Wereldreizigers.nl
Bungeejump
Home » Wereldwijd » Bungeejumpen | 10 spots om bij neer te vallen

Bungeejumpen | 10 spots om bij neer te vallen

Zoek je meer one-in-a-lifetime ervaringen en adrenaline tijdens je wereldreis? Met een debiele snelheid naar beneden denderen met alleen maar, in jouw ogen, een superdun koordje. Voor de één is het een lifestyle, de ander kruipt nog liever in een vierkant hokje gevuld met honderden spinnen. Mocht je nou fervent springer zijn of het toch een keer willen overdenken: wij hebben de 10 hoogste, adembenemende bungeejump spots op een rijtje gezet die je zeker op een bucketlist of lijstje moet krabbelen. En om je nog wat enthousiaster te maken, gaan we van hoog naar laag. Iehk!

1. Royal Gorge Suspension Bridge (321 m) – Colorado, USA

Met haar 321 meter is het niet alleen de hoogste brug in Noord-Amerika. Sinds 1929 (can we have a ‘damn’?) is deze brug ook de hoogste attractie ter wereld, in de rang van bungeejumpen. Vooral een sprongetje wagen als de indrukwekkende en beboste rotsen om je heen je niets doen.

Helaas! Deze bungeejump locatie bestaat niet meer. Onlangs besloot de regering in Colorado dat er niet meer van de brug gesprongen mag worden. Jammer!

Wereldreizigers.nl

1. Zhangjiajie Bridge (260 m) – China

De nieuwe nummer één op de lijst van de hoogste Bungeejumps per wereld is de glazen Zhangjiajie brug in China. De brug is te vinden in de Chinese ‘Grand Canyon’ regio. Je zult er wel wat voor over moeten hebben, want je komt er niet zomaar! Het ligt behoorlijk afgelegen in een prachtig natuurgebied en je zal verschillende busritten nodig hebben om er te komen. Eenmaal aangekomen doe je het in ieder geval niet voor niets!

De prachtige glazen brug over de canyon is al namelijk al een attractie op zichzelf. Voor wie echt op zoek is naar een shot adrenaline kan er ook voor kiezen om te bungeejumpen. Ben jij een echte adrenaline hunter en wil je graag een keer bungeejumpen? Dan is het natuurlijk extra vet als je meteen de hoogste jump ter wereld mee kunt pakken.

2. Macau Tower (233 m) – Macau, China

Macau is een stad in China die bekend staat om casino’s en gokken. Maar Nieuw-Zeelandse entrepreneur Alan John Hackett veranderde dat imago toen hij de sprong van de toren waagde en in 2007 in het Guinness Book of Records belandde met ‘hoogste commerciële sprong’. Aangezien dat veel aandacht genoot zal je zeker niet meer de enige zijn die in de rij staat. Het is de laatste jaren een mega populaire Bungeejump bestemming geworden. Wij snappen heel goed waarom!

3. Verzasca Dam (220 m) – Ticino, Zwitzerland

De Verzasca Dam in Zwitzerland is vooral populair geworden nadat 007 in de film Golden Eye een sprongetje waagde in 1995. De dam is, vanzelfsprekend, niet meer in gebruik, wat het nog waanzinniger maakt als je binnen ‘slechts’ 7,5 seconden het eindpunt van je sprong bereikt.

4. Bloukrans Bridge (216 m) – Plettenbergbaai, Zuid-Afrika

Tussen de safari’s en pracht van de gardenroute door is het tijd voor een adrenalineshot in Zuid-Afrika. En wel van de hoogste brug van Afrika, als we de eigenaren mogen geloven. Een sprong van de Bloukransbrug brengt je oog in oog met de Bloukrans River Valley.

5. Europabrücke Bridge (192 m) – Innsbruck, Oostenrijk

Je kunt na afloop vertellen dat je bent gaan bungeejumpen in twee landen, aangezien de brug Oostenrijk en Italië met elkaar verbindt. Daarnaast dagen de maatschappijen je hier uit; naast de brug kun je ook uit een heteluchtballon springen. En je daarbij een superheld voelen.

Sla de verschillende Bungeejump locaties op in Google Maps voor later. Je weet maar nooit!

Wereldreizigers.nl

6. Niouc bridge (190 m) – Niouc, Zwitserland

Deze brug kan je met overtuiging ook wel de ‘wiebelbrug’ noemen. Speciaal gemaakt voor de helden die durven te springen; wat de brug aanzienlijk dunner dan de standaard maakt. Maar, dan spring je wel van een van de hoogste spots van Europa af.

7. Victoria Falls Bridge (152 m) – Victoria Falls, Zimbabwe

Hoogstwaarschijnlijk de plek voor het mooiste uitzicht. Met de watervallen achter je en de kolkende Zambezi rivier onder je ben je van een kleine hartaanval, of goede afleiding, verzekerd. Wat het misschien een stukje minder special maakt: maar liefst 50.000 mensen gingen je voor bij deze populaire attractie.

8. Kaivopuisto (150 m) – Helsinki, Finland

De Finnen houden wel van een beetje entertainment. Daarom kun je elk jaar van eind juli tot midden augustus van een bijzondere attractie afspringen. Niet van een berg, brug of toren; nee, een hijskraan. Midden in de zee. Oordeel niet te snel, het kan gekker. Met de ‘pub-bungee’ kun je zelfs met een dronken kop de diepte induiken. Of dat nou het beste idee is weten we niet, maar cool is het wel.

9. Nevis Highwire (134 m) – Queenstown, Nieuw-Zeeland

Het zou ons niet verbazen als je dat nare ‘ik heb het gevoel dat ik ga overgeven van de zenuwen’ bij deze bungeejump zou hebben. Om te kunnen springen moet je eerst bij je locatie zien te komen; dat doe je in een zespersoons cabine die aan een heuse kabelbaan hangt. Ja, je springt dus ook uit de cabine zelf. Je hebt in ieder geval een wiebelige voorbereiding.

10. Pont de Ponsonnas (103 m) – Rhône-Alpes, Frankrijk

Als je deze sprong overleeft kun je in ieder geval zeggen dat je van je eigen Arc de Triomphe van 103 meter hoogte af bent gesprongen. De brug is gelegen tussen een tamelijk dunne opening in de berg, wat het een wat nauwere ervaring kan geven dan andere spots. De val zelf duurt 4 seconden, dus veel tijd om in paniek te raken zal je niet hebben.

Ben jij er klaar voor om een sprong te wagen?

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
32 Shares
32 Shares
Copy link