Wereldreizigers.nl
Real Alcazar

Citytrip Sevilla | 6x de mooiste bezienswaardigheden + tips

Spanje is een favoriete reisbestemming onder de Nederlanders. Vrijwel altijd zon, mooie stranden, voortreffelijke tapas en overrompelende steden als Barcelona, Madrid en Sevilla lenen zich uitstekend voor geweldige citytrips. Het mediterraanse land met zijn vurige geschiedenis staat vol met prachtige bezienswaardigheden.

Er zijn grote verschillen tussen de steden in het land. Madrid, Barcelona, Malaga en Valencia zijn stuk voor stuk geweldige steden om te bezoeken maar geen van de voorgenoemde steden is qua bezienswaardigheden en architectuur zo aantrekkelijk als een citytrip naar Sevilla. In dit artikel vertel ik (Iris van theworldisonmylist.nl), je er alles over.

Lees ook: De leukste alternatieve citytrips in Europa | Lekker anders!

De mooiste bezienswaardigheden in Sevilla

Als je van bijzondere bezienswaardigheden, cultuur, geschiedenis en lekker eten houdt, dan is een citytrip naar het Spaanse Sevilla zeker iets voor jou. Je kan prima een paar dagen ronddwalen door deze kleurrijke stad. Geniet van de heerlijke tapas, wandel door de authentieke straatjes en laat je verrassen door de rijke geschiedenis van Sevilla. Deze 6 bijzondere bezienswaardigheden mag je tijdens je citytrip in Sevilla niet missen!

1. Metropol Parasol

Op het Plaza de la Encarnación vind je de Metropol Parasol (locatie hier). Dit indrukwekkende kunstobject is de grootste houten constructie ter wereld en behoort tot de mooiste bouwwerken in Sevilla. De plek biedt daarnaast ook een geweldig uitzicht over de stad.

Metropol Parasol | Citytrip Sevilla | Tips en bezienswaardigheden
Metropol Parasol | Citytrip Sevilla | Tips en bezienswaardigheden

Je hebt de mogelijkheid om het kunstobject te beklimmen met de trap, maar mocht je slecht ter been zijn of geen zin hebben in een aantal trappen dan kan je gelukkig ook de lift nemen. Eenmaal boven kan je op het terras genieten van het uitzicht met een drankje. Het is een perfecte plek om de zonsondergang te bekijken en de dag af te sluiten.

2. Museo Del Baile Flamenco

De passie spat er vanaf in dit museum (locatie hier), dat compleet in het teken staat van de bekende flamenco. Het Museo Del Baile Flamenco leert je alles over deze bekende dans en er is zelfs een mogelijkheid om de flamenco in het echt te bewonderen. Elke dag worden er optredens gegeven van 19:00 tot 20:00 uur.

Tip: Wil je zowel het museum als het optreden zien? Dan betaal je als volwassenen 24 euro voor een kaartje. Studenten en senioren krijgen een korting van 6 euro. Het is een perfecte manier om de Spaanse cultuur van dichtbij mee te maken.

3. De kathedraal en La Giralda

De Catedral de Santa María de la Sede (locatie hier) is de grootste gotische kathedraal ter wereld en staat vlakbij het Real Alcázar. De kathedraal is gebouwd op de plek waar in de tijd van de Moren de hoofdmoskee van de stad stond. In 1248 werd de stad veroverd door de christenen en vanaf toen werd de moskee gebruikt als kathedraal. In 1402 werd besloten dat er een enorme gotische kathedraal moest komen waarvan de bouw uiteindelijk ruim 100 jaar heeft geduurd.

La Giralda | Citytrip Sevilla | Tips en bezienswaardigheden
La Giralda | Citytrip Sevilla | Tips en bezienswaardigheden

Wat heel bijzonder is aan de kathedraal is dat er nog steeds details te zien zijn van de moskee. Het belangrijkste wat hiervan is overgebleven is de minaret van de moskee. Tegenwoordig wordt dit La Giralda genoemd en was in de tijd van de Moren de hoogste minaret ter wereld.

4. Real Alcázar

Tijdens je Citytrip naar Sevilla mag een bezoek aan het Real Alcázar (locatie hier) zeker niet ontbreken. Dit eeuwenoude koninklijk paleis werd gebouwd in het jaar 1364, maar de geschiedenis gaat veel verder terug dan dat. In 913 werd opdracht gegeven om een kasteel te bouwen op de plaats waar het Real Alcázar nu staat. Het huidige paleis is voornamelijk gebouwd in de Moorse stijl, maar kent ook gotische en renaissance kenmerken.

Tip: Het is een ideale plek om heerlijk rond te wandelen. Kaarten voor een bezoek aan Real Alcázar kan je ter plekken kopen, maar natuurlijk ook online op de officiële website.

Real Alcazar | Citytrip Sevilla | Tips en bezienswaardigheden
Real Alcazar | Citytrip Sevilla | Tips en bezienswaardigheden

Wist je dat… De tuinen van het Real Alcázar zo’n 60.000 m2 beslaan en 170 verschillende plantsoorten van over de hele wereld bevatten?

5. Torre del Oro

De Torre del Oro (locatie hier), letterlijk de toren van het goud, werd gebouwd in de 12e eeuw tegelijkertijd met de Giralda. Het was onderdeel van de stadswallen van Sevilla die ervoor moesten zorgen dat het Real Alcázar afgesloten werd van de rest van de stad. De toren heeft veel functies gehad door de jaren heen. Het is o.a. een gevangenis geweest, een kapel, een opslagplaats en tegenwoordig dient het als een maritiem museum.

Tip: een bezoek aan de toren kost je ongeveer 3 euro, maar als je op maandag gaat is de toegang gratis voor iedereen.

6. Plaza de Espańa

In tegenstelling tot andere plekken in Sevilla is het Plaza de España (locatie hier) niet zo oud. Het plein werd in 1929 ontworpen en gebouwd ter ere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling. Plaza de España is gelegen in Parque de Maria Luisa en heeft een totale oppervlakte van zo’n 50.000 m2! Het halfronde plein wordt doorkruist met 4 bruggen en is bezaaid met kleurrijke azulejos, kleine geverfde keramische tegeltjes. Het meest bijzondere aan dit plein zijn de 48 bankjes die aan het gebouw vastzitten. Elk bankje staat voor een provincie van Spanje welke versierd is met een landkaart en het wapen van die specifieke provincie.

Plaza de España | Citytrip Sevilla | Tips en bezienswaardigheden
Plaza de España | Citytrip Sevilla | Tips en bezienswaardigheden

Wellicht komt Plaza de España je wel bekend voor en dat kan kloppen! Het plein is namelijk meerdere keren gebruikt als filmlocatie. Zo is het bijvoorbeeld het decor geweest voor Star Wars II, The Dictator en Lawrence of Arabia.

Heb je zelf nog ideeën over toffe plekken om te bezoeken tijdens een stedentrip in Sevilla? Laat het ons weten in de reacties!

Iris van Dam

Hi! Ik ben Iris, oprichter van theworldisonmylist.nl en zoals velen van ons, heel erg reis verslaafd! Na mijn studie in het toerisme ben ik 5 maanden door Nieuw-Zeeland gaan backpacken en is mijn liefde voor reizen nog groter geworden. Inmiddels maak ik zoveel mogelijk reisjes en deel ik mijn avonturen graag met jullie via mijn blog en social media.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
3 Shares
3 Shares
Copy link