Wereldreizigers.nl
must see plekken zuid-italië
Home » Europa » Italië » 5x must see plekken in Zuid-Italië

5x must see plekken in Zuid-Italië

In deze blog schrijf ik over mijn favoriete land Italië en de plekken die je gezien moet hebben! Italië is een prachtig land en in dit artikel ga ik het met name hebben over het zuiden van Italië. Dit zijn de absolute hotspots die je gezien wilt hebben. Reis je met mij mee langs de must see plekken in Zuid-Italië?

1. Napels

De stad die mijn hart heeft veroverd. 3 jaar geleden heb ik ook een bezoek gebracht aan deze prachtige stad, wat door sommigen een vuilnisbelt wordt genoemd. Wie de serie Gomorra op Netflix heeft gekeken denkt misschien wel aan het overslaan van de stad Napoli, maar waarom zou je? Napels heeft een toerist alles te bieden. In Napoli kun je onder andere de Spaanse wijk Quartieri Spagnoli bezoeken, pizza eten bij de beste pizzeria en vooral genieten, genieten en nog eens genieten! Lees in mijn andere blog waar je sowieso gegeten moet hebben in Napels!

Lees ook: Proef Italië | 6x lekker eten in Napels

Napels
Napels

Na een paar dagen in Napels te zijn geweest, was het voor ons tijd om te vertrekken naar de volgende bestemming Bari. Maar hoe? We hadden niks geboekt, het was de maand augustus. Niet alleen toeristen waren op reis, maar ook de Italianen waren kris kras op reis door Italië. Oeps, het was snik heet en we wilden en moesten gewoon naar Bari.
De eigenaar van het hostel, Alfredo waar we verbleven wilde ons dolgraag helpen, maar ook hij zei don’t move. Plots zag ik op Booking.com een air b&b voor 50 euro p.p in Mola di Bari.

Napels
Napels

Wij wilden naar Bari, maar we dachten weet je wat dan zitten we in ieder geval in Mola Di Bari en dan zien we wel weer verder. Eenmaal aangekomen in Mola di Bari moesten we een halfuur in de hitte wachten op de eigenaar Sergio. Hij bracht ons naar de air b&b.

TIP: ga je in augustus op vakantie naar Italië? Boek dan voor je vertrekt je verblijf! Italianen hebben dan ook vakantie en dan is het er druk en ook duurder dan normaal qua verblijf.

Basic Airbnb

De Airbnb was super basic. Omdat ik het zelf niet echt aanraad, schrijf ik de naam van de Airbnb niet op (thank me later). We hadden een bed op houten pallets. Oké, hier betaal je dus 50 euro voor. We dachten echt van wat moeten we hier doen? Als klapper op de vuurpijl bleek dat er ook 2 pitbulls woonden. De pitbulls zijn ‘s avonds buiten en zitten niet aan de lijn. Laat ik nu net even bang zijn voor honden en al helemaal voor pitbulls. Dit heeft te maken met het feit dat ik in Cambodja door een hond ben gekrabd en daardoor drama heb meegemaakt in het ziekenhuis in Cambodja. Nog iets was dat de Airbnb totaal niet in de buurt lag van bezienswaardigheden. Ook al zei Sergio, de eigenaar dat alles op 5 minuten afstand was. Wij houden er niet van om in het buitenland een auto te huren, en zonder auto kom je niet echt ergens.

Lees ook: Wat is Airbnb en hoe werkt het?

Onze redder in nood, Alberto

We gingen even naar de supermarkt en toen we terugkwamen sprak een man ons aan en vroeg of wij een auto hadden. We zeiden nee, wij gaan met het openbaar vervoer. De man zei dat hij hier met zijn vrouw en dochter was (van onze leeftijd) en dat er nog 2 plekken over waren in de auto! In de avond zouden ze naar Polignano a Mare gaan en wij mochten mee! WACHT WAT? Wij konden onze geluk niet op en gingen in op het voorstel. Wat volgde waren 3 geweldige dagen met onze nieuwe Italiaans/Venezolaanse familie!

Napels
Napels

2. Polignano a Mare

Polignano a Mare is niet zomaar een plek, het is er prachtig, spectaculair, waanzinnig, oftewel het is niet met woorden te beschrijven. In dit stadje slenter je heerlijk in de avond en als tip kan ik je meegeven om de zonsopgang- of ondergang te spotten. Grappig weetje is dat Domenico Modugno geboren is in Polignano a Mare. Nu denk je misschien wie? Domenico is wereldberoemd geworden met het lied VOLARE, WOOHOO, CANTARE WOOHOOHOO…

Polignano a Mare
Polignano a Mare

3. Alberobello

Misschien heb je het weleens op Instagram voorbij zien komen, of misschien ook niet. 1 ding is zeker, Alberobello mag je niet missen van je lijstje met must see plekken in Zuid-Italië! Spierwitte huisjes, ook wel Trulli’s genoemd. Ideaal voor de perfecte foto. Deze plek kun je makkelijk in een paar uur verkennen. Tip: Alberobello is echt mega toeristisch dus ga vroeg op pad met je camera en… say cheese oftewel formaggio :).

Alberobello
Alberobello

4. Monopoli

Nee niet het spel Monopolie, maar Monnopoli (spreek uit als Monopollie). Deze must-see plek in Zuid-Italië is schattig en je kunt er uren slenteren door de stad. Je kunt er niet alleen slenteren, maar ook ontzettend goed eten. Wij aten bij vegetarische restaurant: Munz Munz biOstrot.

Let wel op: de meeste restaurants zijn gesloten rond een uur of 15:00 en openen dan weer om 19:00 uur.

Monopoli
Jummy food

Zoals ik hierboven al beschreef is Monopoli prachtig. De kathedraal is een aanrader om te zien. Hete temperaturen? Don’t worry…Monopoli heeft prachtige stranden waar je u tegen zegt. Reis je met een laag budget? In Monopoli heb je stranden die gratis toegankelijk zijn. Ook heb je stranden waar je wel een ligbedje moet huren. Hier ben je ongeveer p.p 20 euro aan kwijt, inclusief parasol.

Lees ook: Dubai | Low budget reistips en gratis bezienswaardigheden

Monopoli

5. Bari Vecchia

Ik houd er van om wat minder toeristische plekjes op te zoeken en authentieke plekken te zien. Eén van die onbekende must-see plekken in Zuid-Italië is Bari Vecchia. Vanuit Bari ben je met 15 minuten lopen bij Bari Vecchia. Bari Vecchia is minder toeristisch en heel gezellig.

Lees ook: Must sees Venetië | Burano & Murano | De gekleurde eilanden

Bari Vecchia
Bari Vecchia

In Bari Vecchia zie je dan ook oudere vrouwen op straat Orecchiette maken. Orecchiette is een soort pasta gerecht in de vorm van oortjes. Wat het zo speciaal maakt is dat Orecchiette uit Bari komt. Ik kan je vertellen dat het heerlijk is! Tip: koop een zak Orecchiette op straat van de hardwerkende vrouwen. 1 kg kost rond de 5 euro en dan kun je zelf Orecchiette maken in Nederland.

Orecchiette
Orecchiette

Lees ook: Backpacken in Venetië met een backpackers budget

Leda

Het ontdekken van nieuwe plekken, nieuwe mensen en nieuwe culturen vind ik geweldig. Onlangs heb ik vier maanden door Zuid-Oost Azië gereisd. Dat was echt spectaculair! Wanneer krijg je weer zo'n kans? Soms moet je kansen zelf creëren. Ik zie reizen meer als een investering. Dus investeer in jezelf en explore!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
6 Shares
6 Shares
Copy link