Wereldreizigers.nl
expeditie camper alarmsysteem gps tracker
Home » Reistips » Tracemaster GPS Tracker Alarmsysteem | Upgrades expeditie camper

Tracemaster GPS Tracker Alarmsysteem | Upgrades expeditie camper

Enkele weken geleden kocht ik om het echte #vanlife te gaan ervaren een prachtige 4×4 overland expeditie camper, een geweldig apparaat die in principe gewoon rijklaar is. Maar wat goed is kan altijd beter, dus ben ik gaan nadenken over een aantal upgrades die ik nog wilde toevoegen aan de 4×4 expeditie camper voordat deze echt mee op reis gaat. In dit artikel neem ik jullie mee met één van de belangrijkste upgrades voor de camper, namelijk de beveiliging. Ik heb een gloednieuw alarmsysteem met startonderbreker laten plaatsen waaraan we ook een professionele GPS tracker hebben toegevoegd. In dit artikel lees je er alles over.

Lees ook:

 1. Offgrid 4×4 overland camper kopen? | Tips en waarop te letten
 2. Offgrid 4×4 camper upgrade | Zonnepanelen & Victron bluetooth acculader
 3. Offgrid 4×4 camper upgrade | Tracemaster GPS Tracker Alarmsysteem
 4. Offgrid 4×4 camper upgrade | Tough Dog schokdempers, HD bladveren en luchthulpvering

Anti-inbraak- en Alarmsystemen geen overbodige luxe

Helaas hoor en zie ik in de verschillende reis-gerelateerde facebook groepen maar al te vaak dat campers worden gestolen, of dat er wordt ingebroken in de camper. Vooral camperbusjes lijken het doelwit van diefstal en inbraak. Helaas kregen onze vrienden van Reisstel.nl in Italië op klaarlichte dag ook te maken met een inbraak in de camperbus, met veel schade en ellende tot gevolg. Ik kan me niet voorstellen wat voor een hel dat voor ze geweest moet zijn. Het lijkt me verschrikkelijk om zoiets te moeten ervaren.

Een goede inbraakbeveiliging is dus absoluut aan te raden als je een camper of camperbus bezit. Het zou natuurlijk een regelrechte ramp zijn als je prachtige bezit wordt beschadigd of zelfs wordt gestolen. Ik wil er daarom alles aan doen om a) dieven buiten de deur te houden en b) er alles aan doen om dieven eventueel op te kunnen sporen. Ook wil ik graag de camper all-risk verzekeren, waarvoor bepaalde beveiligingseisen noodzakelijk zijn. Aan de slag dus!

Twee alarmsystemen

Natuurlijk kun je niet alles voorkomen, maar je kunt het dieven en criminelen wel lastiger maken door allereerst je camper gewoon goed te beveiligen met een alarmsysteem. Omdat wij een losse camper unit op een 4×4 pickup truck hebben, hebben we helaas twéé alarminstallaties moeten installeren in plaats van één. Het is een upgrade die voor onze camper helaas daardoor ook dubbel zoveel kost.

Omdat mogelijke dieven natuurlijk ook kunnen meelezen ga ik niet teveel verklappen over het het merk en de configuratie van het alarmsysteem zelf. Wel kan ik vertellen dat het alarm op allerlei verschillende manieren getriggerd kan worden en dat verschillende alarmsystemen aan elkaar gekoppeld zijn, waaronder een startonderbreker en tevens een GPS tracker.

Tracemaster 100 Pro | GPS Tracker

Over de GPS tracker kan ik gelukkig wel meer vertellen. Er is namelijk een professionele GPS tracker geplaatst. Deze professionele GPS tracker wordt ook veel gebruikt in de logistieke sector. Je kunt met dit track & trace systeem live de locatie van je voertuig bekijken via een app op je telefoon of via een web-portal op je laptop of PC. Ook kun je ritten terugzien, ritten opnieuw afspelen en zelfs het rijgedrag analyseren.

Beveilig je kostbare bezit
Tracemaster GPS tracker
4.0
€ 89,00

Deze betrouwbare en nauwkeurige GPS tracker zorgt ervoor dat je dierbare bezit altijd direct volgbaar is, eenvoudig in gebruik en zonder snoeren.

Je kunt hiermee direct in real-time zien waar je voertuig is via de gratis App. Je hebt een direct overzicht met een nauwkeurige plaatsbepaling via een duidelijke Google Maps kaart.

Daarnaast kun je gereden routes tot maar liefst 3 maanden geleden terugkijken, zo kun je ook achteraf traceren waar een voertuig is geweest en welke route er is afgelegd, zelfs de gereden snelheid is in te zien.

