Wereldreizigers.nl
Home » Wereldwijd » Wereldreis | 7 items voor in je backpack

Wereldreis | 7 items voor in je backpack

Je koffer of backpack inpakken voor een wereldreis kan nogal overweldigend zijn als je het voor de eerste keer doet. Misschien ga je wel voor maanden van huis, dus wat neem je dan allemaal mee?

Het is een vraag die vele backpackers zich stellen als ze voor het eerst op een lange reis gaan. Je komt er al snel achter tijdens je reis dat in dit geval meestal geldt: ‘less is more’. Oftewel, je hebt echt niet heel veel meer nodig dan wanneer je 2 weken van huis bent. Het is een kwestie van slim inpakken en vooral denken om wat handig en praktisch is om mee te nemen.

Packing cubes

Als echte wereldreiziger wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. Leven vanuit je backpack is soms al lastig genoeg en je raakt al snel het overzicht kwijt door al die spullen in één tas. Een ideale oplossing daarvoor is dan ook het gebruik van Sunflake packing cubes. Dit zijn aparte zakjes waar je je kleding of andere dingen overzichtelijk in kunt inpakken.

Kies er bijvoorbeeld voor om al je ondergoed in één zak te stoppen, een ander te vullen met t-shirts en weer een ander met truien. Ben je op zoek naar één van die items, dan hoef je alleen maar die packing cube erbij te pakken en niet je hele tas overhoop te gooien. Je kleding blijft ook nog eens kreukvrij. Heb je ze eenmaal gebruikt, dan wil je nooit meer zonder.

E-reader

Hoe leuk reizen ook is, zo af en toe heb je ook zeker behoefte aan een momentje voor jezelf. Lezen is vaak de ultieme manier van ontspanning. Maar zoveel boeken meenemen in je backpack waar je maanden mee vooruit kunt is absoluut geen optie. Een e-reader is daarom ook geen overbodige luxe als je op wereldreis gaat. Je kunt er oneindig veel boeken op kwijt, zo heb je genoeg leesvoer waar je mee vooruit kunt.

E-reader mee op wereldreis
E-reader mee op wereldreis

Reisstekker

Tegenwoordig zijn we behoorlijk afhankelijk van elektronische apparatuur. Je telefoon, camera, e-reader, alles moet op den duur weer worden opgeladen. Daarom is een wereldstekker ideaal. Daarmee kun je alle verschillende soorten stopcontacten gebruiken die er zijn en kun je met een gerust hart je telefoon weer opladen.

Kussensloop en lakenzak

Reizen is heerlijk, maar soms kom je op plekken terecht waar je niet altijd even blij van wordt. Helaas heb je meestal niet de keuze uit de meest luxe hotels, maar kom je in een hostel terecht.

In veel hostels is het gewoon schoon en kun je prima in je bed kruipen. Maar voor de zekerheid is het heel prettig wanneer je je eigen kussensloop en lakenzak meeneemt. Het neemt niet veel ruimte in in je backpack en het voelt toch een stuk frisser om op je eigen kussensloop te liggen. In een lakenzak kun je helemaal wegkruipen, dus van een vies matras heb je dan iets minder last.

Lakenzak en kussensloop voor je wereldreis
Lakenzak en kussensloop voor je wereldreis

Goede oordoppen en oogmasker

Over hostels gesproken, je ligt meestal niet in je eentje op een kamer, maar vergezeld door verschillende kamergenoten. Die heb je niet voor het uitkiezen, dus houd er rekening mee dat je de oordoppen en het masker zeker nodig gaat hebben. Bijvoorbeeld tegen snurkende kamergenoten, of andere reizigers die midden in de nacht ineens het licht aandoen of op hun telefoon kijken.

Hamamdoek

Vele reizigers zweren inmiddels bij dit item. Een badlaken of handdoek nemen veel ruimte in beslag en zijn dus niet echt een optie. Bovendien is het tijdens het reizen niet ideaal, omdat het lang duurt voordat een handdoek droog is. Een hamamdoek daarentegen is licht van gewicht, past vaak makkelijk in een hoekje van je rugzak en droogt zeer snel.

Handig voor verschillende functies. Je kunt er mee op het strand liggen, maar bijvoorbeeld ook gebruiken als omslagdoek op een frisse avond of om je schouders te bedekken bij bezoek aan bijvoorbeeld een tempel. Multifunctioneel dus en dat is precies wat je wilt als je op wereldreis gaat.

Hamamdoeken
Hamamdoeken

Dagboekje

Tot slot mag ook deze zeker niet op de lijst ontbreken. Wie terugkomt van een wereldreis kan zeker beamen dat je op een gegeven moment toch bepaalde details weer gaat vergeten. Je wilt achteraf niet denken: ‘had ik maar..’, dus neem dat boekje gewoon mee.

Zeker de kleine details kunnen achteraf zorgen voor de leukste herinneringen. De lange trektochten of spannende grootste avonturen onthoud je vaak wel. Maar schrijf juist de kleine dingen op, zoals hoe je je voelde, welke mensen je hebt ontmoet of zelfs wat je hebt gegeten. Met deze blijvende herinnering ga je ongetwijfeld blij zijn.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
1 Share
1 Share
Copy link