Wereldreizigers.nl
Home » Azië » Vietnam » De 12 Mooiste Nationale Parken in Vietnam | Van Jungle tot strand

De 12 Mooiste Nationale Parken in Vietnam | Van Jungle tot strand

Wanneer mensen aan Vietnam denken, zijn de eerste dingen die in je opkomen meestal de fantastische stranden langs de kust, de bruisende stad Hanoi, bizar lekker streetfood en natuurlijk de spectaculaire Halong Bay. Met zoveel geweldige attracties is het niet verwonderlijk dat Vietnam elk jaar meer en meer bezoekers trekt. Wie buiten de gebaande paden durft te gaan in Vietnam zal getrakteerd worden op prachtige en ongerepte nationale parken. Hier zijn de mooiste nationale parken in Vietnam die je kunt ontdekken en waar je even helemaal kunt ontsnappen aan de drukte.

Plan hier je vakantie naar Azië

12. Vu Quang National Park

Het prachtige nationale park Vu Quang is een hotspot voor biodiversiteit. De afgelegen locatie betekent dat het bos onaangetast is en in goede staat verkeert. In het park bevinden zich de tevens de machige Truong Son Mountains.

Lees ook: De 10 Mooiste Nationale Parken in Thailand | Ongerepte wildernis

Vu Quang National Park
Vu Quang National Park

Bedekt met groene bossen herbergen de bergen en valleien een scala aan verschillende dieren. Denk aan de Reuzenmuntjak, de Kting Voar en de zeldzame en ongrijpbare Saola die ook bekend staat als de Aziatische Eenhoorn!

11. Bach Ma National Park

Gelegen in een van de natste delen van het Vietnam: Bach Ma national Park. De steile Annamite Mountains zorgen voor veel regen in het gebied en als gevolg daarvan is het één van de groenste parken in het land. Bach Ma is geweldig om te bezoeken, het landschap lijkt elke kilometer te veranderen en er zijn talloze wilde dieren en insecten te bewonderen, van groot tot klein.

De kustgebieden veranderen langzaam in grasland voordat ze geleidelijk veranderen in beboste, jungle-achtige bergen met een breed scala aan vogels. Als de natuur is wat je zoekt, dan is Bach Ma de perfecte plek om te bezoeken.

10. Phu Quoc National Park

Phu Quoc is een eiland voor het vasteland van Vietnam. Meer dan de helft van Phu Quoc is gereserveerd als nationaal park en herbergt een breed scala aan ecosystemen en dieren. Terwijl doejoengs vrolijk onder het oppervlak dobberen, willen duikers misschien dieper duiken om het rijke leven beneden te zien.

Phu Quoc National Park
Phu Quoc National Park

Met zijn kristalheldere water en zwermen tropische vissen is het onderwaterleven van Phu Quoc heerlijk om te ontdekken. Heerlijk cruisen door het park op een motor of rustig slenteren over de vele paden of stranden. Phu Quoc is een heerlijk park om te bezoeken.

9. Bidoup Nui Ba National Park

Met adembenemende panorama’s over de omgeving, zorg ervoor dat je gaat wandelen in de wildernis van Bidoup Nui Ba National Park. Boven in de bergen dragen de frisse lucht en de zachte bries alleen maar bij aan de schoonheid. Je blijft achter met een heerlijk gevoel van vrijheid terwijl je het ongerepte landschap om je heen aanschouwt. Het park omvat een enorm gebied en de mistige bossen die de heuvels en bergen bedekken zijn een prachtig gezicht om te zien.

Bidoup Nui Ba National Park
Bidoup Nui Ba National Park

De Lang Biang-berg is een van de belangrijkste attracties die mensen naar het park trekt, aangezien het een onvergetelijke ervaring is om vanaf de top de zon onder te zien gaan. Tinten geel, rood, oranje en paars baden de bossen in een gouden licht terwijl de zon langzaam verdwijnt achter de horizon.

8. Con Dao National Park

Con Dao National Park is een van de slechts twee nationale parken in Vietnam die zowel land als zee beslaat. Met weelderige mangroven, tropische regenwouden, prachtige koraalriffen en ongerepte stranden is Con Dao een favoriet onder wereldreizigers.

Con Dao National Park
Con Dao National Park

In deze beschermde omgeving is ecotoerisme erg populair en er zijn een aantal milieuvriendelijke opties waar bezoekers van kunnen genieten. Of het nu gaat om het verkennen van de wateren van het park of wandelen door de ongerepte bossen; wereldreizigers zijn constant verbaasd over de prachtige landschappen. Dit is het enige nationale park in Vietnam waar gelukkige bezoekers blauwe vinvissen, doejoengs en schildpadden kunnen zien op één dag.

7. Ba Be National Park

Ba Be National Park heeft het allemaal. Van rivieren en watervallen tot grotten, bergen en meren. Het gevarieerde aanbod aan ecosystemen dat te zien is, zal zeker indruk maken op elke bezoeker van het park. Afgewisseld tussen de uitstekende toppen en plateaus van de bergen zorgen de enorme meren voor rustige boottochten. Rondom de meren liggen kleine eilanden die alleen maar bijdragen aan de charme.

