Wereldreizigers.nl
Home » Wereldreis » De (te) gekke avonturen van Milene & Yuri

De (te) gekke avonturen van Milene & Yuri

Van de Siberische toendra tot de jungles van Papoea Nieuw Guinea en van fietsen door Zambiaanse dorpjes tot varen over de woeste golven naar het meest afgelegen bewoonde eiland op aarde. In de voetsporen van Willem Barentsz op Spitsbergen en Alexine Tinne in het Midden-Oosten. Van meeslepende avonturen tot de wildste ontdekkingen. Wij zijn wereldreizigers Milene en Yuri van Mygrations.nl!

Wij zijn Milene & Yuri

Even voorstellen: Milene is een fotograaf die voor haar werk veel reist naar wat anderen vaak bestempelen als spannendere bestemmingen. Ook heeft ze vijf jaar in het buitenland gewoond waaronder Turkije, Oeganda & Argentinië. Naast fotograaf is Milene (hobby) imker, is ze altijd in voor een potje volleybal en eet ze het liefst pizza. Of boerenkool. 

Yuri is bouwkundig ingenieur met een specialisatie in brandveiligheid. Op reis ziet hij de prachtige details van gebouwen waar anderen zo voorbij lopen. Voordat hij Milene leerde kennen reisde Yuri vier maanden lang door vier continenten. Hij speelt graag softbal, heeft een passie voor het maken van prachtige video’s en snowboard het liefst op onbekende plekken zoals Iran, Georgië en Japan.

In 2015 leerde we elkaar kennen en sindsdien sparen we samen avonturen en herinneringen. En in die jaren hebben we heel wat avonturen gespaard. We reizen graag ‘beyond the ordinary’, zoeken het liefst de onontdekte plekjes op en deinzen niet terug voor een ‘negatief reisadvies’. Uiteraard staat veiligheid voorop. 

Op Tuz Gölü, Turkije
Op Tuz Gölü, Turkije

Van wereldwijde avonturen naar lockdown in Den Haag

We waren in Siberië toen het corona virus de wereld in z’n greep kreeg. Onwetend en ver van de chaos die het virus met zich meebracht speelden wij met de Nenets kinderen in de sneeuw, probeerden we rendieren bijeen te krijgen en moesten we door de ijzige kou van de steppen onze weg vinden. Onze telefoons zaten al een tijdje onopgeladen in onze tassen, ver weg van bereik en internet. Maar, aan al het goede komt een einde en zo keerden we terug in een wereld van lockdowns, chaos en WC papier hamsteren. 

We konden nergens heen en ons appartement werd onze wereld. Onze spannendste avonturen waren nu blokjes om zonder met een snotneus terug te komen. Elk hoekje in ons huis herinnert ons aan de reizen die we hebben gemaakt, maar ook de prachtige aarde die nu voor ons afgesloten is. We werden ons eens te meer bewust van het privilege van ons fijne paspoort. Dus zo voelt het als je uit bv. Irak of Venezuela komt. 

Na een paar maanden van rust en ook rusteloosheid was het tijd om nieuwe plannen te smeden. Het zag er niet naar uit dat de pandemie net zo snel zou verdwijnen als de vliegtuigsporen in de lucht. Tijd dus om te kijken naar wat er wél kan. En de sky mag dan de limit zijn, er zijn altijd wegen die naar Rome leiden. Er was een bepaalde weg, eigenlijk meer een route, die al een tijdje om onze aandacht vroeg. Het was tijd om onze Volkswagen T2 uit de garage te halen. 

In Tusheti, Georgië
In Tusheti, Georgië

De Zijderoute in een Volkswagen busje

Ons busje, Alexine (vernoemd naar avonturier Alexine Tinne), was er bijna klaar voor. In de zomer van 2020 deden we een sleutelcursus om de onderdelen van onze bus te herkennen, kleine problemen zelf te kunnen verhelpen en het systeem te snappen. Daarna was het aan ons om de bus op te knappen. Alles eruit, schuren, verven, bekleden en ga zo maar door. Ze was bijna als nieuw. Een 45-jaar oud busje is natuurlijk nooit als nieuw maar aan deze dame zag je die jaartjes er niet aan af. Niet alleen de bus werd klaargestoomd, ook wij moesten eraan geloven. Huis verhuren, alles digitaliseren, opruimen, internationale rijbewijzen aanvragen en al het andere rompslomp.

Ons plan: de zijderoute rijden. Deze eeuwenoude route bestaat eigenlijk uit meerdere routes. Ons plan was om een van deze routes te rijden beginnend in Venetië en via de Adriatische kust naar Turkije. Dan via Georgië & Armenië naar Iran vanwaar we omhoog reizen door de Stannen (Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan, Tadjikistan & Kyrgyzstan) om uiteindelijk in Xi’An China aan te komen. Een pittige reis in tijden van crisis maar niets is onmogelijk! 

Fast forward, maart 2021 verlieten we Den Haag voor de eerste veel te koude nachten onderweg naar China. Vele avonturen verder staan we in september 2021 voor de dichte grens van Iran. We besluiten de bus te parkeren bij vrienden in Armenië en vliegen terug naar Nederland. In April 2022 gaan we weer verder met onze reis en daarover lees je alles op wereldreizigers.nl, op onze website mygrations.nl en op ons Instagram account.

In Çamlıhemşin, Turkije
In Çamlıhemşin, Turkije

Reizen buiten de gebaande paden

In de tijd dat we samen zijn hebben we zoveel mooie reizen gemaakt en avonturen beleefd waarover we maar al te graag schrijven. Zo voeren we op een driemaster schip ‘de Rembrandt van Rijn’ naar het Noordelijkste dorpje van Europa op Spitsbergen, namen we de trein van Zambia naar Tanzania om te duiken op Mafia eiland en beklommen we de hoogste berg van Oceanië in Papoea Nieuw Guinea. We bezochten het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld; Tristan da Cunha en gaven het oudste landdier ter wereld eten op Saint Helena. Over o.a. deze avonturen kan je de komende tijd lezen op Wereldreizigers.nl.

We vinden het super tof als je ons volgt tijdens onze avonturen – en natuurlijk ook op social media. Maar we vinden het ook hartstikke leuk om jou te volgen. Dus volg je ons? Stuur dan ook even een berichtje!

En heb je nu al vragen? Laat het ons hieronder weten! Gewoon een leuke berichtje is ook altijd welkom!

Liefs, ons

Avatar foto

Milene en Yuri

Kicke! Je hebt het einde van onze blogpost gehaald.

Hopelijk vond je het leuk, laat het ons vooral hieronder weten ? Vragen, tips, dromen, mag je ook delen hoor. Rustââgh...

Oh en het lijkt ons ook gènag om elkaar op Instagram en/of Youtube te volgen.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
1 Share
1 Share
Copy link