Wereldreizigers.nl
Home » Europa » Spanje » De 4 mooiste bezienswaardige bouwwerken in Sevilla

De 4 mooiste bezienswaardige bouwwerken in Sevilla

Wanneer je een bezoek brengt aan Sevilla in het zuiden van Spanje dan mag je deze 4 bezienswaardige gebouwen zeker niet missen. Ze vertellen allemaal een stukje historie over deze prachtige Spaanse stad. Alle bouwwerken zijn erg indrukwekkend, of het nu gaat om hun oude of juist moderne architectuur. Zet deze vier unieke bouwwerken op je to do-list voor jouw stedentrip naar Sevilla!

1. Het Koninklijk Paleis van Sevilla

Het Koninklijk Paleis van Sevilla is een van de meest indrukwekkende bouwwerken in heel Spanje. Het paleis is gebouwd in de Mudajarbouwstijl, een mix van Moorse en Europese invloeden.

Sevilla werd namelijk eeuwenlang geregeerd door de Moorse Arabieren en hun architecten liepen ver op hun Europese collega’s uit. Heel de stad stond toen vol met de mooiste bouwwerken en het koninklijk paleis is daarvan het hoogtepunt. Toen de Christelijke koning de Moren had verslagen, twijfelde hij er dan ook niet over wat hij met dit paleis moest doen. Slopen is natuurlijk geen optie bij zo’n parel, dus hij liet het intact. Door de eeuwen heen werd het uiteraard wel weer wat aangepast en gemoderniseerd, maar die typische Moorse architectuur is bewaard gebleven. Reken dus op mozaïek, binnenplaatsen, vijvers, bogen, koepels, houtsnijwerk en meer.

Lees ook: De leukste alternatieve stedentrips in Europa | Lekker anders!

Bezienswaardige bouwwerken | Het Koninklijk Paleis van Sevilla
Bezienswaardige bouwwerken | Het Koninklijk Paleis van Sevilla

Een bezoek aan het paleis is niet compleet zonder de tuinen te verkennen. Het tuinencomplex is gigantisch groot. Dat verwacht je echt niet in het hart van een grote stad als Sevilla! Bezoek dan ook zeker de filmlocaties uit Game of Thrones, want er zijn veel scenes opgenomen in de tuinen van het Koninklijk Paleis.

2. De kathedraal van Sevilla

De kathedraal van Sevilla is één van de grootste en meest indrukwekkende kerken ter wereld. Deze gotische kathedraal, gebouwd in het jaar 1402, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Als je een bezoek brengt aan deze kathedraal, waan je je in een andere wereld. Je ziet namelijk overal verschillende architectuurstijlen door elkaar heen. Zo zijn er Moorse invloeden te zien, maar ook de Christenen hebben hun stempel op het gebouw gedrukt. De kerk was ooit een moskee, gebouwd door de Moren, en werd na de komst van de Christelijke koning omgedoopt tot kathedraal. Je ziet nog veel Moorse details in de kathedraal. Het ziet er wel vooral uit als kathedraal tegenwoordig. Wil je een transformatie tot kerk zien, waarbij de moskee wel is benaderd? Dan moet je de beroemde Mezquita in Andalusië bezoeken, een van de niet te missen bezienswaardigheden in Córdoba.

Bezienswaardige bouwwerken | De kathedraal van Sevilla
Bezienswaardige bouwwerken | De kathedraal van Sevilla

Naast de kathedraal vind je ook de Giralda. Dit was ooit de minaret van de moskee, maar na de verovering door de Christenen werd het omgebouwd tot klokkentoren. Deze toren is 104 meter hoog en is daarmee de hoogste toren in heel de oude stad. Je hebt dan ook een prachtig uitzicht over Sevilla vanaf hier!

3. Plaza de España

Plaza de España is één van de meest bekende pleinen in heel Spanje. Dit imposante plein is gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling die in Sevilla werd gehouden in het jaar 1929. Het plein is een ware eyecatcher met zijn prachtige architectuur en ligging aan het grootste stadspark van de stad, het Parque de María Luisa.

Bezienswaardige bouwwerken | Plaza de España
Bezienswaardige bouwwerken | Plaza de España

De Plaza de España in Sevilla is een prachtig geheel en maar liefst 160 meter breed, gebouwd in halve cirkel om heel symbolisch de bezoekers van de Wereldtentoonstelling met open armen welkom te heten. Op het plein zijn veel symbolen te vinden die verwijzen naar Spanje, zoals de drie bruggen voor de drie oude koninkrijken waaruit Spanje is ontstaan. De mozaïeken op het plein beelden iedere provincie uit, in alfabetische volgorde langs de rand van het plein. Je kan over het plein wandelen of – misschien wat toeristisch, maar ook wel erg vermakelijk – boottochtjes maken over de kanalen. Wandel vervolgens ook zeker naar

4. Setas de Sevilla

Met het Plaza de España maakten we al een sprong in de geschiedenis richting de huidige tijd, maar met de Setas de Sevilla doen we dat al helemaal. De bijzondere constructie is het bekendste voorbeeld van moderne architectuur in de stad.

Het is de grootste, houten constructie ter wereld, althans zo claimen alle gidsen in Sevilla. Maar het zou best waar kunnen zijn, want het Setas de Sevilla is een gigantisch bouwwerk dat een compleet plein overspant. De naam is de bijnaam die de locals de constructie hebben gegeven. Het ontwerp bestaat uit een aantal parasols – de officiële naam is Metropol Parasol – en het kreeg de bijnaam ‘Paddenstoelen van Sevilla’. Setas de Sevilla dus.

Bezienswaardige bouwwerken | Setas de Sevilla
Bezienswaardige bouwwerken | Setas de Sevilla

Je kan het bouwwerk van onderen bewonderen, maar je kan ook over de top lopen. Ga daarvoor naar de kelder – bewonder daar ook even de Romeinse opgravingen – en neem de lift naar het dak. Het uitzicht is prachtig, zeker tijdens zonsondergang.

The Orange Backpack

Deze gastblog is geschreven door Maartje en Sebastiaan van TheOrangeBackpack.nl. Ze zijn reismaatjes sinds hun tiende date naar Cambodja, maakten van reizen hun werk en reizen inmiddels rond met hun reisbaby en zelfgebouwde kampeerbus.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
11 Shares
11 Shares
Copy link