je reis. Ook voor terugkomst thuis is het fijn om weer aan te komen in een huis wat fijn is schoongemaakt.

Een klusjesman om eventuele kleine klusjes in huis op te knappen voordat je gaat reizen of verhuren kan ook prettig zijn, voor als je er allemaal geen tijd voor hebt.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
10 Shares
10 Shares
Copy link