Ba Be National Park
Ba Be National Park

Bezoekers van het park kunnen de waterwegen verkennen of wandelen langs de paden die zich een weg banen door de bossen. Het adembenemende landschap ziet er van bovenaf spectaculair uit. Naast wandelen en bergbeklimmen langs enkele van de beklimbare kliffen, willen toeristen misschien ook enkele van de lokale dorpen bezoeken om inzicht te krijgen in de Vietnamese tradities en culturen.

6. Cat Tien National Park

Dit prachtige nationale park, niet ver van Ho Chi Minh-stad, is zeker een bezoek waard als je in de buurt bent. Met geweldige trekkingsmogelijkheden, herbergen de ongerepte bosluifels een grote verscheidenheid aan primaten. Als je een vroege vogel bent, is het een onvergetelijke ervaring om je een weg te banen naar de bossen voor de twee ochtendkoren; eerst het vogelgezang in de vroege ochtend en later de kreten van de gibbons die weerklinken tussen de bomen. Een bezoek aan dit nationale park in Vietnam zal je zeker niet teleurstellen.

Cat Tien National Park, Vietnam
Cat Tien National Park

Naast wandelen heeft het park ook geweldige faciliteiten voor bezoekers die in de omgeving willen kamperen of langs enkele van de waterwegen willen peddelen. Ga naar het Cat Tien Bear Rescue Center om een aantal fantastische dieren te zien. De Aziatische zwarte beren en zonneberen zijn prachtige wezens om te aanschouwen.

5. Cuc Phuong National Park

Perfect voor mensen die buiten de gebaande paden willen treden, de prachtige landschappen en ongerepte paden van Cuc Phuong maken het een geweldige optie voor avontuurlijke reizigers. De mooie uitzichten zijn gewoonweg verbluffend; rijstvelden bedekken de grond terwijl opvallende bergen dramatisch tussen hen oprijzen.

Cuc Phuong National Park, Vietnam
Cuc Phuong National Park

Dit prachtige nationale park leent zich ook erg goed voor scooters en fietsen en er zijn daardoor ook talloze aanbieders van tours te vinden. Naast het park zelf zijn er een aantal belangrijke natuurbeschermingscentra die zijn cruciaal voor het voortbestaan van schubdieren, primaten en schildpadden.

4. Yok Don National Park

Yok Don National Park is het grootste natuurreservaat van Vietnam. Het is de thuisbasis van de met uitsterven bedreigde Indochinese tijger en de verbazingwekkende watervallen die zich afsplitsen van de Serepok-rivier.

Yok Don National Park, Vietnam
Yok Don National Park

Terwijl luipaarden, beren en meer dan 450 verschillende soorten vogels ook in het park aanwezig zijn, staat het vooral bekend om zijn olifantenpopulatie.

3. Cat Ba National Park

Niet ver van Halong Bay, hebben de prachtige regenwouden van het park een aantal paden en paden verborgen tussen de dichte begroeiing die heerlijk zijn om langs te wandelen. De zwervende valleien en heuvels vormen een adembenemende achtergrond voor de mangroven en waterwegen die zich een weg tussen hen banen.

Lees ook: Halong Bay verkennen vanuit Cat Ba Island | goedkoper alternatief

Cat Ba National Park, Vietnam
Cat Ba National Park

De beroemdste bewoners van Cat Ba National Park zijn de met uitsterven bedreigde witkopige Langurs die zich verschuilen in de bossen en valleien. Met de drastische achteruitgang van de primaten in de afgelopen jaren, zijn de ongerepte en beschermde terreinen van het park cruciaal voor hun overleving.

2. Pu Mat National Park

Dit ongelooflijk mooie nationale park trekt elk jaar miljoenen bezoekers. De met bossen bedekte bergtoppen stijgen dramatisch onder de blauwe lucht en vormen een mooie achtergrond voor de rivieren en watervallen beneden. Pu Mat, een belangrijk beschermd gebied, is de thuisbasis van Ussuri Dholes, Indische olifanten en de grootste populatie noordelijke gibbons met witte wangen ter wereld.

Pu Mat National Park, Vietnam
Pu Mat National Park, Vietnam

Meer dan 2400 verschillende soorten plantensoorten zijn aanwezig in het park, waardoor het een hotspot voor biodiversiteit is. Met zijn prachtige natuurlijke omgeving is Pu Mat een van de beste nationale parken in Vietnam.

1. Phong Nha-Ke Bang National Park

Wauw. Dit ongelooflijke nationale park in Vietnam zal voor elke gelukkige bezoeker langdurige herinneringen achterlaten om op terug te kijken. Binnen de grenzen van het park bevindt zich de grootste grot ter wereld; De grot is ondoorgrondelijk massief en bevat hele bossen en ecosystemen. Dit oude gebied dateert meer dan 400 miljoen jaar en is fascinerend vanwege zijn geologische formaties en binnen enkele grotten steken stalactieten en stalagmieten uit onder verschillende hoeken.

Phong Nha-Ke Bang National Park
Phong Nha-Ke Bang National Park

Lees ook: Top 10 | Wat zijn de beste backpack bestemmingen in Azië?

Phong Nha-Ke Bang heeft meer dan 300 grotten en een aantal bergen, waterwegen en verschillende bossen. Dit spectaculaire nationale park is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in heel Vietnam. Phong Nha-Ke Bang National Park is een must-see tussen alle rijkdommen die te zien zijn in dit ontzagwekkende land.

Plan hier je vakantie naar Azië

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
13 Shares
13 Shares
Copy link