Wereldreizigers.nl

Estland

Home » Europa » Estland

Estland in Noord-Europa is een van de Baltische landen en grenst aan Rusland, Letland, de Oostzee en de Finse Golf. We kennen Estland vooral van allesbehalve hoogstaande voetbalwedstrijden tegen het Nederlands elftal. Dat is jammer want in dit kleine landje met nog geen 1,5 miljoen inwoners valt genoeg te beleven voor een reislustig persoon zoals jij! Het land kent grillige baaien, schiereilanden met bossen, watervallen en meertjes. Deze vind je vooral in het mooiste natuurgebied van Estland; het nationale park van Lahemaa. Maar de grootste toeristische trekpleisters zijn de grote steden Tallinn en Tartu.

Tallinn en Tartu

Neem bijvoorbeeld de charismatische hoofdstad Tallinn. Het oude stadsdeel dat is gelegen op een heuvel, is een kleine trip down memory lane. Orthodoxe kerken, kloosters en kathedralen, diverse musea en een indrukwekkend cultureel erfgoed tonen Estland in deze stad van z’n beste kant. Een andere belangrijke stad is Tartu, een universiteitsstad in het zuiden van het land. Het Raadhuisplein Raekoja plats is de plek waar studenten, docenten en andere Esten gemoedelijk samenkomen.

De Estische eilanden

Estland heeft een lange kustlijn van 3.794 km. Voor deze kust vind je talloze eilanden waarvan vele niet bewoond zijn. In totaal tellen we maar liefst 1500 kleine pareltjes. Het grootste eiland is Saaremaa waar je de stad Kuressaare vindt. Ook ligt hier het nationale park van Vilsandi rahvuspark, een belangrijke trekpleister. Bezoek zeker de eilanden Muhu, Hiiumaa en schiereiland Kõpu. Estland is een land met prachtige meren, glooiende hooglanden en lieflijke dorpjes. Reden genoeg om dit Baltische land een keer van dichtbij te bekijken.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »