Wereldreizigers.nl
klm vliegtuig

KLM schrapt komende week alle vluchten naar Zuid-Korea, Japan en China

REISNIEUWS – 28 februari 2022: Luchtvaartmaatschappij KLM ziet zich door sancties tegen Rusland gedwongen om vluchten naar diverse bestemmingen in Azië te schrappen. Tot en met donderdag gaan vluchten naar bestemmingen in Zuid-Korea, Japan en China niet door, omdat ze door het Russisch luchtruim gaan.

Statement KLM

KLM heeft besloten alle vluchten naar Rusland die de komende 7 dagen gepland stonden te annuleren. Ook zal KLM in die periode niet meer over Rusland naar andere bestemmingen vliegen. Directe aanleiding hiervoor is het feit dat er door het sanctiepakket dat in Europees verband is afgesproken geen reserve vliegtuigonderdelen meer naar Rusland mogen worden gestuurd, ook niet voor eigen gebruik. Dat betekent dat wij niet meer kunnen garanderen dat vluchten naar en over Rusland veilig terug kunnen keren. Voor de vluchten die gepland stonden om over Rusland naar een andere bestemming te vliegen worden alternatieven gezocht.”

Daar komt nog bij dat het volledige Russische luchtruim gistermiddag door Rusland is gesloten voor vliegverkeer vanuit Europa.

Luchtvaartmaatschappij KLM moet nog uitzoeken hoe de vluchten die normaal over Rusland gaan, kunnen worden omgeleid. Mogelijk dat die vliegtuigen voortaan via het Midden-Oosten naar de Aziatische bestemmingen vliegen.

Lees ook: Wereldwijs | Vliegtijd – Hoe lang is het vliegen naar Azië?

KLM | Royal Dutch Airlines - Boek vluchten online
4.0

Onze ervaring met KLM is over het algemeen goed. De kwaliteit van het eten is de laatste jaren helaas wel wat achteruit gegaan en de website kampt soms met vervelende problemen.

Gelukkig zijn de vluchten in de economy class bovengemiddeld comfortabel, wat weer een groot pluspunt is. KLM vliegt over het algemeen met goede, jonge vliegtuigen.

Dat het een Nederland bedrijf is met voornamelijk Nederlandse medewerkers vinden wij ook een pluspunt.

Pluspunten:
  • Nederlands bedrijf
  • Veel directe verbindingen vanaf Amsterdam
  • Relatief lage prijzen
  • Comfortabel
Minpunten:
  • Soms website problemen
Vergelijk nu
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link