Wereldreizigers.nl
Home » Midden-Oosten » Israël » Israël | 6 plekken op de UNESCO werelderfgoedlijst

Israël | 6 plekken op de UNESCO werelderfgoedlijst

Israël heeft veel bereikt in de wereld, maar één dat geschiedenisliefhebbers met bijzondere trots doet gloeien, is de inschrijving van zestien Israëlische sites op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Israël beschermt en koestert ze zorgvuldig om ervoor te zorgen dat ze voor toekomstige generaties behouden blijven. Hieronder de 6 bijzondere.

Lees ook: Israël | De 5 leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem

1. Massada

UNESCO heeft Massada (locatie hier) geëerd als een symbool van de Joodse culturele identiteit en van de menselijke strijd voor vrijheid van onderdrukking. De bouw van Masada door Herodes de Grote wordt ook beschouwd als een buitengewoon voorbeeld van een vroeg-Romeinse villa en de Romeinse belegeringswerken rond het plateau zijn de meest volledige ter wereld.

Werelderfgoedlijst UNESCO | Massada
Werelderfgoedlijst UNESCO | Massada

2. De Witte Stad Tel Aviv

UNESCO beschouwt ook de Witte Stad van Tel Aviv als uitstekend – in het synthetiseren van architectonische trends van de Moderne Beweging en het integreren ervan in de plaatselijke omstandigheden. De Bauhaus (locatie hier) gebouwen van de Witte Stad in o.a. Dizengoff, Rothschild en andere straten zijn een van de nieuwste attracties van Tel Aviv, zoals blijkt uit de massa’s bezoekers en plaatselijke bewoners.

Lees ook: Hoe Jeruzalem de eerste toegankelijke UNESCO-werelderfgoed-stad werd

Werelderfgoedlijst UNESCO | De witte stad Tel Aviv

Werelderfgoedlijst UNESCO | De witte stad Tel Aviv

3. De oude stad Acre/Akko

Acre (Akko) (locatie hier) heeft zijn plek op de lijst veroverd dankzij de goed bewaard gebleven middeleeuwse stad en de status als goed voorbeeld van een Ottomaanse ommuurde stad waarvan de stadsmuren met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee nog steeds bewandeld kunnen worden.

Werelderfgoedlijst UNESCO | Akko
Werelderfgoedlijst UNESCO | Akko

4. Baha’i – heilige plaatsen Haifa en Akko

UNESCO heeft ook de Baha’i heiligdommen en tuinen in Haifa en Akko (locatie hier) toegevoegd aan het werelderfgoed in Israël. Als rustplaatsen van de grondleggers van het geloof, Bahá’u’lláh en Bab, zijn zij het eerste Werelderfgoed dat verband houdt met een religieuze traditie die in de moderne tijd is ontstaan. De prachtig aangelegde tuinen en heiligdommen zijn een jaarlijks bedevaartsoord, niet alleen voor de 5 miljoen gelovigen van het Bahá’í-geloof, maar ook voor honderdduizenden toeristen uit de hele wereld.

Lees ook: Top 10 meest Instagrammable plekken van Oman

Werelderfgoedlijst UNESCO | Bahá'í Gardens Haifa
Werelderfgoedlijst UNESCO | Bahá’í Gardens Haifa

5. De wierookroute – Woestijnsteden van Negev

De Wierookroute – de woestijnsteden van de Negev is het gedeelte van de 2414 km lange wierookhandelsroute (locatie hier) van Arabië naar de Middellandse Zee dat de Israëlische Negev woestijn doorkruist. De route is van de Nabateeërs die er zo’n twee millennia geleden langs bouwden. Mamshit, Avdat, Haluza en Shivta, allemaal fascinerende plaatsen om te bezoeken, vervoerden niet alleen kostbare specerijen, maar ook ideeën en culturele uitwisseling. De landbouw die zich langs de weg ontwikkelde laat zien hoe een volk een vijandige woestijnomgeving tot bloei kon brengen.

6. Bijbelse Tels – Megiddo, Hazor en Beersheba

UNESCO heeft bepaald dat de Bijbelse Tels, Megiddo, Hazor en Beersheba, ook getuigen zijn van culturele uitwisselingen langs grote oude snelwegen. Hun ingewikkelde watersystemen, die de hoogtepunten vormen van een bezoek aan deze plaatsen, getuigen eveneens van vernuft en samenwerking tussen de oude gemeenschappen. De plaatsen met hun paleizen, wallen en opslagplaatsen zijn ook grote overblijfselen van grote oude beschavingen en tonen de kracht van het bijbelse verhaal.

Werelderfgoedlijst UNESCO | Meggido
Werelderfgoedlijst UNESCO | Meggido

Lees ook: Vegan Reizigers opgelet! | Het beste land voor vegans is Israël

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
3 Shares
3 Shares
Copy link