Wereldreizigers.nl
burano-venetie
Home » Europa » Italië » Must sees Venetië | Burano & Murano | De gekleurde eilanden

Must sees Venetië | Burano & Murano | De gekleurde eilanden

Heb je het over Venetië in Italië, dan denkt men aan romantiek. Maar Venetië is zoveel meer dan dat! Wanneer je een bezoek aan Venetië brengt kun je namelijk ook het naastgelegen eiland Burano echt niet overslaan. Met de boot ben je hier binnen een klein uurtje en het is hier zó mooi! Toen ik op dit eiland aankwam had ik een instant gevoel van happiness. Waarom? Het is de meest kleurrijke omgeving die ik ooit heb gezien! Wie wordt nou niet vrolijk van felgekleurde huisjes, de bootjes en het water in combinatie met de Italiaanse sfeer? Burano hoort daarom echt tot de must sees in Venetië.

Lees ook: Backpacken in Venetië met een backpackers budget
Lees ook: Citytrip Venetië | Een bijzondere stedentrip in Coronatijd

Main street Burano - Must sees Venetië
Main street Burano – Must sees Venetië

Hoe kom je van Venetië in Burano

De Vaporetto veerboten van Venetië varen naar het eiland Burano (en Murano). De kosten voor een enkele reis zijn 7,50 euro. Je kunt ook kiezen voor een dagticket of een ticket voor meerdere dagen. Wanneer je namelijk volop gebruik maakt van de veerboten ben je hier natuurlijk goedkoper mee uit. De veerboot naar Burano vaart vanaf het San Marco plein en gaat eerst naar Murano. Je kunt ervoor kiezen om eerst dit eiland te verkennen en vervolgens over te stappen op een andere veerboot die je naar het eiland Burano brengt. Het is allemaal makkelijk en wijst zich eigenlijk vanzelf. Het is dus niet nodig om een tour te boeken naar deze eilanden! Zo ben je tenminste flexibel en kun je zolang blijven als je wil.

Geen auto per huishouden maar wel een boot | Burano
Geen auto per huishouden maar wel een boot | Burano

Wat kun je doen in Burano

Oké, er is niet zoveel te ‘doen’ in Burano, maar dat is helemaal niet erg! Burano is namelijk een belevenis en bezienswaardigheid op zich. Bovendien is het een stuk rustiger in Burano als je het vergelijkt met Venetië. Even ontsnappen aan deze drukte is dus ook wel even lekker!

Lees ook: Wereldwijs: De veiligste en gevaarlijkste landen in Europa

Gekleurde huisjes in Burano

In Burano wil je dus ook niet veel andere dingen doen dan gewoon lekker rondlopen! Wij zijn ongeveer iets langer dan een uur op dit eiland geweest en hebben door de straten gestruind en hartstikke veel foto’s gemaakt. Dat is het leuke van Burano: elke hoek van elke straat is fotogeniek. Wanneer je door Burano loopt lijkt het wel alsof je door een schilderij loopt, zo mooi is het daar! Mits je van kleur houdt natuurlijk….

De vele kleuren van Burano | Must sees Venetië
De vele kleuren van Burano | Must sees Venetië
Alsof je door een schilderij loopt | Burano, Venetië
Alsof je door een schilderij loopt | Burano, Venetië

Het lokale leven in Burano

Het leukste van dit eiland is dat je het lokale leven proeft. De ‘grote’ straten in Burano zijn natuurlijk erg druk want het blijft een toeristische hotspot. Maar wanneer je door de kleinere straatjes loopt dan merk je dat het steeds rustiger wordt. Je ziet mensen de was op hangen, genieten van het zonnetje en een kop koffie of gewoon gezellig samen zijn. Hoe geweldig is het om te leven op dit eiland?! Mij lijkt het wel wat!

Locals die lekker kijken naar wat voorbij loopt | Burano, Venetië
Locals die lekker kijken naar wat voorbij loopt | Burano, Venetië
Zelfs de was is hier fotogeniek
Zelfs de was is hier fotogeniek

Kant shoppen in Burano

Jarenlang is de belangrijkste bron van inkomsten de visserij geweest. Maar intussen is daar iets veel belangrijkers bijgekomen, namelijk de productie van kant. Op het eiland Burano zie je daarom ook veel winkels waar kant wordt verkocht. Wanneer je het leuk vind om te zien hoe ze dit maken dan kun je een bezoek brengen aan het museum dat in Burano ligt: Museo del Merletto.

Kant shoppen in Burano | Museo del Merletto.
Kant shoppen in Burano | Museo del Merletto.

Tip: ga ook naar het naastgelegen eiland Murano

Wanneer je Burano hebt bezocht dan zou je gek zijn wanneer je niet van de gelegenheid gebruik maakt om ook even naar Murano te gaan. Het leuke van Murano is dat het weer totaal anders is dan Burano maar zeker heel veel charme heeft. Terwijl Burano bekent staat om haar kantproductie merk je bij aankomst in Murano direct waar zij gespecialiseerd in zijn. Het eiland ligt namelijk vol met winkeltjes waar glaswerk verkocht wordt. Ook kun je een glasfabriek inlopen om de glasblazers aan het werk te zien. Heel indrukwekkend!

Heerlijk rondwandelen in Burano | Must sees Venetië
Heerlijk rondwandelen in Murano | Must sees Venetië

Een ander verschil is dat Murano een stuk rustiger is dan Burano, wat dit eiland perfect maakt om even aan de drukte te ontsnappen. Je vind hier ook minder gekleurde huisjes, maar dat maakt het eiland zeker niet minder mooi. Het mooiste deel van het eiland vond ik de omgeving rondom de Ponte Longo.

De 'hoofdstraat' van Burano
De ‘hoofdstraat’ van Murano

Rondreis door Italië?

Ben je van plan om een rondreis te maken door Italië? Natuurlijk staan dan de bestemmingen zoals Milaan, Cinque Terre, Siena, Rome en Napels op jouw lijstje. Wil jij weten wat je in Italië echt niet mag missen? Neem dan eens een kijkje op onze Italië pagina.

Avatar foto

Ilse & Nick

ILSE & NICK - OUR TRAVEL LIFE
- Travel addicts from #netherlands
- Chasing adventures & creating memories
- Home, dreaming where to go next
- [email protected]

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
11 Shares
11 Shares
Copy link