Pluspunten:
 • Gratis app
 • Eenvoudig in gebruik
 • Zeer nauwkeurig
 • Goede accuduur
 • Kan worden aangesloten op 12v van de auto
Minpunten:
 • 12v kabels niet meegeleverd
Bestel nu
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Dat is op zichzelf al leuk, maar waar hij voor ons met name voor bedoeld is, is natuurlijk de extra anti-diefstal beveiliging. Je kunt namelijk het alarm op ontzettend veel manieren af laten gaan, bijvoorbeeld door GEO zones in te stellen. Wordt deze zone overschreden, slaat de GPS tracker alarm via bijvoorbeeld meldingen op je telefoon. Ook kan je hem laten alarmeren bij trillingen, of wanneer iemand hem probeert uit te zetten of verwijderen. Er zijn er bizar veel opties! Zie het lijstje aan alarm opties in de rechter foto hieronder maar eens. De opties die je daar ziet, is nog niet eens de helft van wat er mogelijk is met deze GPS tracker van Tracemaster.

Ingebouwde accu

Er zit een accu in de GPS tracker die tot wel 100 dagen mee gaat. Je kunt er dus voor kiezen om de Tracemaster 100 PRO gewoon op de ingebouwde accu te laten functioneren. Je kunt hem dan bijvoorbeeld gemakkelijk in een kastje leggen, of voor iets anders gebruiken, zoals je aanhanger of scooter. Er zit ook een zeer sterke magneet bij die je aan de onderkant kunt bevestigen. Zo kleef je hem makkelijk aan een chassisbalk of iets anders van metaal.

Wel is de zwakte van de interne accu dat je de GPS Tracker altijd binnen handbereik moet houden omdat je hem uiteindelijk weer op moet laden, ook al is dat pas na een aantal weken of maanden. Eventuele criminelen kunnen dan met speciale apparaatjes redelijke eenvoudig zo’n tracker opsporen en dus ook proberen uit te schakelen, juist omdat ze binnen handbereik liggen.

De Tracker van stroom voorzien voor extra veiligheid

Ga je net als wij voor next-level beveiliging? Dan kun je er ook voor kiezen om de Tracemaster 100 PRO te verbinden aan het elektriciteitssysteem van de camper of auto. Omdat de tracker nu altijd stroom heeft kun je hem ook veel beter verstoppen en bewust moeilijk bereikbaar maken. Je kunt de GPS tracker letterlijk in een wand verwerken, onder de watertank bevestigen, onder de motorkap, in een extra compartiment bij je gastanks, etc. etc..

Demotiveer een dief

De mogelijkheden zijn met een continu stroomvoorziening ineens eindeloos. Ook al hebben de criminelen apparatuur om de tracker op te sporen, zal het ze nog steeds veel tijd en moeite kosten om de GPS tracker uit te schakelen. Verlijmde wandjes wegschroeven of openbreken, luchtfilters weghalen, compartimenten leegruimen, noem het maar op. Elke extra laag waar men doorheen moet, kost tijd. Die onzekerheid en extra tijd die het vergt, is voor criminelen natuurlijk verre van ideaal. Door de trillingen en bewegingen die al dit gerommel veroorzaakt, kunnen zowel jij als de autoriteiten inmiddels ook al stilletjes zijn gealarmeerd waardoor je de dief op heterdaad kunt betrappen.

Mocht de GPS tracker om wat voor een reden alsnog worden losgekoppeld, of de auto-accu leeg zijn, werkt hij gewoon nog 100 dagen door op de interne accu. Je kunt ook instellen dat je alarm meldingen krijgt als de GPS tracker wordt uitgeschakeld, de stroom eraf gaat of wordt verwijderd van een oppervlak. Je moet als dief zijnde dus echt van goede huize komen om dit apparaatje onklaar te maken zonder dat het alarm slaat.

Functies van de Tracemaster pro (zoals geadverteerd)

 • Uniek systeem, geen aanvullende abonnementskosten.
 • IP65 Waterdicht.
 • Real-time tracking: Volg de GPS tracker live via het online platform (www.tracksolidpro.com) op de computer of telefoon met de gratis zeer uitgebreide Nederlandstalige Tracksolid PRO APP. Hier kunt u ook de afgelegde routes uit het verleden inzien en meldingen ontvangen. Alle instellingen zijn via de App te configureren.
 • GEO Fence alarm: Als de GPS Tracker de vooraf ingestelde ‘safe zone’ verlaat, word u op de hoogte gesteld over de actuele locatie. Hierdoor kunt u tijdig ingrijpen.
 • Snelheidsalarm: U krijgt een melding als de ingestelde maximum snelheid wordt overschreden.
 • Tril alarm: Als de GPS Tracker in beweging komt ontvangt u een melding inclusief de coördinaten van de locatie.
 • Slaap mode: De GPS Tracker gaat automatisch in/uit slaapmodes als het voertuig minimaal 5 minuten niet is bewogen, in de slaap mode wordt het batterij verbruik fors ontzien en gaat deze dus langer mee.
 • Bewegingsalarm: Ontvang een melding als de GPS Tracker in beweging komt.
 • Sabotagealarm: De GPS tracker is voorzien van een sensor die verwijdering/verplaatsing van het apparaat zelf constateert en hierop alarm slaat.– Lege batterij alarm: Als de accu bijna leeg is ontvangt u een waarschuwing.

Overige specificaties van de GPS tracker

 • De GPS Tracker werkt wereldwijd via het IOT/GPRS netwerk.
 • De GPS Tracker is voorzien van interne WiFi/GSM/GPRS antennes (WiFi/GSM/2G GPRS netwerk).
 • GPS tot 5 meter nauwkeurig direct inzichtelijk via de App/Webplatform.
 • De GPS Tracker wordt geleverd met Nederlandstalige Handleiding.
 • Nederlandstalige helpdesk en ondersteuning.
 • Volledig Nederlandstalige App (Tracksolid PRO) en webplatform (www.tracksolidpro.com).
 • Formaat van de GPS tracker is 10.8 cm x 6.1 cm & 3 cm dik.
 • Het gewicht van de GPS Tracker is 291 gram.
 • Krachtige magneethouder inbegrepen.
 • Anti-jamming.
 • Meerdere systemen te volgen via één gebruikersaccount, alle systemen op één scherm.
 • 2 Jaar volledige garantie.
Beveilig je kostbare bezit
Tracemaster GPS tracker
4.0
€ 89,00

Deze betrouwbare en nauwkeurige GPS tracker zorgt ervoor dat je dierbare bezit altijd direct volgbaar is, eenvoudig in gebruik en zonder snoeren.

Je kunt hiermee direct in real-time zien waar je voertuig is via de gratis App. Je hebt een direct overzicht met een nauwkeurige plaatsbepaling via een duidelijke Google Maps kaart.

Daarnaast kun je gereden routes tot maar liefst 3 maanden geleden terugkijken, zo kun je ook achteraf traceren waar een voertuig is geweest en welke route er is afgelegd, zelfs de gereden snelheid is in te zien.

Pluspunten:
 • Gratis app
 • Eenvoudig in gebruik
 • Zeer nauwkeurig
 • Goede accuduur
 • Kan worden aangesloten op 12v van de auto
Minpunten:
 • 12v kabels niet meegeleverd
Bestel nu
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Visuele anti-inbraak waarschuwingen

Dan is er nog het visuele gedeelte van de beveiliging. Laat criminelen weten dat je je beveiliging goed voor elkaar hebt! Vaak schrikt dit dieven bij voorbaat al af en kun je zo potentiële inbraakschade al preventief voorkomen. Criminelen zijn over het algemeen namelijk vaak op zoek naar ‘quick wins’. Auto’s of campers zonder alarmsystemen of met makkelijk te openen sloten. Ze willen natuurlijk ook niet gehoord en gezien worden, dus alles wat een mogelijk alarm kan triggeren waardoor ze wel gezien en gehoord worden zal per definitie demotiverend werken.

Wij hebben om die reden goed zichtbare rode, knipperende alarm lichtjes laten plaatsen waarop je kunt zien dat de alarmsystemen zijn ingeschakeld. Daarnaast kregen we bij de alarmsystemen waarschuwingsstickers. Deze stickers hebben we op de verschillende deuren en ramen geplakt die waarschuwen voor de extra beveiligingen die zijn aangebracht. Dit soort waarschuwingen zullen een inbreker absoluut opvallen, waardoor hij of zij al direct weet dat het een beveiligde camper betreft en het dus veel meer moeite zal kosten om snel en ongezien een slag te kunnen slaan.

Extra investering, wel all-risk verzekerd

Natuurlijk zijn al deze beveiliging-upgrades voor onze camper (en ik heb ze niet eens allemaal genoemd), wel kostbaar. Ik vond het na goed overwegen toch de moeite waard om het te doen en ging een budget voor de alarmsystemen reserveren. Dit kwam vooral omdat ik met deze beveiligingen ook de camper meteen goed kon verzekeren. Het was namelijk een vereiste voor de all-risk verzekering die ik per sé op de camper wilde hebben.

Nu de camper god beveiligd is, en tevens een all-risk verzekering heeft, ben ik al een stuk mee gerustgesteld. Zonder meer zou inbraak of diefstal alsnog verschrikkelijk zijn, toch geeft het wel een beetje extra rust en durf ik de camper ook in het buitenland met een gerust hart achter te laten.

Volgende upgrade: zonnepanelen

We zitten echt niet stil bij Wereldreizigers.nl! Ook komen er nog zonnepanelen op de expeditie camper. Ik wil tenslotte voor langere periodes off-grid kunnen overleven en daarvoor heb ik natuurlijk stroom nodig. Je leest alles het plaatsen van zonnepanelen op de camper hier.

Lees ook:

 1. Offgrid 4×4 overland camper kopen? | Tips en waarop te letten
 2. Offgrid 4×4 camper upgrade | Zonnepanelen & Victron bluetooth acculader
 3. Offgrid 4×4 camper upgrade | Tracemaster GPS Tracker Alarmsysteem
 4. Offgrid 4×4 camper upgrade | Tough Dog schokdempers, HD bladveren en luchthulpvering
Avatar foto

Chris Thomassen

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
7 Shares
7 Shares
Copy link