Wereldreizigers.nl

Letland

Home » Europa » Letland

Net als de Baltische buurlanden Estland en Litouwen ligt Letland goed verborgen in Noord-Europa, dicht tegen de Russische grens. En net als deze buurlanden wordt Letland al snel overgeslagen bij Europese trips en vakanties. Letland, met de aangename hoofdstad Riga, verdient meer dan alleen een korte vermelding tijdens een Aardrijkskundeles op de middelbare school. De ruim 2 miljoen Letten verwelkomen je met open armen en tonen je met alle liefde hun culturele schatten en tradities. Stedentrip of een avontuurlijke binnenlandse reis, Letland pakt je in om je nooit meer los te laten.

Architectonische hoogstandjes in Riga

Het niet al te grote Letland biedt genoeg stedelijke variatie. Een bezoek aan hoofdstad Riga waar maar liefst een derde van heel de bevolking resideert, is een onvergetelijke ervaring. Deze betoverende stad dobbert aan de rand van de Golf van Riga en straalt door de schitterende historische gebouwen en zeer fraaie architectuur. Vooral de binnenstad is een Europees hoogstandje: Jugenstil, Art Nouveau en opvallende houten architectuur uit de 19de eeuw vechten geruisloos om je aandacht. En nu je er toch bent, reis ook zeker langs de steden Daugavpils, Liepãja, Jelgava en Ventspils.

Nationale parken in Letland

Wil je de steden juist ontvluchten, dan heb je keuze genoeg in Letland. Zo kan je je lol op in de vier nationale parken van het land: Gauja, Kemeri, Rāzna en Slītere. De natuurgebieden hier zijn een paradijs voor fervente wandelaars en hikers. Wil je toch even relaxen met de Noord-Europese zon vol op je gezicht? Reis dan af naar de Letse kust en ontdek de ontspannen sfeer van de Letse badplaatsen.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »