Wereldreizigers.nl

Rwanda

Home » Afrika » Rwanda

Bekend als het land van de duizend heuvels, bieden het adembenemende landschap en de warme, vriendelijke mensen van Rwanda unieke ervaringen in een van de meest opmerkelijke landen ter wereld. Het is gezegend met een buitengewone biodiversiteit, met ongelooflijke flora en fauna in de vulkanen, het bergachtige regenwoud en de uitgestrekte vlaktes.

Reizigers komen van heinde en verre om een glimp op te vangen van de prachtige gorilla’s, maar er is zoveel meer te zien en te beleven.

De Great Rift Valley

Het westen van Rwanda vormt een zijtak van de Great Rift Valley die bekend staat als de Albertine Rift. Het heeft veel unieke, endemische soorten en bruist van het leven.

Chimpansees, gouden apen en andere primaten leven naast honderden felgekleurde vogels, orchideeën en vlinders.

En dat is alleen maar krassen op het oppervlak…

Verantwoord Tourisme

Als hoeders van vele iconische soorten zet Rwanda zich in om hun bestaan binnen de vier Nationale Parken te beschermen.

We werken er constant aan om ervoor te zorgen dat we in duurzame harmonie met onze omgeving kunnen leven, met een schone en groene mentaliteit. In 2008 hebben we plastic tassen verboden en dankzij de inspanningen van elke gemeenschap is ons land mogelijk het schoonste van Afrika.

Tien procent van het inkomen uit gorilla-, safari- en andere toeristenvergunningen, evenals parkgeld, wordt besteed in samenwerking met lokale gemeenschappen om levens ten goede te veranderen.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »