Wereldreizigers.nl

Malawi

Home » Afrika » Malawi

Afrika voor beginners, zei eens iemand over Malawi. En eigenlijk had hij wel gelijk. Het is overzichtelijk, vriendelijk, goed bereisbaar, veel mensen spreken Engels, en het heeft een heerlijk klimaat. Hoewel Malawi een van de armste landen ter wereld is, zou dat je niet moeten weerhouden om af te reizen naar dit goed verborgen land in het zuidoosten van Afrika. Het land telt ongeveer evenveel inwoners als Nederland en heeft als centraal punt Lake Malawi. In tegenstelling tot sommige andere landen op dit continent is Malawi een land met een zeer rustig politiek klimaat. Tel daarbij op de indrukwekkende omgeving, doorleefde jungle en mooie kustlijn van het Malawimeer en je hebt een onverwachte topbestemming in de pocket!

Afrika met een lach

Hoofdstad is Lilongwe, een snel groeiende plek midden in het land. Andere belangrijke steden zijn Blantyre en Zomba. Uiteraard zal je veel armoede zien, toch zal het je verbazen hoe positief de inwoners van Malawi in het leven staan. Een ervaring op zich! Veel reizigers die hier zijn geweest, geven aan dat juist de zeer vriendelijke instelling van de inwoners een onvergetelijke indruk hebben gemaakt.

De natuur van Malawi

De natuurgebieden in Malawi zijn ook redenen om direct een ticket te boeken. Lake Malawi is een beeldschoon zoetwatermeer met gouden stranden en prima spots om te duiken en te snorkelen. De vele baaitjes en kleine kustplaatsjes zijn uitstekende plekken om bij te komen van de hitte. Een andere belangrijke trekpleister is Mulanje, een imposant gebergte in Zuid-Malawi. Laat je niet van de wijs brengen door het ruige gesteente en maak een hike die je leidt naar weidse vergezichten.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »